Shoppen in Amsterdam

 Gisteren ging ik samen met Charlotte naar Amsterdam om te winkelen. Ik probeer zo min mogelijk fast fashion te kopen en zoveel mogelijk tweedehands te scoren, maar zo'n 2 a 3x per jaar heb ik gewoon behoefte aan een goeie shopsessie in de bekende winkels zoals H&M, Stradivarius, Costes ect. Charlotte is de uitgerekende vriendin om dat mee te doen haha! Al dagen voor ons shopdagje hebben we het erover hoeveel zin we hebben om lekker te gaan winkelen en bespreken we de kledingstukken die we graag willen aanschaffen. Dit keer hadden we zelfs een route door de stad gepland (inclusief koffie- en lunchstop) omdat we de afgelopen keer in mei tijd tekort kwamen haha. Het klinkt misschien allemaal overdreven, maar het maakt het voor ons extra leuk.


Zodoende zaten we gisterenochtend op tijd in de trein naar Amsterdam. Het weer was echt prachtig! Waarschijnlijk één van de laatste echt zomerse dagen.

Na de eerste 3 winkels op ons lijstje te hebben bezocht was het tijd voor koffie. Charlotte werkt in de hotelsector en zij kent veel mooie hotels met dakterrassen vanwaar je mooi kan uitkijken over Amsterdam. Dit keer gingen we naar Mr. Porter in het W hotel. Daar hebben we lekker koffie gedronken in het zonnetje en genoten van het uitzicht.
Lekker knijpen met mijn ogen tegen de zon 😂
 Charlotte had een betere plek uitgekozen qua zonlicht
 Zelfs het toilet was een hele belevenis haha! Daar was het namelijk donker, behalve de gele lichtjes die een soort sterrenhemel vormde. 
 Na de koffie was het weer tijd om verder te winkelen en liepen we naar de Stradivarius. Dit is DE winkel waarvoor we allebei voornamelijk naar Amsterdam wilden. Er hangen hier altijd leuke collecties. Kijk deze glitter tasjes dan! Super leuk voor het komende feestseizoen! 

We zijn allebei erg goed geslaagd en aan het einde van de dag deden onze handen en voeten pijn van het lopen met alle tassen. Dit is wat ik allemaal gekocht heb:
 🍁Een nieuwe winterjas, wat heel erg nodig was want mijn winterjas die ik drie jaar geleden heb gekocht bij de H&M is helemaal versleten. Deze heeft één knoop maar ook een ceintuur om hem beter dicht te maken. Ik hou van dit soort chique zwarte jassen. 
🍁Een van de glitter tasjes die jullie op de foto hierboven zagen. Hier kan je het helaas niet zo goed zien maar hij is zoooo mooi! Ik ben normaal gesproken niet iemand die zoiets opvallends koopt maar dit tasje kon ik echt niet laten liggen. Ik zie mezelf er al mee rondlopen tijdens de feestdagen en volgende week in Wenen tijdens het diner. 
🍁Coltrui in herfstkleuren. Zoiets past eigenlijk overal wel bij en de kleuren vond ik gewoon heel mooi. 
🍁Een muts in bordeaux rood, ik hou van die kleur.
🍁Haarclips met parels, deze trend vind ik heel tof en ik wil het al een tijdje uitproberen dus toen ik bij de Primark deze clips zag voor maar 4 euro kon ik ze niet laten liggen.
🍁Groen tasje, de kleur en het design spraken me gewoon heel erg aan. Perfect voor de herfst!
🍁En tot slot nog twee minimalistische kettinkjes. Deze zijn zo makkelijk te combineren, ook met mijn Tiffany kettinkje. Heel blij mee!

Dat was het!
Hebben jullie ook een mooie zaterdag gehad? Genoten van het heerlijke laatste zomer weer?


7 opmerkingen

 1. Wow, this was definitely cool and wonderful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne shopsessie. Mooie items heb je gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het zeker :) en ja ben echt blij met mijn aankopen!

   Verwijderen
 3. Je hebt leuke items gescoord! Die winterjas is inderdaad erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Ilona ^^ de winterjas was echt een doel en ben ook heel blij dat het gelukt is die te vinden :)

   Verwijderen
 4. Heerlijk dagje! Ik krijg gelijk zin om ook een dagje.amsterdag te plannen! Cortes vind Ik een hele leuke winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doenn!! Als je een beetje vroeg gaat is het ook nog niet zo druk en ja Costes is inderdaad ook echt een leuke winkel!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!