Japan Diary: Loslopende Hertjes In Nara

 Tijdens onze 4 dagen in Osaka hebben we ook een uitstapje gemaakt naar de stad Nara. Nara staat bekend om de loslopende herten die je in een groot deel van de stad tegenkomt. Over het algemeen zijn de herten vriendelijk naar mensen en kan je ze rustig aaien en foto's maken. Ben je toe aan wat meer actie? Dan kan ik je vooral aanraden om bij één van de kraampjes in de omgeving een pak wafels te kopen. Hier worden de hertjes namelijk helemaal leip van ;P Ik weet niet hoe het kan, maar zodra je een pakje wafels hebt gekocht weten die beesten precies dat ze jou moeten hebben. Vervolgens wordt het spannend, want als je de hertjes niet snel genoeg voert springen ze soms tegen je op of ze beginnen aan je shirt te kluiven. Dit levert overigens wel zeer vermakelijk video-materiaal op (maar daarover later meer).
 Een hoop gegil en een aantal bewonderenswaardige sprintjes later (Usain Bolt was er niks bij), vervolgden we onze wandeling richting de Todaiji tempel. Gebouwd in 752 diende dit bouwwerk als hoofdtempel voor alle boeddhistische tempels in Japan. De centrale hal (de Daibutsuden, Great Buddha Hall) is s'werelds grootste houten gebouw met daarin een indrukwekkend 15 meter hoog beeld van een zittende boeddha.
Niet alleen het boeddha beeld was indrukwekkend, ook de andere beelden vond ik prachtig om te zien. 

Nara vond ik één van de leukste uitjes van onze reis door Japan! De sfeer in de stad was heel gemoedelijk en het was erg grappig om de hertjes te kunnen voeren. Ook de Todaiji tempel vond ik indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ondanks dat Nara best toeristisch is vond ik dit niet storend, het is duidelijk dat de stad trots is op zijn monumenten en dat vind ik meer dan terecht :) 

Zouden jullie Nara willen bezoeken? 

5 opmerkingen

 1. Wat schattig, die hertjes! En verder ziet het er daar echt mooi uit. Ik ben nog nooit in Japan geweest, maar zou er wel eens heen willen gaan :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lief he haha! Ik kan het echt aanraden, het is zo anders en zo mooi <3

   Verwijderen
 2. Oooh die hertjes zo schattig! Japan lijkt me echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waahh ik ben nog nooit in Nara geweest ;___; ziet er echt super leuk en mooi uit ! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh dan volgende keer zeker gaan :D Tis zo schattig en er hangt een hele relaxte en gezellige sfeer in de stad

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!