5 Ideas For The 2nd Day Of Christmas (and after)

Eerste kerstdag heb ik gezellig doorgebracht met vriendinnen (daar komt vanavond of morgen een artikel over), maar vandaag heb ik eigenlijk niet zoveel te doen. In Nederland is mijn kerst meestal tot op de minuut volgepland met diners, cadeautjes geven, koken ect. Hier in Japan loopt het allemaal net even wat anders en heb ik vandaag, op 2e kerstdag dus, eigenlijk niks te doen. Ik denk echter dat ik niet de enige ben :) Er zullen vast een hoop van jullie in Nederland ook geen plannen hebben vandaag, dus hierbij een aantal ideeën om je dag mee op te vullen. (Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor de dagen na kerst tot Oud en Nieuw of zelfs daarna nog haha


1. Muziek aan en lekker creatief aan de slag!
Lekker creatief bezig zijn bij het licht van de kerstboom en met muziek op de achtergrond, daar kan ik me een hele dag mee vermaken. Collages maken uit tijdschriften, tekenen, bakken, noem maar op! De top 2000 is inmiddels ook van start gegaan. Ik luister meestal alleen op oud en nieuw ernaar maar als je de kerstnummers al helemaal zat bent dan is dit een aanrader :) Anders gewoon lekker hard een kerstafspeellijst aan zetten, je hebt dan misschien wel geen concrete plannen vandaag maar het is nog steeds kerst ;) 
Op het internet zijn er heel veel leuke DIYs te vinden waar je je goed mee kan vermaken. Ik vond onder andere deze erg leuk:


2.  Lekker lang in bad
Do I have to say more? ;) Neem de tijd om lekker te ontspannen met wat kaarslichtjes op de bad rand en een relaxt muziekje op de achtergrond. 
Bron

3. Doe een workout
Een workout zorgt er niet alleen voor dat je het eten van de vorige avond(en) sneller verbrand, het geeft je ook nieuwe energie, ideeën en vrolijkt je op. Ik kan de cardio workouts van Blogilates aanraden. De laatste 2 die ze geüpload heeft zijn erg leuk om te doen. 

4. Koffie drinken of lunchen met vriendinnen
Misschien ben je wel niet de enige die vandaag (en de komende dagen) geen plannen heeft. Vraag gewoon eens rond of er iemand zin heeft om gezellig koffie te drinken of te lunchen. Zo kom je niet alleen te weten hoe iemands anders kerst is geweest, maar kunnen jullie samen misschien ook nog wat plannen voor de komende dagen ;)

5. Een leuk design op je nagels maken
Als je dan toch alle tijd hebt, kun je net zo goed alvast een leuk nagellak design bedenken voor oudejaarsavond. Of gewoon een leuk design in het algemeen natuurlijk. Hier wat ideetjes voor oudejaars- nagels: 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en jullie een leuke 2e kerstdag ervan maken :) Mijn kerst is alweer bijna voorbij, in Japan is het nu 16:15. Ik heb mijn 2e kerstdag opgevuld met een workout, het schrijven van deze post, kerstmuziek luisteren en straks ga ik met Lisan en Rachelle de brownie in de beker uitproberen en Ice Age kijken. Tot snel~
5 opmerkingen

 1. leuke ideeen! ik heb vandaag ook niets gedaan hoor en dat vind ik echt niet erg haha :D ja ik heb gegamed maar dat is nou ook niet echt productief... lol. nog een fijne kerst!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is zo'n dagje niks echt heerlijk he haha! jij ook nog een fijne kerst!~xx

   Verwijderen
 2. Heb je nu ook vakantie in Japan? Ik dacht altijd dat het schooljaar een andere indeling had dan hier in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu 1 week vakantie :) Vanaf 27 december tot 5 januari. het schooljaar is inderdaad anders ingedeeld. Ze beginnen hier namelijk in April met een nieuw schooljaar. Voor de studenten is het jaar dus alweer bijna afgelopen, grappig om te bedenken he ;)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!