Japan Diary: Universal Studios

 We zijn alweer aangekomen bij het één-na-laatste fotodagboek over mijn rondreis door Japan. Dit keer wil ik jullie graag vertellen over ons bezoek aan Universal Studios! Ik was hier zelf nog nooit geweest en wist ook niet zo goed wat ik me erbij moest voorstellen. Van veel mensen hadden we gehoord dat het ontzettend druk kan zijn en je soms maar in één attractie kan omdat de wachtrijen zo lang zijn. We hadden daarom expres een doordeweekse dag uitgekozen en wat een geluk hadden we toen er juist die ochtend een tyfoon over Osaka kwam! Onderweg naar USJ (de afkorting van Universal Studios Japan) kwam de regen met bakken uit de lucht, maar toen we daar aankwamen was het alweer droog EN het mooiste van alles: we konden direct naar binnen!
 Eenmaal in het park keek ik mijn ogen uit, wat is het groot!! 
Het park is opgedeeld in verschillende thema's, zo heb je Jurassic Park, Pink Land, Jaws, The Wizarding World of Harry Potter en nog veel meer. Het deed mij een beetje denken aan de Efteling met alle uitgebreide decoratie, maar dan 10x zo groot haha! 

Het leek niet erg druk in het park maar we wilden geen risico's nemen en liepen direct naar het gedeelte waar we voor waren gekomen, namelijk The Wizarding World of Harry Potter! 
 De Weg-Is-Weg!
 Hier was het overduidelijk drukker dan in de rest van het park, maar dat is logisch want alles was zo mooi nagemaakt! Echt ontzettend gaaf :D Op de achtergrond speelde de muziek van de films, je kon de winkels binnen (bijvoorbeeld de Tovertweelings Topfopshop van de broers van Ron), Boterbier proeven en gewaden van de verschillende afdelingen passen. 
 Als de door de Weg-Is-Weg loopt kom je uit bij Zweinstein, dat al net zo mooi is. 
 Door alle mooie decoratie vergat ik even dat USJ een pretpark is en het eigenlijk gaat om de attracties :P The Wizarding World Of Harry Potter heeft twee attracties, een achtbaan bij het huisje van Hagrid en een 3D attractie in Zweinstein. We besloten eerst in de rij te gaan staan voor de attractie in het kasteel. Deze bleek het populairste te zijn en had een wachtrij van 2,5 uur, niet ideaal maar voor zo'n druk park vonden wij het nog best prima. Bovendien hoef je je niet te vervelen tijdens het wachten, je loopt namelijk door de kassen van het vak Kruidenkunde en daarna ga je Zweinstein zelf binnen. Ze hebben echt niks aan het toeval over gelaten want ook binnen kijk je je ogen uit als je langs de bewegende portretten loopt, wordt toegesproken door de sorteerhoed en door verschillende lokalen wandelt. Ik vond dit bijna leuker dan de attractie zelf haha! Hoewel je door het 3D effect van de attractie wel echt het idee had dat je tijdens de rit Zwerkbal speelde en in de auto van Ron tegen de beukwilg aanreed. Dat was ook wel weer erg gaaf ;)
Hagrid's huisje
 We hadden gehoord dat Boterbier echt iets is wat je moet proeven als je daar rondloopt. We waren erg enthousiast...
 ... maar het was echt niet te drinken :') Het deed me denken aan Fanta met daarop een laag slagroom. Beetje jammer haha. 
Na Harry Potter World zijn we nog door de andere delen van het park gelopen en eigenlijk zijn we op één attractie na (Jaws) overal in geweest. Dat hadden we zelf niet verwacht, maar de wachtrijen vielen ontzettend mee en omdat we ons eigen eten hadden meegenomen hoefden we ook niet in de rij te staan voor een restaurant of kraampje.

Ik vond USJ echt één van de hoogtepunten van onze reis. Het heeft eigenlijk niks met Japan te maken, maar het oversteeg al mijn verwachtingen. De combinatie van de redelijk korte wachtrijen, prachtige decoratie en leuke attracties maakte het echt een topdag. Als je naar Osaka gaat en je hebt een extra dag, aarzel dan niet om naar USJ te gaan~

Zijn jullie ook fan van Harry Potter ? 

4 opmerkingen

 1. Aaah. Japan is zo tof! Ben geen harry potter fan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha gelukkig is Japan ook geweldig als je geen Harry Potter fan bent ;)

   Verwijderen
 2. Aaah. Japan is zo tof! Ben geen harry potter fan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou daar wel een dag heen willen hoor, het ziet er zo mooi uit! Ik ben niet echt fan van Harry Potter maar zou wel een kijkje gaan nemen bij dat deel van het park ^^

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!