Netflix tip: Iris (2015)

Afgelopen week verveelde ik me in de avond en besloot ik om op Netflix te zoeken naar films en documentaires over mode. Ik had er niks van verwacht maar tot mijn verbazing heeft Netflix toch een aantal films en documentaires beschikbaar die over mode en stijliconen gaan. Mijn oog viel direct op de documentaire over Iris Apfel. Vier sterren heeft deze documentaire op Netflix, dus dat moest wel goed zijn. En niets was minder waar! Wat heb ik gelachen en wat een inspiratie is Iris Apfel. Ik was direct verkocht en moest dit met jullie delen :D

Het verhaal
Iris Apfel is een 93 jaar oude vrouw die tot op de dag van vandaag een zeer grote aanwezigheid heeft in de New-Yorkse fashion-scene. Tijdens deze documentaire volgen we Iris en haar man Carl tijdens hun uitjes naar mode shows, talk shows en natuurlijk een dagje shoppen. Dit klinkt misschien niet heel interessant, maar Iris en Carl zijn een geweldig stel met humor voor tien. Het is zo schattig om ze samen te zien. Daarnaast heeft Iris een geweldige stijl waarmee ze nog steeds elke dag experimenteert. Haar kleding en sieraden collecties zijn zo uitgebreid en bijzonder dat ze om de zoveel tijd een deel aan musea doneert. 

De Trailer

Mijn mening 
Dit is een documentaire die ik zeker nog een keer ga kijken. Iris Apfel is echt zo'n inspirerend mens, niet alleen vanwege haar geweldige kleding stijl maar ook haar vrije mentaliteit en doorzettingsvermogen om op 93 jarige leeftijd nog zo actief naar mode shows te gaan. Haar passie voor mode is duidelijk voelbaar en het gaf mij kriebels toen ik zag wat een geweldig inzicht ze heeft om kleding en sieraden eindeloos met elkaar te combineren.

Ik kan deze documentaire aanraden aan iedereen die ook maar een beetje van mode houdt.
En als je niks met mode hebt kan ik het alsnog aanraden omdat Iris en Carl zo'n schattig en vermakelijk stel zijn ;)

Kende jij deze documentaire al? 

3 opmerkingen

  1. Ik ken deze documentaire niet, maar ben nu wel benieuwd :) Komende week wil ik deze wel gaan zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super goede tip, ik kende deze helemaal niet eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kende deze al, heb hem een tijdje terug ook gezien en ik vond hem ook super tof!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!