Bullet Journal Augustus Terugblik

De laatste dag van augustus is aangebroken en dus leek het mij een geschikt moment om eens terug te blikken op de eerste maand dat ik gebruik maakte van een bullet journal. De grootste vraag die ik had aan het begin van de maand was: ga ik het volhouden om dit elke dag bij te werken? Het antwoord is ja! Het is super leuk om aan het einde van de dag even een paar minuutjes te zitten en de dag door te nemen door de nodige dingen in het journal in te vullen. Wat een ontdekking!

Het handigste lijkt mij om per pagina te bespreken wat ik ervan vond en hoe het ging. Dus laten we beginnen!
 De pagina waar ik eigenlijk het meeste naar uit keek om in te vullen was de habit tracker. Het geeft een duidelijk beeld van wat je gewoontes zijn en er waren best wel wat dingen waarvan ik dacht dat ik die regelmatig deed, maar wat uiteindelijk best wel tegenviel. Om 23:00 naar bed bijvoorbeeld, dat blijkt haast onmogelijk haha! Ook het niet snoepen, sporten en vegetarisch eten blijkt lastiger dan ik dacht 😅 Iets om aan te werken in september wellicht.
 Links: De afsprakenpagina hield ik redelijk wat betreft mijn persoonlijke afspraken en het is ook fijn om een maandoverzicht te hebben. De planning van de blogposts viel echter totaal in het water. Al snel werden artikelen verschoven en hield ik mij niet aan de vooraf bedachte planning. In september ga ik dit nog 1x proberen en als het dan nog niet werkt dan laat ik het zitten. Misschien dat het spontaan artikelen schrijven gewoon meer bij mij past.
Rechts: De goalpagina is niet voor herhaling vatbaar. Althans niet maandelijks. Aan het begin van een nieuw jaar is het denk ik wel leuk om te doen, maar per maand is teveel van het goede. Ik had echt moeite met doelen bedenken en merkte dat ik er eerder gestrest van werd dan dat het een hulpvolle pagina was. Die zien we in september niet meer terug!
Deze pagina was echt een groot succes! Hoe fijn het is om alle ideeën onder elkaar te zien. Als ik in de avond zin had om een blogpost te schrijven, dan keek ik gewoon even op mijn lijstje en koos een onderwerp waar ik zin in had. Daardoor blijft het bloggen ook leuk 😁
Deze pagina's kwamen er later bij. Links zien jullie een overzichtje van de dingen die ik in augustus heb verkocht op United Wardrobe. Handig om bij te houden hoe te zaken ervoor staan 😉Rechts staan een aantal van mijn dagelijkse lijstjes. Die maakte ik eigenlijk altijd al op vrije dagen, maar zo bij elkaar staat het een stuk leuker, en! geen last meer van rondslingerende briefjes.

Dus conclusie: ik vind de bullet journal echt super leuk om te ontdekken, vorm te geven en bij te houden. Komende week laat ik de layout van september zien, met daarin een aantal nieuwe onderwerpen om bij te houden. Welk thema denken jullie dat ik voor de september layout zal gebruiken? 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!