Ik heb een nieuwe baan!

Hee hee, daar ben ik weer! Door de beurs in Groningen afgelopen weekend en alle drukte van het hoogseizoen op mijn huidige werk, kon ik even niet de tijd/zin vinden om te bloggen. Op de vrije uurtjes die ik heb/had deze dagen heb ik gesport en gelezen. Aan beide beleef ik gelukkig veel plezier dus dat ik dan even wat minder blog vind ik niet erg. Er is qua leuke dingen toch niet zo veel om te delen doordat ik voornamelijk werk. Maaarrrr ik heb eind december een beslissing genomen waar ik zeker wel over wilde bloggen! Op 21 december heb ik namelijk de keuze gemaakt om te stoppen met mijn huidige werk omdat ik vlak daarvoor te horen had gekregen dat ik ben aangenomen bij een nieuwe baan! 🎉


Het begon allemaal rond mei vorig jaar. Ik zat niet lekker in mijn vel. Alles wat ik deed, daar zag ik tegenop. Zowel in mijn persoonlijke leven als op werk kon ik geen lekker ritme vinden. Ik dacht dat ik te veel op mijn schouders had gehaald omdat ik naast werk wilde sporten, tekenen, het huishouden doen, met vrienden afspreken, bloggen, lezen, stijldansen enzovoort. De to-do lijsten voor mijn vrije dagen waren ZO LANG dat ik er bijna een burnout van kreeg. Daarnaast verveelde ik mij nogal op het werk en daardoor voelde het als tijdverspilling. Er was geen uitdaging meer en de dagen duurden voor mijn gevoel heel lang. Eind juni besloot ik daarom samen met Maikel dat ik een tijdje drie dagen zou gaan werken. Gewoon om te kijken of ik dan meer rust kon vinden en zodat ik kon nadenken over mijn huidige baan en of ik dat nog wel wilde voortzetten. Gelukkig vonden ze het op  werk geen probleem dat ik drie dagen ging werken.

Mijn driedaagse werkweek ging in op 1 juli 2019. Dat was aan de ene kant heel fijn want ik had ineens een stuk meer vrije tijd. Maar, je verdient ook direct een stuk minder wat dan toch weer voor beperkingen zorgt. Ook merkte ik dat ik zelfs met drie dagen werken, geen voldoening meer kreeg van mijn huidige baan. Eind september maakte ik dan ook de keuze om te gaan solliciteren. Dat was alleen nog niet zo gemakkelijk, want ik had geen idee wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk ben ik gaan zoeken op barista functies en ondersteunende functies zoals secretaresse. Voor barista werd ik aan de lopende band afgewezen wegens gebrek aan ervaring, en ook van mijn eerste sollicitaties voor de ondersteunende functie hoorde ik niks of een afwijzing.

Eind oktober werd ik, na de zoveel ronde sollicitaties te hebben gestuurd, opgebeld door werving- en
selectiebureau ZIJ. Ik mocht bij hen langskomen zodat ze een profiel van mij konden maken wat zou helpen bij het solliciteren. Dat wilde ik wel proberen want het schoot verder niet echt op. Vanaf het moment dat ik bij ZIJ binnenstapte had ik een goed gevoel. De meiden zijn ontzettend aardig en luisterde goed naar wat ik graag wil in een baan. Zij zijn daarna aan de slag gegaan en hebben mij aangeboden bij verschillende bedrijven in de advocatuur en consultancy. We hadden goed contact en na een aantal weken mocht ik begin december eindelijk om een eerste sollicitatie gesprek bij een notariskantoor in Amsterdam. Ook hier hielpen ze mij met de voorbereidingen voor het gesprek, wat heel fijn was.
Het gesprek verliep goed, maar ik wist niet zo goed wat ik van het bedrijf moest vinden. Een notariskantoor had in mijn ogen een stoffige reputatie, maar dit bedrijf is nog vrij jong en de sfeer is er heel goed. Vlak na het eerste gesprek mocht ik zelfs een dagje meelopen. Omdat ik twijfelde wilde ze mij graag laten zien hoe een werkdag van een assistente eruit ziet. Alleen al dit gebaar liet mij zien dat ze veel serieus enthousiast waren over het eerste gesprek. Daarna volgde nog een tweede gesprek en inmiddels had ik een redelijk beeld van het bedrijf en dat sprak mij erg aan. Toen op 21 december kreeg ik het verlossende woord: ze boden mij een baan aan! Ik accepteerde en ben diezelfde dag nog met de bazen van mijn huidige werk gaan zitten om alles te vertellen. Ik was doodnerveus maar ze vingen het heel goed op gelukkig. Er viel direct zo'n grote last van mijn schouders! Wat een opluchting!

Nu werk ik dus nog tot eind februari bij mijn huidige baan omdat ik twee maanden opzegtermijn heb. Dat vind ik prima, want zo kan ik alles netjes afsluiten met klanten en mijn werk goed overdragen aan de nieuwe werknemer. Het is heel fijn om een deadline te hebben, daar werk ik altijd goed op en ik weet nu ook dat ik dat miste. Elke dag was hetzelfde en het vooruitzicht om de rest van mijn leven hetzelfde werk te moeten doen maakte mij ongelukkig. Nu komt er een nieuwe uitdaging aan en dat geeft me zoveel energie!
Op 3 maart ga ik starten bij mijn nieuwe baan. Ik ga daar vierdagen per week het assistententeam versterken. Omdat ik geen enkele ervaring heb in het notariaat zal ik veel moeten leren en zullen de eerste weken/maanden ook wel hectisch worden, maar ik kijk er erg naar uit om een nieuw vak te leren!

Zo! Dat wilde ik even met jullie delen. Ik zal uiteraard laten weten hoe het gaat als ik een week of twee weken bij mijn nieuwe baan werk 😊 Maar voor nu ga ik mij nog concentreren op mijn huidige werk en nog een aantal weken gezellig met mijn collega Meylin (die de laatste weken een vriendin van mij is geworden) samenwerken en afspreken. Fijne avond allemaal!

2 opmerkingen

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het klinkt heel leuk. Ik ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd haha! Ik zal er zeker over bloggen

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!