De waterlelies van Monet

 Gisteren ben ik samen met mijn moeder naar de tentoonstelling; De waterlelies van Monet, geweest. Ik kwam toevallig een aankondiging tegen van deze tentoonstellingen toen ik op de website van het Gemeente Museum keek. Vorig jaar ben ik helemaal niet naar kunsttentoonstellingen gegaan omdat ik mijn Museum Jaarkaart niet had vernieuwd. Nu ik de aankondiging voor deze tentoonstelling over Monet zag, kreeg ik ineens weer de behoefte om vaker naar musea te gaan. Bovendien werd Monet's werk voor het laatst ruim 30 jaar geleden in Nederland tentoongesteld! Dit is dus een bijzondere kans om zijn werk te kunnen bekijken. Ik appte mama of ze dit weekend kon en gelukkig was dat zo. Zodoende liepen we gisteren aan het begin van de middag het museum binnen.


Het was super druk! Waarschijnlijk omdat de tentoonstelling nog maar 1 week duurt, t/m 2 februari. Omdat ik een nieuwe Museumkaart wilde kopen moesten we in de lange rij gaan staan. Gelukkig liep het aardig door, maar we besloten wel om eerst een kopje koffie te drinken en te lunchen voordat we naar de tentoonstelling liepen. Of we uiteindelijk de echte drukte een beetje hebben ontlopen durf ik niet te zeggen. De zalen stonden nog steeds vol met mensen. Ondanks dat het erg druk was konden we met een beetje geduld de begeleidende teksten lezen en de schilderijen goed bekijken. Monet heeft prachtige schilderijen gemaakt! We hebben echt genoten van de mooie kleuren en composities. Ik ben blij dat we nog op tijd waren om de tentoonstelling te zien en het was ook erg gezellig om weer eens een moeder/dochter uitje te hebben.

Nu ik dus een nieuwe Museumkaart moet ik wel weer vaker naar het museum gaan haha! Er staan al een aantal bezoeken gepland: 8 februari naar Thierry Mugler in de Kunsthal en 1 maart naar het Naturalis. Gaan jullie vaak naar Musea? Welke tentoonstelling staat er op de planning?
Dit schilderij vind ik één van Monet's mooiste werken!
 Nog een leuk weetje: Monet was gek op Japanse kunst! Hij verzamelde boeken met Japanse prenten en ook losse prenten waar hij zijn hele huis mee vol hing. 
 Mijn outfit :) Met mijn nieuwe cowboy laarzen. Zo blij mee, ze zitten echt heerlijk!
Monet - tuinen van verbeelding
12 oktober 2019 t/m 2 februari 2020
Kunstmuseum Den Haag


4 opmerkingen

 1. Ik hou van de schilderijen van Monet. Deze tentoonstelling heb ik even gemist :) leuk dat je bent geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ondanks de drukte zeker de moeite waard :) Komt vast nog wel een keer terug in Nederland

   Verwijderen
 2. De schilderijen van Monet blijven mooi. Toffe outfit trouwens ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!