5 before 2020

*foto's van Pinterest

Gisteren schrok ik ineens op uit mijn dagdromen onder werktijd omdat het tot me doordrong dat dit jaar nog maar ongeveer 2,5 maanden over heeft. 11 weken om precies te zijn. Niet te geloven! Dan zit er voor de rest van ons leven geen "10" meer in de jaartallen die nog komen. Dat is best bizar om te bedenken....

Ik besloot om een aantal dingen op te schrijven die ik nog wil bereiken voor de start van 2020. Na enige tijd brainstormen kwam daar een lijstje uit met 5 doelen en die wilde ik graag hier verder uitwerken. Dus bij deze: mijn 5 doelen die ik wil halen voor het begin van 2020!


 1. De 30 dagen minimalisme challenge
Deze challenge is beter bekend in het Engels als The 30 days Minimalism Game. Op Instagram zag ik Jennie (van Jennie From The Blog) aankondigen dat zij deze challenge ging doen en ze riep haar volgers op om mee te doen. Het idee is simpel. Je gaat 30 dagen lang opruimen, maar je houdt je per dag aan een specifiek aantal items dat je weggooit/in een donatiedoos doet. Dag 1 gooi je één ding weg, dag 2 twee dingen en zo voort tot dag 30. Dat klinkt misschien simpel, maar ik denk dat het nog best een uitdaging is om tot dag 30 te komen en dan die dag nog eens 30 spullen weg te doen terwijl je de dagen daarvoor ook al veel hebt opgeruimd. Maar goed! Het is wel een leuk idee voor een challenge en we wilden toch nog het huis verder opruimen. Inmiddels ben ik al 11 dagen bezig met de minimalisme challenge en het gaat nog goed. Aan het einde van de maand zal ik een blogpost schrijven over wat ik ervan vond en of ik het gehaald heb :)

2. Nog 7 boeken lezen
Vlak voor de zomer kreeg ik de tip van een collega om op Good Reads bij te houden welke boeken ik nog wil gaan lezen. Ik zie namelijk best vaak interessante titels voorbijkomen, maar ik schrijf ze dan ergens random op en vergeet het daarna weer. Op de app/website van Good Reads kun je gemakkelijk bijhouden wat je nog wilt lezen, maar ook welke titels je al gelezen hebt. Een goed voornemen van mij voor 2019 was al om meer boeken te lezen, maar ik had geen specifiek aantal bedacht dat ik wilde halen. Voor de zomer had ik ongeveer 5 boeken gelezen en dus stelde ik als doel om voor het einde van het jaar 15 boeken te lezen (voornamelijk onder het mom van; in de herfst/winter lees ik meer). Op dit moment moet ik nog 7 boeken, dus het wordt wel krap denk ik om dat de laatste 2,5 maanden nog te gaan lezen. Maar ik ga graag de uitdaging aan!
3. Meer van mijn vrije dagen maken
Sinds augustus werk ik 3 dagen per week en dat is heerlijk, maar ik merk dat ik de laatste weken een beetje lui begin te worden. Als Maikel om 7 uur zijn bed uit gaat dan blijf ik nog gerust 2 uur liggen en in de middag laat ik me vaak afleiden door Netflix of YouTube. Zonde vind ik,! Deze laatste 11 weken van het jaar wil ik dus productiever worden op mijn vrije dinsdagen en donderdagen. Tegelijk met Maikel op 7 uur eruit, alleen tijdens ontbijt en lunch een aflevering van een serie kijken, en de rest van de tijd lekker doorpakken. Dan zit ik s'avonds denk ik ook veel meer met een voldaan gevoel op de bank. 

4. Studeren
Niet schrikken! Ik ga niet mijn baan opzeggen en terug naar het studentenleven haha! Wel wil ik graag mijn kennis uitbreiden op verschillende vlakken. Het is natuurlijk al te laat (en te kort dag) om me nog in te schrijven voor een cursus, maar er zijn een aantal websites waar je online gratis cursussen kan volgen op je eigen tempo. Dat lijkt me wel wat! Er is nog zo veel dat ik zou willen leren. Ik heb interesse in rechten en wil daar een basis cursus in volgen, ik zou meer over de geschiedenis en kunst willen leren, maar ook zou ik mijn Japans weer willen bijspijkeren. Ik heb studeren nooit erg gevonden en nu heb ik gewoon weer de behoefte om in de boeken te duiken haha.
"Never stop learning"
5. Nog 30 blogposts schrijven
In 2018 schreef ik in totaal 102 blogposts, dat is tot nu toe het minste dat ik in al mijn blogjaren heb geschreven. Elke keer als ik oude artikelen teruglees beleef ik daar veel plezier aan en deze blog voelt inmiddels als een dagboek voor mij. Ik merk dat, omdat 2018 zo weinig blogposts heeft, ik ook dingen mis die ik wel heb gedaan/gevoelt maar waar ik niet over heb geschreven. Simpele gedachten, doelen, wishlists, collages en al die dingen die mij interesseren en waar ik voorheen veel over schreef kan ik nu van 2018 amper terugvinden. Dat soort kleine dingen vergeet je ook sneller dan een grote vakantie ofzo. Ik wil dus echt weer meer gaan bloggen en dat zeg ik al maanden, maar nu heb ik er een goed gevoel dat het gaat lukken. 2019 wil ik afsluiten met meer blogposts dan in 2018. Dat betekent dat ik deze laatste weken van het jaar in ieder geval nog 30 blogposts moet gaan schrijven. Ik zal zeker niet over onzin gaan schrijven om maar de 30 aan te tikken. Dat zou zonde zijn.
Met de juiste instelling komen de goede ideeën vanzelf :)

Heb jij nog een doel of doelen die je voor het einde van 2019 wilt behalen? 

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!