Louis Vuitton Legendary Trunks, De Tentoonstelling

In het kader van "vaker mijn museumkaart gebruiken" bezocht ik vorige week zondag de tentoonstelling over de beroemde Louis Vuitton hutkoffers. De koffers zijn allemaal van een Zweedse verzamelaar. Hij heeft de grootste collectie Louis Vuitton koffers ter wereld! Op Facebook had ik advertenties voorbij zien komen van de tentoonstelling, maar verder is er naar mijn idee niet veel reclame voor gemaakt. Met weinig verwachtingen gingen mijn vriend en ik naar de tentoonstelling en we werden blij verrast!

Ik had geen idee dat er zoveel soorten koffers werden gemaakt en dat Louis Vuitton daar zo'n grote rol in speelde. Er werden koffers gemaakt met plek voor typemachines en inklaptafels, met complete kledingrekken en lades voor schoenen, koffers om bloemen in te vervoeren, en zelfs met ingebouwde roulette spellen. Alles wat je je maar kan bedenken heeft zijn eigen soort koffer! Een aantal koffers hebben een speciaal verhaal, bijvoorbeeld dat van een echtpaar dat met de Titanic meereisde en waarvan de man het schip niet op tijd kon verlaten. Hun koffers werden later teruggevonden, met alle spullen er nog in. Bijzonder toch! 

De tentoonstelling is groot, leuk ingedeeld en de begeleidende audioguide zorgt ervoor dat je niks mist en veel leert zonder dat je steeds bordjes hoeft te lezen. Ik kan zeker aanraden om deze tentoonstelling te bezoeken, ook als je niet geïnteresseerd bent in het merk Louis Vuitton. Mijn vriend heeft niks met mode, maar hij vond het ook tof om de verschillende soorten koffers te bekijken :)
Je kunt de tentoonstelling nog bezoeken tot 18 februari 2018 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.
Meer informatie vindt je op de website.

Zou jij deze tentoonstelling bezoeken? 
En mocht je hem ook al bezocht hebben, wat vond je er van? 


13 opmerkingen

 1. Dit lijkt me een hele mooie tentoonstelling die ik zeker nog wil gaan bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeh, wat een leuke tentoonstelling, ben gek op LV!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Ik wist helemaal niet dat er speciale Louis Vuitton hutkoffers waren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet voordat ik naar de tentoonstelling ging, zo leer je nog eens wat ;)

   Verwijderen
 4. De handtassen kende ik wel, maar ik wist niet dat hij ook zoveel koffers had in zijn collectie :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bijzonder he! Vroeger was het enorm populair en tegenwoordig kennen we vrijwel alleen de tassen

   Verwijderen
 5. Och wat is dit leuk zeg, ik wist eigenlijk niet dat ze ook hutkoffers hadden. LV is wel een mooi merk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een ontzettend gave collectie, leuk dat je naar deze tentoonstelling bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh lijkt me super gaaf om allemaal te zien! Mooi merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat tof zeg! Ik vind het echt een heel leuk merk! Leuk dat je er gratis naartoe kunt met je museumkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk en toffe koffers. Leuk om foto's mee te maken, mooie setting en lijkt me inderdaad een leuke expositie

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!