MyBikiniBodyJourney #7 - When You Are Busy But You Want To Work Out

Met school, werk, uitgaan, afspreken met vrienden/familie en al het andere dat ons in het dagelijks leven bezig houdt, is het soms lastig om een workout in te plannen. Ik vind het zelf ook niet altijd even eenvoudig maar de laatste weken heb ik een redelijk patroon ontwikkeld dat goed werkt (althans voor mij). Het leek mij leuk om wat tips met jullie te delen voor als je een druk leven hebt maar toch graag regelmatig wilt sporten :) 
Bereid je voor
Dit klinkt misschien heel logisch, maar als je de dag van te voren al bedenkt welke spiergroepen je wilt trainen en welke oefeningen je wilt doen, dan kan dit best veel tijd schelen. Zorg ook dat je sportkleding al klaar ligt zodat je die niet ook eerst nog bij elkaar hoeft te zoeken.

Regelmaat geeft rust
Een paar weken geleden liet ik jullie mijn sportkalender zien dat mij een goed overzicht geeft van de dagen dat ik heb gesport. Ik merkte dat er al snel een patroon kwam in het aankruisen van de dagen en dat geeft een soort van rust. Nu weet ik dus precies welke dagen ik het beste kan sporten. Echter, mijn rooster voor school veranderd om de 6 weken en daarom moet ik ook om de zoveel tijd mijn schema weer aanpassen. Echt een vast schema zal ik dus nooit hebben maar na ongeveer 2 weken heb ik vaak al door wat het beste werkt en dan heb ik er toch nog 4 weken plezier van ;)

Pauzes neem je toch
Als je na een lange dag school thuis komt en nog veel huiswerk moet maken, dan snap ik dat je graag direct weer aan de slag wilt. Maar we kunnen ons nou eenmaal niet de hele dag concentreren of goed opletten. Juist op dit moment kun je het beste even een pauze nemen en een workout doen. Niet alleen zet je dan even alle stress aan de kant, je krijgt er ook weer nieuwe energie en betere concentratie van.
Het hoeft niet lang te duren
Een workout hoeft geen uren te duren. De laatste tijd sport maximaal een half uur per keer en focus ik op 1 of 2 spiergroepen. Dit zorgt er voor dat ik vaker in de week ga sporten en er eerder tijd voor vrij maak. Want zeg nou zelf; even een half uurtje hardlopen kan toch geen kwaad? en dan ben je ook nog even in de buitenlucht~

Gewoon lekker vanuit huis
Soms kan de rit naar de sportschool net de drempel zijn om toch maar niet te gaan. Je moet er immers weer uit en het heen en weer rijden kost allemaal weer extra tijd die je eigenlijk niet hebt. Gelukkig(!) staan er ook heel veel leuke workouts op het internet. Zo heeft Cassy van Blogilates heel veel toffe workout videos op youtube staan, en ook op haar site kun je veel workouts vinden (zoals de 30 day challanges!) Je kunt dus gewoon lekker in je woonkamer de oefeningen doen en vervolgens direct onder je eigen douch springen om daarna weer fris en fruitig verder te gaan met je dagelijkse bezigheden, ik zou het wel weten :D

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben, en wellicht hebben jullie zelf nog goeie tips? 
Ik ben benieuwd!

Btw! Hoe cool is de vorm van de boom in de fotos! Mijn vriend en ik kwamen er vanmorgen langs tijdens het hardlopen en ik kon het echt niet laten om even wat fotos te maken haha~
Fijn weekend!

My Merry Morning

6 opmerkingen

 1. Handige tips, ik zal hier zeker aan moeten werken! :( Japan is niet goed voor mijn lichaam en heb hier echt geen tijd (en zin T_T) om na stage of in de weekenen nog te exercisen. In Nederland wil ik eraan gaan beginnen, dus ik hoop echt dat ik mijn Japan-kilootjes eraf kan krijgen (geen idee of die er zijn hoor maar soms denk ik dat , met al dat lekkere eten hier XD )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan goed begrijpen dat het met zo'n drukke stage en warme temperaturen lastig is om je ertoe te zetten. Toch kan het ook veel energie geven :) Als doe je op zaterdagochtend maar een kwartiertje oefeningen. Alle beetjes helpen ;)

   Verwijderen
 2. Het zijn zeker handige tips, vooral die eerste! En die boom is echt zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :) Jaa he! Ik moest er gewoon een foto mee maken haha!

   Verwijderen
 3. Goede tips! Wat ik zelf altijd moeilijk vind is de stap om iets te doen als ik naar mijn gevoel het niet perfect genoeg kan doen, dus als ik maar de tijd heb om 30 minuten te trainen maar ik moet van mezelf eigenlijk meer dan 1 uur, probeer ik wel gewoon te gaan! Alles wat je doet is mooi meegenomen! Ik heb laatst ook een artikel geschreven over hoe je je doelen kunt bereiken. Dat helpt mij altijd goed, de tips die ik daar heb opgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele fijne en handige tips! Ik bereid mezelf ook graag voor zodat je op de dag zelf niet lang bezig hoeft te zijn met te bepalen wat je nu precies gaat doen. Mooie omgeving trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!