Ik ben weer begonnen met tekenen!

Toen Sophie en ik afgelopen weekend een creatief middagje hadden, maakte ik een kleine schildering van bloemen. Het idee was om gewoon lekker vrij te tekenen, zonder dat het echt mooi moest worden. Direct kwam mijn liefde voor tekenen en schilderen weer naar boven en sinds die middag ben ik dan ook weer regelmatig aan het tekenenšŸ˜Ik voel wel een verschil met voorheen. Namelijk dat ik nu geen doel voor de tekeningen heb, EN, het belangrijkste denk ik, het hoeft niet meer perfect te zijn. 

Voorheen was ik zo gefocust op de details in een tekening. Alles moest kloppen qua verhoudingen en kleuren. Het liefst leken mijn tekeningen precies op de foto die ik voor me had liggen. Dat heb ik een tijd zo volgehouden en hoewel ik in eerste instantie veel plezier had in het creĆ«ren van een perfect plaatje, begon het toch op een gegeven moment toch tegen te staan. Er zat teveel druk op. Als ik thuis kwam van werk (moe) en ik maakte een tekening die niet perfect was dan was ik teleurgesteld in mezelf. Het speelde ook mee toen der tijd dat ik een speciale Instagram voor mijn tekeningen had en daardoor voelde het alsof ik MOEST presteren. Plaatste ik een tijdje geen nieuwe tekening dan verloor ik volgers en bovendien gingen familie en vrienden er ook naar vragen. Lief bedoeld van ze natuurlijk, maar het gaf stress en ook weer die teleurstelling. 

DUS! Al meer dan een jaar teken ik vrijwel niet omdat ik steeds weer bang ben voor een teleurstelling of ik had het idee dat ik een bepaald doel voor de tekeningen moest hebben, en nu ben ik er klaar mee haha! Weg met de perfectie en hier met die creativiteit. Heb ik zin om bloemen te tekenen, dan doe ik dat. Zijn deze bloemen uiteindelijk totaal niet in verhouding? No problemos! Gewoon doorgaan met schilderen! Heb ik morgen zin om een wijnfles en kaas te schilderen? Bien sƻr! Ga ervoor! Maar ook vooral; doe het voor jezelf en laat je niet opwinden door je omgeving of door sociale media. Heb plezier!
Zo! Na deze serieuze tekst lijkt het me ook leuk om met jullie te delen wat ik van het weekend geschilderd heb :) Te beginnen met de narcissen die je hier boven ook al een beetje ziet. 
Eerst een grove schets en daarna lekker verven. Ik probeerde meer op gevoel te schilderen dan van een plaatje en daardoor zijn sommige narcissen niet helemaal in verhouding. Toegegeven heb ik wel even getwijfeld of ik de tekening af wilde maken omdat ik hem niet mooi vond. Maar ik heb doorgezet en nu ben ik toch blij met het resultaat. #trots! 
Hier zijn de narcissen zo goed als af en daarboven zien jullie ook de zonnebloemen in een vaas met roze/paarse achtergrond. Dat was ook een klein gevoelsprojectje haha, vrolijke kleuren en bloemen want ik heb zin in de lentešŸ˜‡
Gisterenavond heb ik nog een klein schilderijtje gemaakt. Eerst weer een simpele schets en daarna gewoon beginnen met schilderen en kijken wat ervan komt. 
Tadaa!! Dit vind ik echt een leuke geworden. Lekker simpel en toch elegant. 

Ik heb nu alweer zin in het volgende projectje haha!
Wat vinden jullie van mijn nieuwe tekeningen? 

5 opmerkingen

 1. Prachtige tekeningen heb je gemaakt. Heel knap! Ik word er helemaal vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker he om die innerlijke criticus eindelijk los te laten! En je tekeningen zijn prachtig, dus je hoeft helemaal niet onzeker te zijn. Maar ik weer dat dat makkelijk gezegd is. Vooral die laatste vind ik erg leuk geworden. Lekker blijven teken meis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! en ja zeker maar wel erg lastig soms haha! Ik merk dat ik onbewust heel gedetailleerd probeer te tekenen. Ben benieuwd waar dit nieuwe experiment me gaat brengen ;)

   Verwijderen
 3. Ze zijn hartstikke leuk geworden! Zo zie je maar, hoe meer vrijheid des te leuker het weer is om te tekenen (ik had er zelf ook een beetje last van)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!