My Japanese Cellphone

Ondanks dat ik in Nederland een prepaid kaartje had gekocht om in Japan te kunnen bellen, moest ik toch een Japans mobieltje aanschaffen. Op de een of andere manier kan mijn Iphone namelijk geen server vinden hier. Dat is erg vervelend, want elke keer als ik alleen de deur uit ging was ik onbereikbaar en ik kon zelf ook niemand bereiken. Niet handig dus, en daarom heb ik 2 weken geleden een Japanse mobiel aangeschaft. 

In Japan zijn er 3 grote providers: Softbank, Docomo en AU. Docomo en AU kon ik vrijwel direct van mijn lijstje strepen want die verkopen geen prepaids, dus bleef Softbank over. De eerste keer dat ik er langs ging waren de prepaids uitverkocht en dat zou betekenen dat ik een abonnement moest nemen of helemaal niks. Gelukkig kwamen de medewerkers van Softbank met een oplossing. Ik kon een 2 jarig abonnement nemen en dat na een half jaar stopzetten. Natuurlijk moet dan nog wel het overige bedrag van het abonnement betaald worden maar daarvoor krijg ik komende maand een giftcard in de bus (met de precieze waarde van de rest van het abonnement). Ideaal dus! 

English: Even though I had bought prepaid for my Iphone so that I could use it in Japan, I still had to buy a Japanese cellphone. I don't know why, but my Iphone couldn't find a provider here in Japan. That was very annoying because everytime I went out alone, I could not call anybody and nobody could call me. Not very handy, so 2 weeks ago I bought a Japanese cellphone. 
In Japan there are 3 providers: Softbank, Docomo and AU. Docomo and AU do not have prepaids so I could easily skip those. The first time I went to Softbank they did not have any prepaids anymore... So that would mean that I had to take a subscription or nothing. Luckily the employees fom Softbank came with a solution. I got a 2 year-subscription and after half a year I can stop that subscription. Of course the rest of the subscription has to be paid off, but for that I receive a giftcard. So it all works out fine :D 
We konden zelfs uit een paar van de nieuwste modellen kiezen en ik koos voor deze blauwe telefoon van de reeks: Color Life. In Japan zie je naast Iphone bijna alleen maar mensen met flipphones. Heel grappig om te zien omdat bij ons vrijwel niemand meer zo'n ding heeft. 

We could even chose from the newest models, I chose this blue one from the series: Color Life. In Japan you see Iphone and flipphones but nothing more actualy. Very funny that those flipphones are still so populair here. 
Ik heb mijn menu in het Engels laten zetten want ik kon er anders echt geen wijs uit worden. Berichtjes schrijven in het Japans is best wel lastig omdat ik steeds naar de letters kijk ipv de tekens. Daardoor doe ik vaak iets van 10 minuten over een simpele sms. Er zitten ook erg leuke emoticons op haha! 

I have an English menu (thank god!). Typing messages in Japanese is a real pain, I always look at the letters and not at the characters... I takes me about 10 minutes to write a message xD And my phone has very cool emoticons haha! 
Op de achterkant van mijn mobiel zit een 13 megapixel camera maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Daarvoor heb ik mijn Iphone en fototoestel ;) Ik ben blij met mijn Japanse telefoon, ik gebruik hem bijna elke dag~

On the back of my phone there is a 13 megapixel camera, but I never use it. I have my Iphone and camera to make pictures ;) I'm very happy with my Japanese cellphone, I use it almost every day ~

2 opmerkingen

  1. I used to have a flip phone before I got my iPhone, and parting from it has been hard ... :( Knowing there is a flip-smart-phone revolutionizes ... :) I love that phone and I want one, too!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I really like my flipphone but don't think I could only have a flipphone. I'm to used to instagram and faceook checking xD

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!