Hotspot: Alley Cat Cafe In Maastricht

 NL: Alley Cat cafe trok direct mijn aandacht toen ik er 3 weken geleden voor het eerst langs fietste. Op het raam staat namelijk heel groot; Bikes & Coffee. 'Daar moet ik eens een kopje koffie gaan drinken', bedacht ik me toen. Afgelopen week stapte ik dus naar binnen en werd direct begroet door de lieve hond van de eigenaar (dan heb je mijn hart al veroverd hoor, haha). Het menu is simpel maar het bevat alles wat je nodig hebt om lekker een middagje in het cafe door te brengen. Ze hebben onder andere; koffie, thee, chocomelk en cake. Het concept met de fietsen vind ik ook erg origineel, je kan bij Alley Cat namelijk echt je fiets laten maken! Als je dus iets kleins moet laten vervangen kun je wachten onder het genot van een kopje koffie, ideaal toch? Daarnaast verkopen ze ook wielren-accessoires en geven ze advies. Maar je kunt natuurlijk ook zonder fiets-interesse bij Alley Cat binnenstappen~

ENG: Alley Cat cafe took my attention immediately after I had read the window text; Bikes and Coffee. 'I should really go there sometime', is what I thought. One week later I set foot in this cafe and was immediately greeted by the cute dog of the owner (at that moment this cafe had already won my heart, haha!). The menu is simpel but it has everything that you need to spend a relaxt afternoon; coffee, tea, hot chocolate and cake. The concept of bikes and coffee is really original I think. The cool thing is that you can bring your bike to this cafe and let it get fixed! And while waiting you can enjoy a cup of coffee, isn't that great? They also sell race bike accessoires and they give advice. But of course you can also always come to Alley Cat without having an interest in bikes~ 
How cute is the little cactus! :D
NL: Ik ben gek op het bezoeken van cafes. Uren kan ik daar zitten onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Soms is uit het raam kijken al voldoende vermaak, maar meestal heb ik mijn laptop en/of huiswerk bij me. Deze liefde voor cafes heb ik opgebouwd in Japan. Daar was de Starbucks mijn 2e thuis. Mijn vrienden stelden op een gegeven moment zelfs voor om mijn bed er naartoe te verhuizen haha, zo vaak zat ik er. Hoewel ik ook echt graag met vriendinnen klets en koffie drink, vind ik het alleen zitten in een café ook totaal niet erg. Het fijne aan dit soort cafes vind ik namelijk dat ookal kom je er alleen, je bent nooit echt alleen door alle mensen om je heen. Althans, zo voelt dat voor mij :) Vinden jullie het ook zo heerlijk om in cafeetjes te zitten? 

ENG: I love to visit cafes. I can sit there for hours while enjoying my coffee. Most of the time looking at the people on the streets is enough to keep me occupied, but I always take my laptop with me to work on my blog or I make homework. My love for cafes started in Japan. There the Starbucks was my second home. My friends even joked that they were going to bring my bed there haha, that is how often I was sitting there. Even though I love to go to cafes with friends to chat, I also don't mind going there alone. The nice thing about cafes is that even though you go there alone, you're never really alone in there because of all the people around you. I like that feeling :) Do you like to visit cafes like this? 
Outfit of that day and a sneakpeak of next week's outfit post ;)

Alley Cat Bikes & Coffee
Hoenderstraat 15-17
6211 EL Maastricht
Tel: 0031+ 630445164

Follow

5 opmerkingen

 1. Ah! Deze plek ziet er onwijs gezellig uit! Ik ben dol op dit soort tentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een gezellig café :D Kan hem zeker aanraden als je eens in Maastricht bent :)

   Verwijderen
 2. omg je ziet er zo cute uit <3 en leuk dat cafe =D lijkt meer op iets wat je in Amsterdam vind haha~ (hipster stad, lol)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee ^^ ja het is een origineel concept dus dat verwacht je niet zo snel inderdaad ;)

   Verwijderen
 3. Goede aanbeveling. Ik ga graag naar Alley cat en Café van Bommel . Mijn twee absolute favoriete kroegen in Maastricht!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!