2014 In A Nutshell & Happy New Year!!

Ik wilde graag mijn hoogtepunten van 2014 met jullie delen. 2014 was een druk, stressvol maar ook een erg geslaagd jaar waarin ik veel leuke dingen heb meegemaakt.  De foto's tot de maand juli stonden nog op mijn oude blog dus die zijn voor sommige van jullie nieuw :) Deze post wordt dus best lang maar ik hoop dat jullie plezier hebben met lezen~

Januari/Februari
(Sakina homestay & Henna workshop)
Januari is voor mij altijd een hele saaie maand. Meestal heb ik in deze maand examens en ben ik vrijwel alleen maar bezig met studeren en sporten. Gelukkig bracht februari meer leuke momenten. School organiseerde een activiteiten week waarin we nieuwe culturen konden leren kennen. Ik heb daarbij voor het eerst Henna gemaakt. Heel leuk om te doen en het bleef ook goed zitten. 
Ook heb ik in februari voor het eerst een homestay meegemaakt. Een studente uit Japan bleef bij mij en Sophie in het studenten huis slapen voor 2 nachtjes. We hebben samen pannenkoeken gemaakt en andere leuke dingen gedaan. Erg leuk en interessant om eens echt met een Japanse in huis te wonen en haar te leren over de Nederlandse cultuur :) 


Maart
(Reis naar Marokko)
Mijn hoogtepunt van maart was de reis naar Marokko. In de voorjaarsvakantie ben ik met Maikel en zijn moeder een week naar de stad Agadir gegaan. We hebben heerlijk gerelaxt aan het strand en hele mooie dingen gezien. Lekker even een weekje weg van alle schooldrukte en alvast een beetje bruinen voor de lente. 


April
(Pasen en Koninginnedag) 
In april begon ik met de eerste voorbereidingen voor mijn studiestage naar Japan. Het lijkt echt nog maar pas geleden dat ik met Sophie voor een gezondheidsverklaring naar het ziekenhuis ging. Ondanks dat ik veel met mijn stage bezig was waren de hoogtepunten van april toch wel Pasen met de familie en Koninginnedag in Alkmaar. 2 evenementen waar ik ook in 2015 weer naar uit zal kijken.  

Mei
(all about friends)
In mei werden er veel feestjes georganiseerd en heb ik veel met vrienden afgesproken. Ik denk dat we ons allemaal steeds meer bewust werden van het feit dat we velen straks een half jaar niet zouden zien, en sommige zelfs een heel jaar niet. 

Juni
(Eerste bruiloft & Animecon)
In juni maakte ik voor het eerst een bruiloft mee. De tante van Maikel ging trouwen en ik mocht er ook bij zijn. Heel leuk om mee te maken! De ceremonie was erg mooi, de taart heerlijk en het feest geslaagd~
Ook ben ik eind juni met Maikel naar Animecon gegaan. Dit is een jaarlijkse traditie van mij die dit jaar eigenlijk voor het eerst gebroken zou worden. Maikel won echter vrijkaartjes en dus kon ik alsnog naar Animecon. Ik merk dat ik steeds minder interesse heb in anime en manga, maar het was wel weer leuk om iedereen in Cosplay te zien en samen met Maikel daar rond te lopen :)


Juli
(Zomerr!! Dagje op de boot en mijn 21ste verjaardag)
De zomer is zeker weten mijn favoriete seizoen :D Ik vind ik heerlijk om in de zon te liggen op het strand, in het park of zoals de foto's hierboven; op de boot. Samen met mama en René heb ik heerlijk een dagje gevaren. Echt één van de hoogte punten van juli! Ik weet nog dat ik me zo relaxt en zomers voelde ;) Het was een perfecte dag. 
Ook ben ik dit jaar 21 geworden. Ik vierde mijn verjaardag voor het eerst sinds jaren ook met vriendinnen wat erg gezellig was! 


Augustus
(Vakantie in Zeeland, de Efteling en het vertrek naar Japan)
Mijn Augustus begon met veel werken. 2 weken lang heb ik bijna non-stop gewerkt om de laatste centjes bij elkaar te sparen voor Japan. Gelukkig had ik vanaf 18 Augustus vrij. Ik heb toen een paar dagen vakantie gevierd in Zeeland. Mijn vader had daar een appartement gehuurd midden in Middelburg. Echt een mooie stad is dat! We hebben geshopt, gegeten en spelletjes gedaan. 
De dag voordat ik naar Japan vloog ben ik met mama, Renè, Joost, Loren en Maikel nog naar de Efteling geweest. Het regende kei hard toen we aankwamen maar we lieten ons niet tegenhouden en hebben een hele leuke dag gehad. 
En de 25ste was het dan eindelijk zover! Mijn studiestage in Japan kon beginnen. Na een reis van 14 uur kwamen we eindelijk in Tokio aan. Daar hebben we een week lang rondgelopen en zoveel mogelijk bekeken. Hier nog een paar van mijn favoriete fotos van die week: 

September
(aankomst in Matsumoto, Autumn moon vieuwing & bergbeklimmen)
In september had ik 3 weken vrij voordat de school begon. In die weken heb ik vooral Matsumoto verkend en ben ik naar een festvival geweest waarbij je het kasteel van Matsumoto in de avond verlicht kon bekijken. Ik begon ook te twijfelen aan mijn haarkleur. Toen ik naar Japan kwam had ik rood haar. Het stond leuk maar waste heel snel weer uit waardoor ik hele lelijke plekken in mijn haar kreeg. Ik besloot het bij de kapper te laten bleken en er een ombre in te laten zetten. Ik ben nog steeds erg tevreden over het resultaat :) 
Vlak voordat de school begon heb ik nog met Rachelle een berg beklommen. Erg leuk totdat we bij een gedeelte kwamen met heel erg veel spinnen. Toen zijn we omgekeerd en gillend de berg afgerend haha! 

Oktober
(festivals & Halloween)
In oktober ben ik naar 3 verschillende festivals geweest die allemaal ongelofelijk tof waren om mee te maken. Elk festival had veel met de Japanse cultuur en tradities te maken, heel bijzonder om bij te zijn. Aan het einde van oktober was het natuurlijk Halloween. In Nederland vier ik dat nooit maar hier in Japan is het best wel bekend en dus organiseerden we een karaoke Halloween feest. Iedereen had een kostuum aan en we hebben een hele gezellige avond gehad!  


November
(Kamikouchi & Kyoto)
De hoogtepunten van november waren zeker weten het reisje naar het natuurgebied Kamikouchi en de reis naar Kyoto. Kamikouchi was zo onbeschrijfelijk mooi! Het was alsof ik de hele tijd in een schilderij rondliep. En naar Kyoto wil ik zeker nog eens terug! We hadden een heel gezellig weekend gehad met onze tutoren en zoveel mooie dingen gezien. Toch zijn 2 dagen eigenlijk te kort voor Kyoto maar in januari ga ik weer terug met school dus hopelijk kan ik dan nog meer van deze prachtige oude stad zien. 

December
(Sneeuw, Tokio, kerstmis & het ski reisje!)
En dan zijn we alweer bij de laatste maand van 2014 aangekomen. In december heb ik genoten van de eerste sneeuw, de VS fashion show en het reisje naar Tokio waar ik heerlijk geshopt heb. Ook heb ik voor het eerst kerstmis in Japan meegemaakt. Ik vind kerstmis in Nederland leuker maar heb toch een gezellig tijd gehad met vriendinnen op 1e kerstdag :) En op de laatste foto zien jullie een preview van wat ik op 28 en 29 december gedaan heb. Ik ben namelijk voor het eerst in mijn leven gaan skiën! Maar daar zal ik later meer over vertellen. 

Nu is 2014 echt op zijn einde. Ik ben zo dankbaar voor alles wat ik dit jaar heb mogen meemaken. Ik heb één van mijn grootste dromen kunnen waarmaken door op studie stage naar Japan te gaan. Hier heb ik zoveel geleerd en zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt. Ik heb geen idee wat 2015 mij gaat brengen maar daar ben ik ook nog niet zo mee bezig. Voor mijn gevoel begint 2015 eigenlijk pas als ik weer voet in Nederland zet. Tot die tijd hoef ik me nog nergens druk om te maken en ga ik nog even goed genieten van mijn tijd in Japan. Ik hoop dat jullie allemaal een mooie jaarwisseling hebben en een goeie, frisse start in 2015 kunnen maken :) 


Gelukkig nieuwjaar!! <3
10 opmerkingen

 1. Wauw, wat een gaaf jaar heb je gehad! De foto's van Marokko zien er erg mooi uit. Hele fijne jaarwisseling alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je Henna hebt gemaakt! Het lijkt me leuk om de Japanse cultuur eens te leren kennen. Fijne jaarwisseling & tot volgend jaar! (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa was heel leuk om eens te doen :) Als je ergens meer over wilt weten van de Japanse cultuur dan kan ik daar eventueel een artikel over schrijven :) Gelukkig nieuwjaar!

   Verwijderen
 3. Ooo, wat heb je een fijn jaar achter de rug. Leuk om dit overzicht te zien! Dat roze paspoorthoesje heb ik trouwens ook. Ik ben er zo blij mee ^^ Dat 2015 minstens net zo'n mooi jaar mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee ^^ Jaa het was een goed jaar! Ik wens jou ook het beste voor 2015~

   Verwijderen
 4. Happy new year! Wat een mooie en leuke foto's, heel leuk om allemaal te zien! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto`s, ben vooral jaloers op je reisfoto's! Heb jij trouwens echt een roze paspoort of is dat een hoesje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Nee het is een hoesje voor mijn paspoort. Ik heb hem gekocht via ebay.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!