Illustrating PINKO Platform Shoes

NL: Afgelopen woensdag kwam ik eindelijk weer eens aan tekenen toe. De maand december had ik expres een pauze ingelast omdat ik van te voren wist dat het te druk zou worden om relaxt te kunnen tekenen. Hoewel ik het liefst elke dag een nieuwe illustratie op mijn Instagram zou willen zetten, vind ik de stress die daarbij komt kijken het gewoonweg niet waard. Die stress zie ik namelijk snel terug in mijn tekeningen, die zijn dan slordig of proportioneel niet correct. Kwaliteit vind ik wat dat te gaat zoveel belangrijker dan kwantiteit~

ENG: Last wednesday I finally had some time to draw again. In the December month I had a illustration-break because I knew that it would be a crazy busy month. Even though I would love to make new illustrations everyday for my Instagram, I don't think that all the stress is worth it. When I'm stressed I really see it in my illustrations, they're messy or disproportionate. Quality is in my opinion so much more important than quantity~The PINKO shoe drawing process
 Het eerste wat ik doe is de collecties online doorlopen opzoek naar het juiste item. Vaak krijg ik bij een bepaald item een goed gevoel en zie ik al een beetje voor me hoe ik het ga illustreren. Dat is een goed teken ;) 

The first thing I do is search through all the collections online for the right item. Most of the time I get a special feeling when I spot an item that I want to draw. I can already see the lines form on paper, and that is the right sign for me. 
 Als het juiste item is gevonden schets ik eerst de omvang, de zool van een schoen is meestal het lastigste dus daar begin ik dan ook mee.

When the right item is selected I start sketching the outlines. The sole of a shoe is the most difficult so I start with that. 
 Dat gaat niet altijd goed, veel gummen dus. 

That doesn't always go right immediately, so I have to erase a few times. 
Check of de voorkant van de zool wat meer naar voren staat in tegenstelling tot de hak. Dit geeft het 3D effect. 

Check if the front of the sole is a little more drawn to the front in comparison the heel. This gives the 3D effect. 
 Als de omlijning naar wens is zijn de details aan de beurt. 

When I'm happy with the outlines it's time to start with the details. 
 Daarna is het tijd voor het lastigste (vind ik) gedeelte van het illustratieproces, namelijk het inkleuren. Ik gebruik voornamelijk waterverf en af en toe potloden voor het kleuren van mijn tekeningen. Schaduw creĆ«ren of een glimmende lakschoen inkleuren blijft toch elke keer weer een uitdaging. 

Then it's time for the hardest (at least I think so) part of the illustrating process: coloring. I mostly use watercolors or pencils for the coloring of my drawings. Creating nice shadows or coloring a patent leather shoe is a challange every time. 
Het resultaat! Niet mijn beste werk maar dat geeft niet, oefening baart kunst :)

The result! Not my finest work but that's okay, practise makes perfect :) 


Teken jij graag?
Do you like to draw?

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!