Happy Halloween!

 HAPPY HALLOWEEN!!

Ondanks dat Halloween in Nederland niet echt wordt gevierd (behalve misschien met wat feesten in clubs), wilde ik vandaag toch iets doen dat een beetje in de sfeer van deze Amerikaanse feestdag valt. Daarom besloot ik om koekjes te bakken. Dat vind ik echt een herfst/winter activiteit, gezellig met een jazz muziekje op de achtergrond en de kaarsjes aan. Bij de Hema had ik al een tijdje geleden Halloween uitsteekvormpjes gekocht dus die kon ik nu mooi gebruiken.
 Ik gebruikte het zandkoekjes recept van Koopmans, die heb ik eerder gebruikt en toen vond ik de koekjes erg lekker geworden. Ook kocht ik bij de AH nog decoratiestiften om na het bakken de koekjes mee te kunnen versieren. 
 Het uitsteken kostte even wat tijd, maar dan heb je ook mooie vormpjes. Vooral de pompoen vind ik erg leuk!
Het fijne aan koekjes bakken is dat het niet zo lang duurt. Een taart moet meestal bijna een uur in de oven, maar deze koekjes zijn met 17 minuten klaar. Het lekkerste is om de koekjes te eten vlak nadat ze uit de oven komen, dan zijn ze nog heerlijk warm en een zacht van binnen💕

Nadat de koekjes genoeg waren afgekoeld ging ik vol enthousiasme aan de slag met de decoratie stiften. Ik had op Pinterest toffe voorbeelden gevonden om de spoken en pompoenen mee te versieren. Alleen bleek dat nog niet zo gemakkelijk te zijn. De stiften wilde niet echt mee werken en de vloeibare suiker zat op een gegeven moment overal, haha! Gelukkig heb ik een aantal koekjes kunnen redden en er toch nog iets van kunnen maken. De eerste foto is daarvan het resultaat.
Nu gaan Maikel en ik lekker met de koekjes en grote mokken thee Gilmore Girls kijken. Het plan was eigenlijk om te gaan lezen, maar op deze herfstachtige avond hoort gewoon een Gilmore Girls marathon.😉🎃

Hebben jullie nog Halloween gevierd?
 Fijne avond allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!