Overnachten in een pipowagen!

Nadat we vrijdagmiddag in Den Bosch waren uitgekeken reden we door naar het dorpje Zijtaart nabij Veghel. Hier, op een boeren erf, staat deze super schattige pipowagen waar je kunt overnachten. Toen ik deze voorbij zag komen op de website van Origineel Overnachten, was ik direct verkocht. We hebben in 2018 ook in een Tiny House overnacht en dat vonden we toen heel leuk. Deze pipowagen is wel een stuk kleiner, maar zo knus! En bovendien van alle gemakken voorzien! 
Aan de ene kant van de wagen zit een bedstee met daarin een tweepersoonsbed. Je kunt de bedstee afsluiten met gordijnen, echt super knus!
De andere helft van de wagen bestaat uit een keukenblokje (met inductieplaat!), een tafeltje en een badkamer met douch en toilet. In het midden staan ook nog twee zitstoelen en er hangt een tv aan de muur. 
Dit is het uitzicht vanuit de deur van de pipowagen. Heerlijk om zo ver te kunnen kijken!
Omdat het inmiddels al tegen 17:00 was hebben we de rest van die vrijdag niet veel meer gedaan dan lekker in het zonnetje zitten met champagne en borrelhapjes. 
Rond 21:00 waren we allebei gesloopt. Maar zo vroeg het bedje in duiken was zeker geen straf want de laatste zonnestralen schenen naar binnen door het raam aan ons voeteinde. Zo hebben we vanuit bed naar de ondergaande zon gekeken :)
De volgende ochtend werd er een ontbijtmand voor onze deur afgeleverd. Dit kun je van te voren bijboeken en dat hebben wij dus gedaan. Super leuk toch om zo'n mand te krijgen!
Een luxe ontbijt! Er zaten onder andere croissants in de mand, jam, honing, yoghurt en muesli, verse ju d'orange, eitjes en fruit. Zo lekker!
Tijdens het ontbijt keken we uit over het weiland. 
Hoe leuk is deze eierwarmer! Die wil ik ook haha!
Na het ontbijt hebben we ons klaargemaakt en zijn met de fiets (die we gratis mochten lenen van de eigenaren van de pipowagen) een tocht door de natuur gaan maken. 
Het weer was heerlijk met een zonnetje en weinig wind. We hebben gefietst langs weilanden en door het bos. Uiteindelijk hebben we zo'n 30 kilometer gefietst!
Na zo'n flinke fietstocht vonden we dat we onszelf wel mochten trakteren op sushi. We hadden trek en daardoor te veel besteld haha, maar het was wel erg lekker!
Ik vond de boerderijdieren die in het stuk weiland naast de pipowagen rondliepen zo leuk! Het is heel vermakelijk om naar ze te kijken haha, zelfs als ze alleen grazen. 
S' avonds doken we weer op tijd het bed in en keken naar de zonsondergang. Ik weet niet of het door de buitenlucht kwam, of de rust in de omgeving of door de knusheid van de pipowagen, maar ik voelde me eindelijk weer eens echt ontspannen :) 
De volgende ochtend, na weer een heerlijk ontbijt, was het tijd om uit te checken. De eigenaren zijn heel aardig en we konden rustig aan doen met het pakken van de spullen. Toen we echt hadden uitgecheckt zijn we naar het Mastbos in Breda gereden. Daar hebben we gewandeld. 
Het was weer zulk mooi weer! En het Mastbos is prachtig! Echt een aanrader om te gaan wandelen daar als je in de buurt van Breda bent. 
Na de wandeling hebben we ook nog even door Breda zelf gelopen en daarna zijn we naar pap en Nikkie gereden die ook in de buurt van Breda wonen. We bleven bij hen eten en hebben gezellig bij gekletst. 


Het was een heerlijk lang weekend! Vooral het ontspannen gevoel tijdens het verblijf in de pipowagen vond ik heel fijn. Ik wou dat ik dat kon vasthouden maar in de stad en met de drukte op werk is dat bijna niet te doen. Gelukkig was het vandaag op het werk niet zo super duper druk en ik ben ook blij dat de avondklok eraf is, we weer mogen winkelen zonder afspraak en de terrassen gedeeltelijk open zijn :) Het is een eerste stap! Fijne avond allemaal! Xx

2 opmerkingen

  1. Wat ziet dit er gezellig uit zeg! Kan me voorstellen dat je je zo prettig voelde.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!