7 goede voornemens voor 2018 en reflectie van 2017

Ben ik nog op tijd om mijn goede voornemens voor 2018 met jullie te delen? Volgens mij kan het de hele maand januari nog wel toch? 😉 Het is super cliché maar toch blijft het leuk om ieder jaar weer een paar doelen te stellen. Gewoon voor de benodigde motivatie om de eerste donkere maanden door te komen. Voor 2018 heb ik zeven concrete doelen opgezet:

1. De woonsituatie onder handen nemen
Op dit moment woon ik samen met mijn vriend en broertje in één huis. Dat is gezellig en handig en wat ons betreft hoeft dat ook zeker niet snel te veranderen. Maar ik heb een gevoel dat eind 2018 er waarschijnlijk wel wat gaat veranderen. Of het huis komt op de markt en we gaan een nieuwe woning zoeken, of mijn vriend en ik nemen dit huis over en gaan het opknappen. Niks is nog zeker, maar wat ik als doel heb is om te oriënteren naar de mogelijkheden en om alvast het één en ander in dit huis anders in te delen zodat het voor ons drieën praktischer wordt qua huishouding.

2. Veganisme 
In september 2017 zijn mijn vriend, broertje en ik begonnen aan een vegan lifestyle nadat we de documentaire What The Health hadden gezien. We zijn niet heel streng; als we uit eten gaan of er is een verjaardag dan eten wel vlees en zuivelproducten. De rest van de dagen zijn we echt vegan en dat bevalt heel goed! In 2018 wil ik dit blijven volhouden.

3. Bloggen zoals ik in 2015 deed
Toen ik ziek was afgelopen week heb ik een aantal keer wat oudere artikelen van mijn blog terug gelezen. Ik merkte zo duidelijk een verschil met de artikelen die ik in 2015 en 2017 plaatse! In 2015 schreef ik veel meer, persoonlijker en ik had er duidelijk meer plezier in. Dat gevoel wil ik in 2018 terugkrijgen op mijn blog.

4. Meer gebruikmaken van mijn museum jaarkaart 
Ik kan met trots zeggen dat ik in 2018 al een keer gebruik heb gemaakt van mijn museumkaart, en wel afgelopen weekend. Dat is een goed begin! Mijn doel is om vaker op de website te kijken van de museum jaarkaart en dan ook echt naar meer tentoonstellingen te gaan. Vaak zijn er kleine tentoonstellingen waar ik achteraf over lees en het is zonde dat ik die dan gemist heb.
5. Veel boeken lezen
Het lezen in de trein is iets dat ik in 2017 heb ontdekt en dat ik graag in 2018 voort zet. Het is heerlijk na een dag staren naar een scherm te lezen in plaats mijn mobiel erbij te pakken. Ik merk ook echt dat ik er rustig van wordt en het maakt het treinreizen een stuk minder erg.

6. Een nieuwe taal leren
De afgelopen jaren heb ik mezelf er steeds van weerhouden om een nieuwe taal te leren omdat het Japans een grote rol speelde. Ik was altijd bang dat ik dan het Japans zou vergeten en vooral voor mijn schoolresultaten zou dat niet goed zijn. Nu ben ik vrijwel niet meer bezig met de Japanse taal en dat vind ik niet erg. De taal was nooit mijn sterkste punt. Door mijn werk blijf ik wel bezig met andere aspecten van Japan en dat is goed genoeg. Ik zou graag als nieuwe taal Frans willen leren.

7. Weer veel toffe reisjes maken
In 2017 ben ik naar New York, Japan en Barcelona geweest. In 2018 hoop ik dat wat meer korte stedentrips te maken. Één reisje is alvast geboekt en dat is Lissabon in oktober, zoveel zin in! We denken er nu over om binnenkort een weekendje met de auto naar Berlijn te gaan. Andere steden die ik graag zou willen bezoeken: Milaan, Londen, Florence, Kopenhagen en Nice.


Hoe zit het dan met de doelen die je voor 2017 had opgeschreven? Wat is daarmee gebeurd? Tijd voor een korte terugblik en wat bijbehorende uitleg over hoe ik het er in 2017 vanaf heb gebracht:

1. Meer tijd besteden aan zelfontwikkeling: een cursus volgen, (zelf-help)boeken lezen, documentaires kijken ect. Dit is best goed gelukt want ik ben meer boeken gaan lezen en heb veel documentaires gekeken. Ook heb ik meer geleerd over de voedselindustrie heb ik gekozen om veganistisch te worden. Dus zelfontwikkeling: check ✔

2. Investeren in mooie (klassieke) kledingstukken in plaats van goedkope dingen die ik maar 1 of 2 keer draag. Dit half gelukt haha! Ik ben wel veel bewuster gaan shoppen, vooral meer tweedehands. Alleen het zijn niet altijd investeringen geweest omdat er ook trendstukken bij zaten die ik nu niet meer snel draag. Dus investeren in mooie kleding: meh ✖

3. Abonnement op de sportschool stopzetten en weer lekker gaan hardlopen, Blogilates volgen en hoelahoepen. Dit is ook half gelukt! Mijn abonnement bij de sportschool zette ik in februari stop en in de zomer heb ik best vaak zelf thuis gesport. Inmiddels ben ik weer ingeschreven bij een andere sportschool die in november achter ons huis opende en daar sport ik nu samen met mijn vriend en broertje 3 per week. Het gaat om het sporten dus: check! ✔
4. Minstens 3 stedentrips maken. Dit is niet gelukt, in 2017 ben ik namelijk qua stedentrips alleen naar New York en Barcelona geweest. Dus: meh ✖

5. Focussen op 2 hobby's in plaats van 5 of 6. Dit is goed gelukt. Ik heb in 2017 vooral gefocust op het bloggen en tekenen en dat was meer dan voldoende. Dus check ✔

6. Veel gebruikmaken van mijn museumkaart. Ik heb in totaal in 2017 ongeveer 5 tentoonstellingen bezocht met mijn museumkaart. Niet heel veel dus ✖

7. Kleding die ik niet meer draag verkopen op de Ijhallen. Dit heb ik 1 keer in 2017 gedaan en dat was erg leuk om te doen. Zeker voor herhaling vatbaar. Check! ✔

8. Om de week een relax-avondje voor mezelf inplannen. Ik heb het niet bijgehouden maar wel genoeg keren lekker gerelaxt dus wat mij betreft is dit ook een check ✔

9. Niet vergeten om te genieten van de (kleine) mooie dingen die zo vanzelfsprekend lijken. Soms vind ik dit nog wel lastig maar ik heb wel geleerd om echt te kunnen genieten van een koud wijntje op een zomerse avond, of een goed boek. Terwijl ik daar voorheen totaal niet over nadacht. Dus check ✔


Van de 9 doelen in 2017 heb ik er 6 gehaald! Best netjes! Ik ben benieuwd wat 2018 gaat brengen. 
Wat zijn jou doelen voor 2018? 

2 opmerkingen

  1. Je hebt mooie doelen behaald vorig jaar! En voor dit jaar heb je ook een mooi lijstje. Ben benieuwd naar je artikelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi doelen! Heel veel succes

    http://dhini.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!