2016 in een notendop

Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan: het jaaroverzicht van 2016! 

Januari 
Januari was een maand van vele veranderingen. Ik was druk bezig met het afronden van de minor 'Professioneel Schrijven' en daarnaast werkte ik ook bijna full-time bij het Japanse restaurant Kobe. Het was druk, maar ook super gezellig. Het werk bij Kobe is het leukste bijbaantje dat ik ooit heb gehad. Mijn collega's waren meer dan collega's, we waren een hechte vriendengroep geworden :) Die avondjes sushi eten en wijntjes drinken mis ik zeker wel!
Januari was ook de maand dat mijn broertje Nederland verliet om een half jaar te gaan studeren in Nice. Terwijl hij onderweg was naar Nice, trok Maikel in in ons huidige huis in Haarlem. Ikzelf volgde een week later. Mijn fijne kamertje in Maastricht liet ik achter op de laatste dag van januari en dat was best even moeilijk. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in Maastricht, maar het werd tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Februari
Tot 15 februari had ik vakantie en dat gaf mij de tijd om te wennen aan het wonen in Haarlem. De eerste dagen zonder werk en stress voor school was ik ontzettend moe. Ik bestede de veel tijd aan bloggen en het uitpakken van spullen. Het weekend voor het begin van stage gingen we met Maikels vrienden naar Centerparks, dat was een mooie afsluiting van de vakantie.
Toen begon toch echt mijn stage bij een reisbureau in Amsterdam. De eerste twee weken had ik nog goede hoop, ik hield mezelf voor dat het gewoon allemaal nog wennen was. Ondertussen merkte ik dat mijn behoefte aan creativiteit toenaam. Ik kocht een dummy en begon met het maken van collages. Rachelle en Sophie liepen op dat moment ook stage in Haarlem en Amsterdam, dus al snel spraken we wekelijks af om gezellig samen te eten :)

Maart
In maart zakte het allemaal een beetje in elkaar. Op stage ging het al vanaf het begin eigenlijk niet zo lekker en ik kreeg steeds minder motivatie. Toch probeerde ik positief te blijven en ging ik een gesprek met mijn stagebegeleider aan. Daarna leek het eventjes beter te gaan.
En er viel sneeuw in maart! Dat was een verassing maar toch ook wel weer leuk. Ook ging ik voor het eerst naar een bloggersmeeting. De meiden met wie ik sinds september aan het appen was ontmoette ik in Utrecht. Het was erg gezellig en ook nog eens een heerlijke lente dag.
Eind maart begon ik met het illustreren van mode. De kriebels om creatief bezig te zijn waren blijven hangen en ik besloot zelfs om een illustratie Instagram op te zetten. De maand werd afgesloten met de jaarlijkse familie paasbrunch. Heerlijk eten en veel gezelligheid.


April
April voelt echt aan als de raarste maand van het hele jaar, nu ik er op terugkijk. Op stage ging het steeds slechter en ik zat voor mijn gevoel echt tegen een depressie aan. Het botste zo erg tussen mij en de stagebegeleider. Het enige dat me nog motiveerde om de stage af te maken was dat ik ECHT dit jaar wilde afstuderen samen met mijn vriendinnen. Ik probeerde op alle mogelijke wijze er toch wat leuks van te maken en ging veel uit eten met vriendinnen, bezocht de Glamourdag en ging naar de Ijhallen om te shoppen. Ik sloot een abonnement bij de bieb af en probeerde me te verliezen in leuke boeken... Gelukkig kwam de lente steeds dichterbij verscheen de kersenbloesem. Dat blijft toch prachtig :) Koningsdag vierde ik voor het eerst met mijn lieve vriendinnen Rachelle en Sophie, dat was, ondanks de regen, erg gezellig.
Maar wat was er nou raar aan april? Nou, ten eerste werden tijdens de Glamourdag mijn portemonnee en mobiel gestolen. Ik heb me nog nooit zo kaal en in paniek gevoeld. Gelukkig had iemand hem gevonden en naar een winkel gebracht. Alleen het losgeld was gestolen, alle kaarten en mijn mobiel zaten er verder nog in, wat een opluchting!
Het tweede geval dat april zo ontzettend vreemd maakte was het gesprek tussen mijn stagebegeleider, een docent van school en mij, over de situatie op stage. Om een lang verhaal kort te maken: mijn stagebegeleider gaf aan mij niet meer te willen begeleiden omdat ik zogenaamd schade aan haar bedrijf had gebracht. Dit argument kon ze overigens totaal niet onderbouwen. Mijn docent had er ondertussen ook genoeg van en sloot met mij een deal dat ik tot 15 mei stage zou lopen en daarna een vrijstelling kreeg om me 100% te kunnen focussen op de afstudeeropdracht. Na het gesprek hebben we met zijn drieën nog in de stad geluncht... Hoe bizar is dat!? Ik was op dat moment een soort van verdoofd en ging maar gewoon mee haha. Later ben ik nog heel boos geweest maar vooral ook opgelucht dat de (hel) stage er bijna op zat.

Mei
Heel mei stond in het teken van bevrijding. Letterlijk, want tot 15 mei liep ik stage en laat ik je vertellen dat het moment dat de laatste dag erop zat zo'n ontzettend bevrijdend gevoel gaf (behalve dat ik afscheid moest nemen van de katten, want die waren wel heel erg lief tegen mij geweest ;) ).
Ik was zo opgelucht! Samen met vrienden vierde ik vlak daarvoor Bedrijvingsdag met heerlijk weer, en de dagen na stage had ik ineens ook alle vrijheid om weer te gaan sporten en te genieten van de vroege zomerse dagen.


Juni
Het hoogtepunt van juni was sowieso Boedapest! Mama had speciaal voor ons tweeën dit tripje georganiseerd en het bleef voor mij een verassing waar we heen gingen tot we op het vliegveld stonden. Zo leuk was dat! De dag voordat we weggingen heb ik in alle haast nog mijn afstudeeropdracht afgemaakt en ingeleverd. Heerlijk was het om daarna direct weg te gaan. Op die manier had ik ook geen tijd meer om er over na te denken. 
Boedapest was heel erg leuk! Het weer was heerlijk en wat een prachtige stad is het zeg, dat had ik van te voren echt niet gedacht. Zowel het oude als het nieuwe gedeelte had zijn hoogtepunten. Zeker nog een stad waar ik ooit eens terug ga. En bovendien was het natuurlijk extra leuk omdat ik samen met mama hierheen ging. Dat doen we vrijwel nooit dus het was een speciale vakantie. 

Juli
Begin juli kreeg ik te horen dat mijn afstudeeropdracht was goedgekeurd, en dus was het tijd voor de eindgesprekken. Op dat moment is het voor zo'n 99% zeker dat je geslaagd bent, maar toch was het nog even spannend toen de docenten ons gingen ondervragen. Gelukkig kon ik die middag iedereen opbellen met het goede nieuws: ik ben geslaagd!! De diploma uitreiking vond een week later plaats bij een kasteeltje in Limburg. Zo leuk dat ik samen met de leukste mensen van de klas tegelijk kon afstuderen. Het was een erg leuke en goed georganiseerde middag en als afsluiting aten we in een heerlijk Limburgs restaurant. Daarna kon de zomervakantie echt beginnen. De dag na de diploma uitreiking vertrokken we namelijk direct naar Zeeland om een week te relaxen. Heerlijk was dat, ik kijk nu alweer uit naar een weekje weg zoals dat haha! Eind juli was ik nog jarig en dat vierde ik overdag met familie en s' avonds met vrienden :)


Augustus
In augustus verkocht ik voor het eerst kleding op de Ijhallen met Julia. Dat was echt leuk om te doen! Ondanks dat ik amper wat geld had opgehaald was de hele sfeer gewoon erg leuk. Het is zeker iets dat ik 2017 ook nog een keer wil gaan doen.
Voor mijn verjaardag bezocht ik met Ineke de musical The Bodyguard. Ik was al eeuwen niet meer naar een musical geweest dus dit was een leuk speciaal uitje!
Eind juli gingen Rachelle en ik los op Mysteryland. We hebben daar weer heerlijk gedanst en zoveel gelachen. We keken het meeste uit naar het optreden van Martin Garrix maar eigenlijk was het optreden daarna van Diplo zoveel leuker haha! Dat is me echt bijgebleven. Een paar dagen later brak het grote moment aan, we pakten onze koffers en vertrokken voor twee weken naar Japan!

September
Hoewel we halverwege September alweer terugkwamen was Japan toch wel echt het hoogtepunt en leek het de hele maand te duren. We hebben zoveel leuke nieuwe dingen gezien en het voelde op vele momenten ook echt nostalgisch. Shoppen in Tokyo, het aquarium in Nagoya, de reuze Boeddha in Nara, Universal Studios is Osaka en natuurlijk het tripje terug naar Matsumoto. Het was allemaal geweldig! 
Eenmaal thuis ging alles een beetje in sneltrein vaart, ik had namelijk de week na thuiskomst uit Japan een sollicitatiegesprek bij een reisbureau. Daar werd ik vrijwel direct aangenomen. Ik was overdonderd, nerveus maar ook blij. Ik had een baan gevonden!

Oktober
In oktober ging ik voor het eerst naar een wijnproeverij. dat was zoveel leuker dan ik had verwacht :) Die dag heb ik super veel geleerd over het drinken van wijn en de verschillende soorten wijn, erg interessant! Ook begon ik in oktober met werken bij het reisbureau. Ik was super nerveus van te voren want ik was bang dat het een herhaling van stage zou worden, maar het viel echt 1000x mee haha! Mijn collega's zijn heel aardig en het werk is ook goed te doen. Het is (nog steeds) zo'n heerlijk gevoel om niet met buikpijn van tegenzin naar werk te gaan. Als ik even geen zin heb in werk deze dagen, dan herinner ik mezelf aan de stage tijd en dan waardeer ik direct weer dat het nu zoveel leuker is.
Eind oktober stond er een reisje naar Rome op de planning. Super leuk was dat! Het is zo'n prachtige stad en ons appartementje lag bijna naast het Vaticaan. Perfecte locatie dus. De tweede dag kreeg ik last van een blaasontsteking maar gelukkig zijn de apotheken in Italië heel makkelijk met het geven van antibiotica en kon ik al snel weer genieten van alle mooie gebouwen en cultuur. 

November
In november merkte ik dat het werken steeds meer tijd in beslag nam, echt veel leuke uitstapjes maakte ik deze maand niet en daardoor blogde ik ook minder. Wel stond er vaak lekker eten op het menu ;) November voelt altijd als rust voor de storm van afspraken in december.

December
December begon direct goed met een shopdagje en logeerpartij bij Sophie met Rachelle. We hadden elkaar al een maand niet meer gezien, dus er moest hoognodig worden bijgekletst. Een week later liet ik een tweede gaatje in mijn oren schieten. Daar heb ik geen foto's van of blogje over geschreven maar het is wel een hoogtepunt dus vermeld ik het alsnog eventjes ;) Ik ben er nog steeds erg blij mee. Over een week mogen eindelijk de beschermknopjes eruit en kan ik mooie oorbellen erin doen.
Halverwege december vond de twee bloggermeeting van 2016 plaats. Leuk om de meiden weer een keer te zien en iedereen had weer leuke cadeaus voor elkaar gekocht.
Met mijn moeder, oom en tantes bezocht ik datzelfde weekend de Marilyn Monroe tentoonstelling in Amsterdam. Een mooie tentoonstelling dat een goed inzicht in haar leven geeft :) Ook sprak ik de meiden van de middelbare school nog even vlak voor kerst. Ondanks dat we allemaal een totaal andere weg zijn ingeslagen is het elke keer weer leuk om elkaar te zien.
En toen was het alweer tijd voor kerst! Die dagen zijn altijd druk maar zo ontzettend leuk, ik zou het niet anders willen indelen dan dat ik 3 dagen achter elkaar familie zie omringt door lekker eten <3 
Tussen kerst en oud & nieuw moest ik werken en ineens stond toen 2017 alweer voor de deur. Oud & nieuw vierden Maikel en ik bij vrienden in Heerhugowaard. Het was gezellig, hebben mooi vuurwerk gezien en aan het einde van de nacht kropen we lekker ons eigen bedje in. Een goeie afsluiting van 2016 ~

Met een tevreden gevoel heb ik het jaar afgesloten :) 2016 was een goed besteed jaar met veel hoogtepunten, en nu is het tijd om 2017 net zo top te maken! Over mijn doelen voor 2017 en wat ik heb geleerd van 2016 komt later een blogpost online~

Wat was één van jullie hoogtepunten uit 2016?

2 opmerkingen

  1. Wat ziet dat er leuk uit allemaal! Boedapest lijkt mij echt een prachtige stad!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Loïs :) Ja dat is het zeker! Echt een aanrader om eens te bezoeken~

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!