Er is niks beter dan de dag beginnen met een goed ontbijt

 De dag starten met een goed ontbijt is voor mij erg belangrijk. Zonder ontbijt kan ik nergens aan beginnen. Ik heb zelfs een heel ritueel s'ochtends waarbij ik eerst thee zet, mijn ontbijtje maak en het vervolgens op eet terwijl ik blogs of een tijdschrift lees :) Dat is voor mij de fijnste manier om wakker te worden. 

Ik vind het zeker niet erg om wat meer werk te verrichten als dat betekend dat het een extra lekker ontbijtje wordt, maar vaak ben ik niet meer dan een kwartier kwijt. Het heeft allemaal te maken met een goede voorbereiding ;)
 De ingrediënten die je nodig hebt voor dit heerlijke ontbijtje:
- 1 a 2 eetlepels honing 
- 2 a 3 eetlepels magere kwark 
- 1 perzik
- 2 eetlepels cruesli (of losse noten, wat je zelf het fijnste vind)
- 2 lepels zomerfruit
 Op het eerste onderdeel kun je veel tijd besparen met een goede voorbereiding. Zet het bevroren fruit alvast de avond van te voren in de koelkast, zodat het ontdooit is als je de volgende ochtend ermee aan de slag gaat. Ook de perzik kan je alvast de avond van te voren snijden en in een bakje in de koelkast bewaren. 
Nu is het een kwestie van stapelen! ;)

 Stap 1: Bedek de bodem van de beker met stukjes perzik
Stap 2: Schenk de kwark over de perzik 
Stap 3: Schenk de honing over de kwark 
Stap 4: Schenk het rode fruit over de laag kwark 
Stap 5: Rond de stapel af met de cruesli of noten en schenk daar over nog een klein beetje honing. 

Tadaa! Je gezonde, lekkere ontbijtje is klaar~

Dit ontbijt is nu één van mijn favorieten :)
Waar ontbijten jullie graag mee? 

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!