Weekendje Antwerpen #1

 Afgelopen zaterdag zaten mam, Joost en ik vroeg in de trein, we gingen namelijk op weg naar Antwerpen! Dit was nog een cadeautje voor mijn moeder's verjaardag afgelopen februari haha, en nu ging het dan eindelijk gebeuren. Ik keek er al dagen enorm naar uit omdat ik van iedereen altijd hoor dat Antwerpen een super leuke stad is, maar zelf was ik er nog nooit geweest. Tot nu dus ;)


We kwamen rond het middaguur aan op het centraal station en we werden meteen verwelkomt door de prachtige architectuur. Ik hou enorm van deze bouwstijl. Zoveel mooie details en toch ook sfeervol.
 Bij de Airbnb mochten we onze koffers neerzetten en daarna gingen we meteen de stad in. We hadden namelijk alle drie zeer de behoefte aan koffie en wat lekkers haha. Al snel vonden we een leuk tentje waar we lekker in het zonnetje konden zitten. Het weer was echt top! Zo'n 23 graden. We hebben echt geluk gehad met dit mooie nazomers weer.
 Na de koffie en taart konden we op ons gemak beginnen met het verkennen van de stad. Al snel kwamen we in een aantal kleine straatjes met schattige cafeetjes en winkels. Dit winkeltje met bloemen en planten was mijn favoriet. De kleuren zijn zo mooi en vanbinnen zag je hoe oud het pand is, de plafonds heel laag met glas-in-lood ramen, prachtig!
 Het Elfde Gebod is een hele bekende kroeg/eetcafé in Antwerpen. Vanbinnen staat het vol met Maria beelden en ze verkopen er veel soorten Belgisch bier. 
 Nog zo'n mooi versierde winkel
 Bij een bezoek aan België hoort natuurlijk ook een bezoek aan een echte chocolaterie. The Chocolate Line zit gevestigd in het Paleis op de Meir waar vroeger Napoleon woonde. Volgens historici was Napoleon zelf ook niet vies van een lekker kopje chocomelk ;)
The Chocolate Line is een erg indrukwekkende winkel, niet alleen vanwege het prachtige gebouw maar ook vanwege de chocolade zelf. Vanwege Halloween stond er een schedel compleet gemaakt van chocolade tentoongesteld en je kon zelf ook chocolaatjes kopen met de meest lekkere smaken. Natuurlijk hebben wij ook een doosje chocolade zelf laten samenstellen, maar de inhoud daarvan laat ik in deel 2 van ons Antwerpen weekendje zien.
 Van al dat rondlopen krijg je dorst! In de namiddag streken we neer bij het Elfde Gebod (natuurlijk!) voor een biertje. Ik ben totaal geen bier liefhebber, maar mama en Joost zeiden dat ik zeker de Kriek moest proberen omdat die zoeter is, en ik moet zeggen dat het goed beviel! :)
 De bekende historische huizen op de Markt. 
De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer tijd voor het diner. Gelukkig had Joost gereserveerd bij Appelmans. Dit is een restaurant/cocktailbar en ze hebben er heerlijk eten! Ik ging voor de tonijn sashimi salade en die was echt hemels <3

Na het diner waren we alle drie best moe dus gingen we terug naar de Airbnb, daar zijn we redelijk op tijd gaan slapen zodat we de volgende dag weer helemaal fris zouden zijn om Antwerpen verder te verkennen.

Later deze week post ik deel 2 van ons weekendje weg.
Fijne dag allemaal Xx

4 opmerkingen

 1. Wat een gezellig weekend hebben jullie beleefd en getroffen met het weer. Antwerpen is zo’n fijne stad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa het weer was echt top en Antwerpen is ook zo mooi <3 ga er zeker nog eens naar terug!

   Verwijderen
 2. Zo leuk om te zien! Ik ben ook nog nooit in Antwerpen geweest, maar moet daar volgens mij echt een keer verandering in brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik tot dit weekend dus ook niet maar het is zeker een aanrader :) Niet heel ver weg en je hebt toch het gevoel dat je in het buitenland zit

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!