10 redenen om tijdens je studietijd op kamers te gaan

Vorige week schreef ik een artikel over de irritaties onder huisgenootjes, maar vandaag wil ik juist benadrukken dat op kamers gaan ook heel erg leuk kan zijn. Zelf heb ik het 4 jaar lang ontzettend naar mijn zin gehad in het studentenhuis waar ik na mijn eerste studiejaar heen verhuisde. Natuurlijk blijven die irritaties wel vervelend, maar van op kamers wonen kan je ook zeker veel leren en ga je het thuisfront vaak ook behoorlijk waarderen ;) 10 redenen dus over waarom op kamers gaan tijdens het studeren bijna een must is:

1. Als je gaat wonen in de stad waar je studeert dan kan je altijd naar huisfeestjes of de kroeg. Je hoeft geen rekening te houden met de tijden van het openbaar vervoer en na afloop duik je lekker je eigen bedje in.

2. Elke avond zelf bepalen wat en hoe laat je eet. 

3. Je kan samen koken en eten met je huisgenootjes. Dat is niet alleen gezelliger, maar je leert er ook nog eens nieuwe recepten en kook tricks van. 

4. Je leert sneller zelfstandig omgaan met het wassen van je kleding, boodschappen doen, schoonmaken ect.

5. Doordat je ineens zoveel zelf moet doen leer je ook waarderen wat er thuis allemaal voor je gedaan wordt. Dat mama en/of papa na hun werk bijvoorbeeld nog boodschappen doen en daarna uitgebreid voor je gaan koken terwijl jij het al teveel moeite vond om de tafel te dekken ;)

6. Je kan samen met je huisgenootjes super veel gezellige dingen doen zoals serie kijken, bakken, sporten in de woonkamer (als je die hebt) ect. 

7. Als je net op kamers gaat kan je je nieuwe kamer volledig naar eigen wens inrichten met allemaal nieuwe spulletjes. Bovendien kun je nu nog meer shoppen, je hebt immers nu twee kledingkasten in plaats van eentje ;)

8. Je kunt s'ochtends (vaak) langer blijven liggen want je woont dichterbij school en je hoeft geen rekening te houden met treintijden.

9. Er is niemand die zeurt of je tegenhoudt als je een baaldagje van school wilt. 

10. Je maakt sneller nieuwe vrienden doordat je huisgenootjes krijgt en zij ook weer vrienden hebben met wie je wellicht in aanraking komt (tijdens huisfeestjes bijvoorbeeld). 


Wat zou voor jou de voornaamste reden zijn om op kamers te gaan? 

(Picture from Weheartit)

8 opmerkingen

 1. Goede redenen :D Voor mij is de voornaamste reden privacy, vind het ideaal als ik lekker m'n gang kan gaan en zoveel logies kan hebben als ik wil zeg maar :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn inderdaad ook twee goede redenen :) Alhoewel in mijn studentenhuis de regel was dat er nooit iemand langer dan 2 nachten achter elkaar mocht blijven slapen. Anders werd het zo vol :P

   Verwijderen
 2. Jep, dit allemaaaal <3 ik heb zo genoten van mijn tijd op kamers, had mijn studententijd niet als heenenweer-reizer kunnen voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nooit op kamers gezeten maar veel punten zijn wel herkenbaar omdat ik nu samenwoon. Zoveel vrijheid haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk lijstje! Ik zou eerst op kamers gaan om het feit dat je dan niet meer zo lang hoeft te reizen. Maar de gezelligheid vind ik nu ook echt een pre

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!