GEBOEKT | De eerste twee stedentrips van 2018

Het is eind januari en de eerste twee stedentrips van 2018 zijn inmiddels geboekt! Hoe leuk! Één van mijn goede voornemens voor 2018 was om meer stedentrips te maken. De afgelopen twee jaar had ik ook dat voornemen, maar dit jaar heb ik het gevoel dat het ook echt gaat gebeuren. Hoe tof zou het zijn om ongeveer elke maand een andere stad/plek in Europa te ontdekken?! De lijst van plekken die ik nog wil ontdekken is bijna oneindig dus daar zal het niet aan liggen ;) 

Berlijn
Begin maart staat de eerste stedentrip van dit jaar op de planning. We gaan dan namelijk vier dagen naar Berlijn! Het idee was eerst om in februari al een reisje te maken, maar doordat het op mijn werk nu erg druk is gaat dat niet lukken. We hebben ook tussen behoorlijk wat bestemmingen getwijfeld voordat we voor Berlijn kozen. Wat voor ons de knoop doorhakte was het feit dat we met de auto naar Berlijn kunnen reizen. Mijn vriend heeft een tankpas waarmee hij overal in Europa gratis mag tanken. We hoeven dus alleen voor het hotel te betalen en natuurlijk alles wat we willen zien en doen daar. Het hotel is inmiddels ook geboekt en ik kijk er echt naar uit om een weekendje weg te zijn! Dit wordt de eerste keer Berlijn dus ik ga me zeker nog goed inlezen, maar als jullie tips hebben dan hoor ik het graag! 

Lissabon
Sinds 2016 gaan we ieder jaar met de moeder van mijn vriend, zijn broer en zijn vriendin naar een stad in Europa. De eerste reis was naar Rome, vorig jaar zijn we naar Barcelona geweest en dit jaar gaan we naar Lissabon! Ik heb er nu al super veel zin in! Iedere keer is het weer heel gezellig en het is leuk om samen de stad te ontdekken. In Barcelona hadden we de keuze om een dag aan het strand door te brengen en dat beviel erg goed. Daarom willen we dit jaar ook naar een stad vlakbij het strand. De keuze viel na twijfelen over onder andere Valencia en Porto op Lissabon, een stad waar ik zelf nog niet eens aan gedacht had maar die me wel heel mooi lijkt. Ook hier geldt dat ik me echt moet inlezen want Lissabon is nog 100% onbekend. Ook hier zou ik graag tips voor ontvangen! Van restaurantjes tot highlights, wat zijn leuke dingen om te doen in Lissabon?

Een aantal andere plaatsen die hoog op mijn to-visit lijst staan:
⛭ Valencia
⛭Milaan
⛭Florence 
⛭Nice
⛭Helsinki
⛭Tallinn
⛭Riga

Heb jij al reizen op de planning staan voor dit jaar? Zo ja, waarheen?
*Foto's van Weheartit

24 opmerkingen

 1. Gaaf dat je naar Berlijn gaat! Daar wil ik ook wel een keer naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor berlijn: neem hele warme kleding mee! Ik ben er zelf twee weken geweest in april en heb nog nooit zoveel kou geleden als daar haha :') vooral 's avonds kan het erg afkoelen.
  Groetjes Jenna!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha okee dat is een hele goeie tip want ik ben echt een koukleum! Dankje Jenna!

   Verwijderen
 3. Gave plekken! Ben benieuwd hoe je het daar hebt. Ik ga in maart naar Praag toe heb er veel zin in

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook heel benieuwd! En wat leuk dat je naar Praag gaat :D Ik ben daar ooit in 4 havo geweest, maar weet er bijna niks meer van

   Verwijderen
 4. Aaah zo gaaf! Ben heel benieuwd naar je ervaring :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook heel benieuwd :D Zal zeker laten weten hoe ik het vond

   Verwijderen
 5. Nee, ik blijf ook dit jaar lekker thuis. Heel verschillende stedentrips heb je gepland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thuis blijven kan ook heel fijn zijn :) Of misschien wat steden in Nederland verkennen

   Verwijderen
 6. Wat super leuk! Twee gave plekken. Heel veel plezier alvast! Ik ga over 2 weekjes naar praag en in de zomer naar griekenland voor een relax vakantie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Laura! Een paar comments hierboven gaar Manon ook naar Praag! Populaire bestemming in de winter kennelijk :) En ohhh wat heerlijk Griekenland! Jij ook alvast veel plezier ~

   Verwijderen
 7. Wat leuk! Ik ga in maart een paar dagen naar Londen. Londen is echt mijn favoriete stad. Mocht je daar nog niet geweest zijn dan zou je dat zeker een keer moeten gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Londen is inderdaad zo tof! Ben er 2 keer geweest en vond het geweldig, misschien dat ik daar in het voorjaar ook weer heen ga :D Veel plezier alvast!

   Verwijderen
 8. Lijken me allebei erg leuk! Ik reis de laatste jaren veel minder, omwille van mijn budget, maar probeer elk jaar wel een kort tripje te maken en ook te sparen voor NYC!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NYC is zo gaaf! dat is echt het sparen waard :D en ieder jaar een korte trip is ook leuk, dan geniet je er extra van

   Verwijderen
 9. Berlijn wil ik ook nog heen! Hé toevallig ik ga dit jaar ook naar Lissabon, wanneer ga jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is toevallig inderdaad! Ik ga halverwege oktober, dus dat duurt nog wel even haha. En wanneer ga jij?

   Verwijderen
 10. Super dat je naar Lissabon en Berlijn gaat. Het lijken mij twee hele leuke hoofdsteden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben ook onze eerste stedentripjes alweer geboekt. Ook in duitsland naar keulen en frankfurt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zeg, Berlijn en Lissabon! Lissabon is een heel charmante stad! Berlijn ken ik niet, maar zou een heel hippe,trendy stad zijn! Laat ons weten hoe het geweest is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal zeker laten weten hoe het was :D ben van plan mijn laptop mee te nemen en vanuit daar ook te bloggen.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!