Kerst 2020

De kerstdagen van 2020 zitten er op! Al was het allemaal anders dan anders, toch heb ik een hele fijne kerst gehad. Met wat creativiteit was er veel mogelijk en ondanks dat het jammer is dat we kerst niet met alle familieleden konden vieren, ben ik erg dankbaar voor wat er allemaal wel mogelijk was. 

Op de 24ste moest ik overdag gewoon werken op kantoor, maar s' avonds kwamen er twee vrienden van Maikel en hebben we gegourmet en All You Need Is Love gekeken. Normaal gezien gaan we dan na All You Need Is Love naar de kerstsamenzang op de Grote Markt, maar dat ging dit jaar natuurlijk niet door. Achteraf gezien niet zo erg, want het regende behoorlijk :)
1e kerstdag gingen we naar mama en René. Dat was nog even spannend, want mam belde in de ochtend dat ze last had van haar buik en ze twijfelde of we wel bij elkaar moesten komen. Het is niet per se een corona-symptoom, maar toch ga je daar dan over nadenken. Na kort overleg besloot ze een sneltest te doen. Daar kon ze wel pas om 16:40 terecht en dus zaten Joost, Maikel en ik thuis te wachten tot er groen licht kwam. Gelukkig was de testuitslag negatief en konden we toch kerst samen vieren. 
We begonnen met wat lekkers te drinken. René had voor Joost en mij een espresso Martini gemaakt. Die wilden we altijd nog eens proeven en hij was erg lekker! 

Het voorgerecht hadden Maikel en ik gemaakt: een zalm bonbon met een vulling van zure room, citroensap, mayonaise, avocado, Hollandse garnaaltjes en bieslook. Ik kwam er alleen achter dat ik de garnaaltjes was vergeten thuis haha! Lekker handig, maar zonder was de bonbon nog steeds lekker gelukkig haha. 
Joost happy met zijn espresso Martini.
Iedere kerst maken mam, Joost en ik een foto met zijn drieën. Deze is lekker uitbundig geworden :)
Als tussengerecht had Joost een spoom gemaakt met een twist. In plaats van citroen sorbetijs heeft hij perenijs gebruikt en muntblaadjes. Echt een lekkere combi!

Het hoofdgerecht was weer geweldig! Hertenbiefstuk op zijn Japans met sugarsnaps, rijst en eetbare bloemen. Het was echt onwijs lekker!!
We gaven elkaar tussen de gerechten door cadeautjes. Voor mama had Maikel dit eendje gekocht waar je thee in kunt doen en dat dan (terwijl de thee trekt) blijft drijven op het water. Zo schattig!
Bij het hoofdgerecht werd trouwens ook warme sake geserveerd. Niet zo mijn ding, maar het paste wel goed bij het gerecht. 

Het toetje was een pure chocolademousse in een schelp van chocolade. Ook heerlijk maar wel machtig haha. 
"Anderhalf meter mam!"
Vrolijk kerstfeest!! 😁 Het was een super gezellige avond!

2e kerstdag gaan we altijd naar Hoorn en ook daar vieren we normaal gesproken kerst met de hele familie. Dit jaar was het gezelschap dus kleiner maar dat was voor de opa en oma van Maikel misschien zelfs wel fijner. Als het zo druk is en iedereen door elkaar praat dan kunnen ze niet met gesprekken meedoen, maar nu konden we gewoon rustig praten en dat volgens mij vonden ze dat erg gezellig. 
We begonnen met thee/koffie en taart en deden het cadeau dobbelspel. Dat was leuk om te doen. Daarna was het tijd om aan tafel te gaan. Als voorgerecht een lekker kopje tomatensoep en het hoofdgerecht was heerlijk klassiek: stoofpeertjes, witlof, aardappeltjes en Beef Wellington! 
Cheers!
Beef Wellington had ik nog niet eerder gegeten maar ik vond het erg lekker! Een goeie om te onthouden voor een volgende kerst ;) 
We hebben dus lekker gegeten en gezellig gekletst. Het was een relaxte tweede kerstavond.

De volgende ochtend stonden we weer op tijd in de keuken om de gerechten voor derde kerstdag te bereiden. Derde kerstdag vieren we altijd in Brabant bij paps en Nikkie en ook dit jaar lieten we dat niet voorbij gaan. De traditie is om uit eten te gaan bij tapasrestaurant Het Zusje, maar die is natuurlijk gesloten. Dus besloten we om zelf tapas te maken en deze mee te nemen. Het leuke was dat we van elkaar niet wisten welke tapas we gingen maken, dit hadden we expres afgesproken om te zien of mensen misschien dezelfde ideeën zouden krijgen. De vriend van Daantje zei al: straks maakt iedereen stoofpeertjes en ligt je bord daar helemaal mee vol haha! 
Maikel in zijn derde kerstdag look!
Het atelier van Nikkie was helemaal omgetoverd tot een kerstdiner zaal! Zo sfeervol!
Proost! Uiteraard ging het diner van start met prosecco.
Ik heb van de eerste ronde tapas een foto gemaakt (daarna ben ik het vergeten). Uiteindelijk had niemand hetzelfde gemaakt! Dat was toch een hele prestatie haha! Alle hapjes waren ontzettend lekker en heel gevarieerd; van meloen met ham tot ragouhapjes en mini broodjes gyros. 
Tussen de gangen door hebben we gedart en gesjoelt.
Daantje had helemaal speciaal kaartjes gemaakt voor hun tapas gerechtjes haha! Zo leuk! Ook dit was weer een onwijs gezellige avond! Het zelf tapas maken vonden we allemaal zelfs zo leuk dat we hier de nieuwe traditie van willen maken. Leuk dat dat dan toch door dit jaar tot stand komt 😊


Dus dat was kerst 2020! Ik heb onwijs fijne dagen gehad en echt genoten van het samenzijn. Vooral ben ik dankbaar dat iedereen gezond is en we op deze manier toch kerst konden vieren. Ik hoop dat jullie ook mooie dagen hebben gehad! 
Fijne dag allemaalllll!! Xx

3 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!