Summer polaroids

Drie jaar geleden kreeg ik van mijn vader een polaroid camera voor mijn verjaardag. Zo'n Fujifilm Instax Mini van de HEMA. Ik vond het ontzettend cool maar toch lag hij de afgelopen jaren voornamelijk op mijn kamer te verstoffen. Het is best een groot ding dus je neemt het niet snel mee naar gelegenheden. Daar wilde ik deze zomer verandering in brengen en zelf vind ik dat het goed gelukt is!


De eerste paar foto's moest ik erg wennen, want je hebt maar één kans om een mooi shot te maken en niet duizend zoals met een telefoon. Het is belangrijk om goed naar het licht te kijken en te leren omgaan met de instelling van de camera, maar dat vond ik juist leuk. Het maakt een fotomoment speciaal en je herinnert je het ook beter.

De foto's van deze zomer zijn voornamelijk in Zeeland gemaakt, maar er zit er ook eentje bij van Indy en van mij en Maikel vlak voordat we naar Mysteryland gaan. Ook al zijn sommige foto's een beetje overbelicht, ik vind ze allemaal erg leuk en bekijk ze met plezier. Nu ben ik alleen nog op zoek naar een mooie plek om ze op te hangen. Misschien iets van een prikbord dat we in de woonkamer kunnen plaatsen, dan kunnen we de foto's ook afwisselen.

In de herfst en winter wil ik ook weer foto's maken met mijn polaroid camera. Te beginnen met het weekend in Antwerpen op 14/15 september. Daar heb ik zoveel zin in!

Hebben jullie een polaroid camera?

4 opmerkingen

 1. Wat een mooie polaroids! Ik kan me voorstellen dat je ze graag bekijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat leuk! Ik heb zelf twee vintage polaroids, waarvan ik naar 1 nog steeds moet laten kijken, om er achter te komen of ie nog werkt. Dit is echter zo'n klusje wat ik maar voor me uit blijf schuiven. Volgens mij staat ie inmiddels alweer twee jaar in mijn kast. De verzameling oude camera's in mijn kast vind ik overigens ook gewoon heel mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh dat is nog leuker dan zo'n moderne Instax Mini camera! En inderdaad ook gewoon om neer te zetten zijn die heel tof :D

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!