Bezoek aan het Vaticaan

Vorige week donderdag kwamen we rond 15:00 aan in Rome. We hebben toen de koffers bij het appartement neergezet en zijn vrijwel direct naar het Vaticaan gelopen. Wat een prachtige kerk is het toch. Ik keek mijn ogen uit, zo mooi dat het vanbinnen is gedecoreerd. Buiten op het plein was het helaas erg druk en veel plek werd in beslag genomen door de stoelen die in het midden van het plein stonden. Daardoor was het ook lastig om mooie foto's van de buitenkant te maken... Maar ach, we hadden nog 4 dagen, tijd zat om andere foto's te maken ;) 
 De rij voor het Vaticaan leek erg lang, maar het liep goed door en binnen een kwartier waren we al binnen. Ik durfde eerst geen foto's te maken omdat ik het respectloos vond, maar echt iedereen deed het haha. Dus toen heb ik toch ook maar wat kiekjes gemaakt ;)
Zoveel mooie details dat het amper vast te leggen is
In de avond gingen we uit eten bij een gezellig Italiaans restaurantje. Deze bruschetta's waren onderdeel van het voorgerecht. Erg lekker met een beetje olijfolie erop <3
En zo kwam de eerste dag (of naja halve dag) in Rome op zijn einde. 
Een goed begin van een heerlijk lang weekend :)

Hebben jullie ooit het Vaticaan bezocht? Wat vonden jullie ervan? 

7 opmerkingen

 1. Nee nog nooit bezocht, maar het lijkt me prachtig! Zoveel mooie details inderdaad. Sowieso staat Rome erg hoog op mijn lijstje met plaatsen waar ik graag heel wil, dus ik ben ook benieuwd naar je andere foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt wel een must-see als je in Rome bent :) De hele stad is mooi, maar het Vaticaan hoort er echt bij~

   Verwijderen
 2. Hele leuke foto's hoor ondanks de drukte! Ik vond het Vaticaan echt waanzinnig om te bezoeken, heel indrukwekkend. Zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Ja ik vond het ook erg mooi. Je kan echt uren naar het plafon staren, zoveel mooie details als dat daarin verwerkt zijn

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto's! Ik heb het Vaticaan nog nooit in het echt gezien; maar alleen op de foto's vind ik het al indrukwekkend! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Het is zeker indrukwekkend, zelfs als er veel toeristen zijn is het nog gaaf om te zien :)

   Verwijderen
 4. Mooie foto's! Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er zeker graag eens naartoe willen:)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!