Blogmas dag 1: December to-do's

Ja je leest het goed! In de titel staat Blogmas! Sommigen van jullie zijn misschien wel bekend met dit fenomeen? Of misschien ken je het beter als Vlogmas. Vlogmas houdt in dat een vlogger van 1 t/m 24 december dagelijks een video online zet en zijn of haar kijkers daarbij meeneemt in alle voorbereidingen voor kerst en alles wat ze in december doen qua activiteiten. Deze videos zijn vaak erg populair omdat ze heel sfeervol zijn en je op leuke ideeën brengen voor de maand december. Ik kijk zelf graag de Vlogmas videos van Zoë Sugg. Daar krijg ik altijd zo'n kerstgevoel van! Meestal begin ik stiekem al met het kijken van de oude Vlogmas videos begin november haha. Ik wordt gewoon blij van de sfeer van deze video's. 
Vlogmas is dus een vrij bekend begrip in blogger/vloggerland, maar vroeger, toen bloggen nog echt populair was, deden veel mensen ook al aan Blogmas. Eigenlijk hetzelfde idee als Vlogmas maar dan in de vorm van blogposts, iedere dag van 1 t/m 24 december komt er een artikel online. Ik vond het altijd helemaal geweldig als mijn favoriete bloggers dat deden, iedere dag keek ik weer uit naar een nieuw artikel. Voor mij droeg het echt bij aan het kerstgevoel.
Nu doet eigenlijk niemand meer aan Blogmas (voor zover ik weet), maar ik wil het toch een keer proberen. Gewoon voor de leuk en omdat ik ervan houd om een doel te hebben. Geen idee of het me ook daadwerkelijk lukt om 24 dagen te vullen haha, dit jaar gebeurd er natuurlijk niet zoveel bijzonders in december, maar we gaan het gewoon proberen!😁

Vandaag is het 1 december en dus de eerste dag van Blogmas! We beginnen lekker cliché met een to-do lijst voor deze maand. Mensen die mij goed kennen weten dat ik houd van tradities en van clichés haha. Dus bij deze!

Op de planning voor december staat:
🎄De kerstsfeer in huis brengen; kerstboom versieren, lichtjes ophangen ect.
🎄Mijn kerstsjaal afbreien (ik ben nu op de helft dus dat wordt nog flink door breien haha)
🎄Zelf kerstkaarten maken 
🎄Een Glühwein of warme chocomelk halen tijdens een avondwandeling na werk
🎄Verjaardagskalender maken voor 2020 (want ik vergeet ALTIJD verjaardagen)
🎄Een avond kaasfonduen en een avond gourmetten
🎄Uiteraard de nieuwe Vlogmas videos kijken op Youtube
🎄Skyradio The Christmas Station luisteren tijdens het koken/bakken/opruimen
🎄Sowieso minimaal één avond op de bank een kerstfilm kijken met warme chocomelk
🎄Kerstcupcakes, speculaasjes en andere feestelijke lekkernijen bakken
🎄Oude december Vogues doorbladeren voor kerstoutfit inspiratie
🎄En het belangrijkste: vooral elke dag genieten!!

Wat wil jij graag gaan doen in december?

2 opmerkingen

  1. Wat leuk om te lezen! Heel sfeervol. Ik ga deze week nog de kerstboom versieren en ik wil ook zeker echt genieten van dit heerlijke sfeertje en proberen er zoveel mogelijk uit te halen, vooral nu.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! :) jaa echt he, juist nu is het kerstgevoel zo belangrijk.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!