Mijn Eerste Samenwerking Als Illustrator

 Zoals jullie waarschijnlijk nu wel weten, ben ik sinds een half jaar veel bezig met het illustreren van mode. Ik vind het ontzettend tof om designer items na te tekenen en op papier weer tot leven te laten komen. De tekeningen die ik vervolgens op Instragam (@fashionillustrationsbyme) zet, krijgen vaak leuke reacties en dat geeft veel doorzettingsvermogen :) Sinds 3 maanden heb ik dan ook een e-mail adres aangemaakt speciaal voor mijn illustratie-Instagram. De eerste weken kwam er naar verwachting niks binnen, maar halverwege juli kreeg ik ineens een mail van winkel/webshop: Van Den Assem, of ik een samenwerking wilde aangaan.

En of ik dat wilde! Na wat heen en weer gemaild te hebben werd er besloten dat ik een maand lang elke week een schoen of tas uit de webshop zou gaan natekenen. Deze illustratie wordt dan op de Instagram van Van Den Assem geplaatst met een link naar @fashionillustrationsbyme.
Ik was nerveus over de eerste tekening maar ook super enthousiast, ik wilde wel echt wat moois leveren. De eerste schoen ik die tekende was een zwarte Rally pump van het merk Lodi. Het bleek dat mijn nervositeit nergens voor nodig was, want het illustreren ging in één keer goed. En oh, wat was het tof toen ik mijn tekening op het Instagram account zag van Van Den Assem!

Zo heb ik dus een maand lang elke week een nieuwe illustratie gemaakt voor deze samenwerking, en dit zijn de resultaten:
 De Rally pump van Lodi
 Crossbody tas van Liu Jo
 Sneakers van Fiamme
Taupe Maripe crossbody tas van Maripe

Vlak voor mijn reis naar Japan kwam de laatste illustratie online, althans ik dacht dat het de laatste zou zijn. De samenwerking beviel van beide kanten echter zo goed dat we het vanaf nu nog een maand voortzetten :) Aan het einde van deze maand zal ik weer een nieuw overzichtje schrijven van hoe het verliep, ik heb echt zin om weer lekker aan de slag te gaan met het illustreren na een pauze van twee weken. 

Zijn jullie ook graag creatief bezig? 

16 opmerkingen

 1. Ziet er heel goed uit en VD Assem is echt een goed merk! Teken je ook al zelf ontwerpen want dan zou het wel goed zijn om te onthouden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Van Den Assem is inderdaad een goed merk, ik heb er nu ook een par schoenen van en de service is heel goed. Op dit moment teken ik geen zelfontworpen designs, maar wie weet dat ik me daar in de toekomst meer op ga richten ;)

   Verwijderen
 2. Wat super leuk en wat een toffe toevoeging, die glitters aan de sneaker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee ^^ Haha ja het was een grijze sneaker en ik wilde de glitters wel echt naar voren laten komen

   Verwijderen
 3. Goh meid, wat een prachtige illustraties! Je hebt echt talent. Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super fijn dat ze jouw werk zo waarderen! Daar mag je zeker trots op zijn.

  Liefs, Kim / www.kimbuining.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super fijn dat ze jouw werk zo waarderen! Daar mag je zeker trots op zijn.

  Liefs, Kim / www.kimbuining.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk dat je mag samenwerken met zo'n tof merk! Daar mag je echt trots op zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa :D Ik vond het ook zo tof toen ik de e-mail binnenkreeg.

   Verwijderen
 7. Superleuk! En wat een mooie illustraties!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Woooww Eva super nice!!<3<3 goed bezig!:D:D Zien er ook echt awesome uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaaf zeg! En ook leuk dat je nog een keer de samenwerking mag doen, ben benieuwd naar de gave tekeningen (atm niet zo actief op instagram :')

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!