I'm Starting With The French Wardrobe System

NL: Al een tijdje zit ik in een soort van kleding crisis. Mijn kast puilt uit van de kleren maar toch kan ik niks leuks vinden om aan te trekken. Veel kledingstukken zijn niet meer mijn smaak of vind ik te kinderachtig. Met dat laatste werd ik afgelopen week in de H&M hard geconfronteerd... Samen met mijn broertje stond ik in de rij voor de paskamers en voor ons stonden twee meisjes van een jaar of 14. In hun handen hadden ze allebei kledingstukken vast die ik thuis ook in mijn kast heb liggen. Dat was best confronterend. Dit was het moment waarop het tot mij door drong dat mijn kledingstijl nodig aan verandering toe is. Geen roze unicorn truien meer! Geen korte broeken met bloemetjes print! Het is tijd voor wat nieuws.
Één van de projecten van deze zomer was dan ook het uitzoeken van mijn kledingkast. Ik werd daarbij niet alleen geconfronteerd met de hoeveelheid kleding dat nu echt niet meer mijn smaak is, ook mijn koopgedrag kwam ten spraken. De laatste maanden heb ik ontzettend veel nieuwe dingen gekocht en een aantal kledingstukken heb ik pas één keer of helemaal niet gedragen. Ook dat zette me aan het denken. Daarnaast kwam ik er ook achter dat veel shirtjes en jurkjes in mijn kast los van elkaar erg leuk zijn, maar moeilijk te combineren. De laatste tijd was het samenstellen van een outfit dus best lastig. Veel kledingstukken pasten gewoon niet bij elkaar. Daar moet dus allemaal verandering in komen en ik denk dat het French Wardrobe Systeem mij daarbij goed kan helpen. 

ENG: I've been having a style crisis for some time now. It's this classic problem were my closet is filled with clothes but still I don't know what to wear. I also don't like a lot of the clothes anymore that I used to love. I even got confronted with some of the clothes just being to childish. Last week I was with my little brother in the H&M and at the fitting room I saw two girls (around 14 years old) with the same clothes in their hands as I have in my closet. That was a little shocking... At that moment I knew that my style has to change. No more unicorn sweaters! No more shorts with flower design! I want something new. 
One of the projects of this summer was sorting out my closet. There were sooo many things that I never want to wear again haha, so that was the easy part. But there are also things that I had bought just a few months ago and which I had still only worn once or not at all. The things that I still like and want to have in my closet also have a small problem. I all like them seperately , but combining them is almost impossible. So this all needs to change and I think that the French Wardrobe System can help me with that. 
NL: Het French Wardrobe Systeem is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. Voordat je begint zoek je je kledingkast grondig uit en hou je alleen de kleding die je echt leuk vindt en veel draagt. Vervolgens maak je een lijst van de basics die je nog niet hebt of die je wilt vervangen. Deze basics worden de basis van je kledingkast want je kunt ze met alles combineren. Ik heb hierboven alle basics die naar mijn mening belangrijk zijn op een rijtje gezet. Nu komen we aan bij het gedeelte waar het hele systeem om draait; per 3 maanden mag je maar 5 nieuwe items aanschaffen. Niet schrikken! Het gaat hier om items die buiten je basics lijst vallen. De 3 maanden kun je verdelen over de seizoenen wat het allemaal wat makkelijker maakt:
- Herfst = september/oktober/november (aangezien ik in september begin met het systeem)
- Winter = december/januari/februari
- Lente = maart/april/mei
- Zomer = juni/juli/augustus
Daarnaast gelden nog een paar regels om rekening mee te houden:

ENG: The French Wardrobe system is actualy very easy to explain. Before you begin with the system you sort out your closet and only keep the clothes that you really like and wear a lot. After that you make a list of all the basics that are mising in your closet. These basics will be the most important part of your closet, because they can be combined with everything. I made a list of all the basics that I think are important. Now we have reached the point were I tell you why this whole system seems so perfect for me. Every 3 months, you may only buy 5 new items. Don't be shocked! This is about all the items that are not on the basics list. You can divide every 3 months over the seasons which makes it a whole lot easier:
- Autumn = September/October/November (I will start the system in September)
- Winter = December/January/February
- Spring = March/April/May
- Summer = June/July/August
Besides the '5-pieces per 3 months' rule there are some other things you have to think about:
source
NL: Nu kun je je afvragen; maar als je dan toch onbeperkt basics kunt kopen, gaat daar dan niet al je geld alsnog aan op? puilt je kledingkast dan niet uit van de basics straks? Het antwoord is; nee. Ik hoef namelijk niet 3 dezelfde zwarte shirts of bloesjes in mijn kast te hebben. Dat vind ik zonde. Ik geef mijn geld liever uit aan één, of maximaal twee, mooie zwarte shirts in plaats van 3 van slechte kwaliteit. Dus wat dat te gaat denk ik dat dit systeem echt goed voor mij kan zijn. Op deze manier ga ik meer nadenken over welke 5 items ik wil aanschaffen en zal ik dus niet meer zo snel een miskoop begaan :) Zo hoop ik uiteindelijke de perfecte kledingkast samen te stellen.

ENG: Now you may ask yourself; 'will this even work if you can buy basics unconditionaly? Then all your money will be spend on those right?' The answer is; no. For me one (or max. two) black shirts are enough. I don't feel the need to spend more money on things if I already have them. Why would I want 3 denim blouses which are exactly the same if I can save that money for other things. That is why I think this system can really work for me. The goal is to slowly get the perfect wardrobe and to really start thinking about every purchase so that I won't make shopping mistakes again :)
Source

NL: Ik wil mijn stijl veranderen in een vrouwelijke, classy en beetje minimalistische stijl. Ik heb veel op Pinterest en Tumblr gekeken en vind zo'n soort stijl gewoon heel mooi. Bovendien hoop ik dat ik dankzij het French Wardrobe Systeem niet alleen beter zal omgaan met het kopen van kleding, maar dat ik ook mooie outfits kan samenstellen. Ik heb veel zin om te gaan beginnen aan deze stijl reis! Ik zal jullie op de hoogte houden en er zullen ook wel regelmatig inspiratie posts en wishlists online komen ;) Kenden jullie het French Wardrobe Systeem al? 

ENG: I want to change my style into a more feminine, classy and a bit minimalistic style. I already saved many inspirational pictures from Pinterest and Tumblr. I plan on sharing updates on my buys, wishlists and moodboards from time to time. I really look forward to start this journey in September! Did you already know about the French Wardrobe System? 


Follow

4 opmerkingen

 1. Oh dit is handig voor mij! Ik ben momenteel ook zoekende naar mijn stijl en heb al erg veel kleding weggedaan. Probleem is net als jij dat kledingstukken afzonderlijk leuk zijn, maar lastig te combineren zijn.
  Ik sla dit lijstje dus mooi op zodat ik aan de slag kan gaan!
  Ik ben erg benieuwd hoe het bij jou zal vergaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat dit systeem voor je werkt :) Het lijkt me echt fijn als je het eenmaal onder de knie hebt. Leuk om te lezen dat je ook op zoek bent naar je eigen stijl~

   Verwijderen
 2. Leuk dat je dit gaat doen. Ben heel benieuwd naar de aankopen die je wel gaat doen straks :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook benieuwd hoe het zal gaan haha. Komende week komt er al een eerste shoplog online :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!