Sundays walk

 Afgelopen zondag was ik een dagje alleen thuis. Heerlijk vind ik dat, lekker de rust om mij heen! Na het ontbijt besloot ik om een wandeling te maken door Elswout. Dit doe ik bijna nooit en eigenlijk is dat zonde, want na een wandeling door het bos voel ik me altijd fris in gedachten en ontspannen.

 Die zondag was het ook de 1e van september en voor mij voelt het dan altijd alsof de zomer is afgerond en de herfst begint, wat eigenlijk pas 23 september het geval is. Toch waren er al meerdere tekenen van de herfst te vinden in het bos. Zo zag ik naast gekleurde bladeren ook een aantal paddenstoelen. Geen kleine opkomende paddenstoelen maar al echt mooie volgroeide. Dat gaf wel extra sfeer aan de wandeling.
Vlak bij Elswout zit een leuk restaurant/café genaamd De Stinkende Emmer (wat klinkt als een naam die in Harry Potter gebruikt zou worden). Na de wandeling liep ik er weer langs en besloot een kop koffie te bestellen. Vooraf had ik voor de zekerheid een boek in mijn tas gedaan voor het geval ik op een bankje wilde gaan lezen, dus die pakte ik er bij. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook wat zoets te bestellen, deze cheesecake was heerlijk! 

Toen gebeurde er wat bijzonders. Ik zat nog geen twee minuten of er trokken donkere wolken op, en uit het niets begon het keihard te regenen. Gelukkig was het gehele terras overdekt en omdat de wind ook ineens fris werd gingen de heaters aan. Daar zat ik dan: knus op een overdekt terras met een kop koffie, een goed boek en heerlijke cheesecake. Uitkijkend over de weilanden en luisterend naar de regen op de luifels. Het was echt een perfect moment. 
Toen de zon weer achter de wolken vandaan kwam ben ik op mijn gemak naar huis gelopen. Ik zat alleen zo in de herfstsfeer dat ik het niet kon laten om onderweg even de Action in te gaan en geurkaarsen te kopen. Ze hebben nu ook herfstvarianten zoals Sweet Pumpkin (die moet ik nog testen) en Cinnamon Buns (getest en die ruikt heerlijk!). Daarnaast kocht ik ook twee theelichthouders en twee gezichtsmaskers. 

Om deze perfecte dag af te sluiten hebben Maikel en ik, toen hij weer thuis was, samen Gilmore Girls gekeken. We zijn net pas begonnen aan deze serie maar vinden het nu al heel leuk. 

Kijken jullie al uit naar de herfst of houden jullie liever nog even vast aan de zomer? 

4 opmerkingen

 1. Wat een heerlijk dagje! Perfect! En die kaarsjes ga ik ook zeker halen, heb wel zin in de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De cinnamon buns kaars kan ik zeker aanraden, die ruikt heerlijk! De Sweet Pumpkin vind ik een beetje tegenvallen, vanmorgen 2 stuks tegelijk gebrand en ik rook eigenlijk niks...

   Verwijderen
 2. Klinkt als een heerlijk dagje. Altijd lekker ook, zo'n wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!