5 (koffietafel) boeken die ik graag wil lezen

Menig mens weet het; ik ben gek op mooie boeken! Wat begon met een paar modeboeken is uitgegroeid tot een heuse collectie. Inmiddels heb ik zo'n 20 "koffietafel"boeken. Voor wie niet bekend is met deze term: koffietafelboeken zijn geen boeken waar je uitgebreid uren in gaat zitten lezen, maar die je er af en toe eens bij pakt om in te bladeren en waar je inspiratie uit op doet. Vaak hebben deze boeken veel mooie afbeeldingen en een begeleidende tekst. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de omslag, want dit zijn boeken die meteen je aandacht moeten trekken. Voor mij is een mooie omslag erg cruciaal. Als ik een boek nog niet ken en de omslag is saai, dan pak ik het ook niet snel op.

Nu is het niet zo dat onze salontafel vol ligt met boeken. Fun fact: we hebben (nog) niet eens een salontafel haha! Mijn verzameling staat netjes in de kast en op een rustige avond/dag loop ik er vaak langs en pik er een boek uit dat ik dan weer eens wil doorbladeren. In mijn favoriete boeken kan ik blijven bladeren, die vervelen nooit. 

Zelfs al begint mijn verzameling al echt vorm te krijgen, er blijft altijd nog veel te wensen. Daarom deel ik vandaag een lijstje met 5 boeken die mij op dit moment het meeste aanspreken: 

Een aantal jaar geleden heb ik de documentaire over Iris Apfel gezien en die vond ik geweldig. Vorig jaar heb ik hem weer opnieuw bekeken en ook toen stond ik weer versteld van Iris. Deze geweldige, inmiddels 97 jaar oude, dame stal mijn hart met haar optimisme, creatieve blik op de wereld en haar geweldige stijl. Sommige mensen zeggen dat dit boek veel op de documentaire lijkt, maar als er net zulke mooie beelden en uitspraken in staan dan wil ik het alleen maar liever hebben. 

De ideale zondag, daar streef ik iedere week weer naar. Niet dat er veel druk op staat, maar ik vind het gewoon heerlijk om van deze dag te genieten en wat speciaals te maken. Bijvoorbeeld door een taart te bakken, of lekker lang serie te kijken of zonder haast te kunnen bloggen en tekenen. het zijn de kleine dingen. 
Toen ik dus dit boek zag met ideeën voor het indelen van de zondag was ik direct verkocht. Er staan dagtrips in, recepten, interviews met andere zondag liefhebbers en korte verhalen. 

Ik weet niet waarom dit boek mij precies aansprak, want ik heb nooit iets gehad astrologie, maar toch lijkt het me tof om te lezen. Dit is dan ook niet zo zeer een koffietafel boek omdat er vooral tekst in staat. Op Bol.com wordt aangegeven dat dit een laagdrempelige kennismaking met astrologie is en hoe je dit kunt inzetten in het dagelijks leven. Het lijkt me interessant om wat nieuws te leren en dit klinkt als een mooie instap. 

Nog iets waar ik ontzettend vrolijk van wordt: koffie tentjes! Het is zo gezellig om af te spreken voor koffie of om lekker met een boek in een knusse koffiezaak te gaan zitten lezen. Koffie! is een gids met 182 koffie hotspots in Nederland en België. Ik spotte direct al een leuk tentje dat hier in Haarlem zit maar waar ik nog niet eerder ben geweest. Hoe leuk is het om af en toe door deze gids te bladeren en een nieuwe hotspot te proberen? Ik zie het wel zitten in ieder geval haha!

Ik heb al veel van dit soort boeken gelezen; een soort biografie van een girlboss die het helemaal gemaakt heeft. Aanvankelijk was ik klaar met dit soort boeken. Ze zijn wel tof om te lezen maar ik ga me altijd afvragen waarom deze meiden het wel allemaal helemaal voor elkaar hebben en ik niet. Kortom ik kreeg er geen goed gevoel van. Toch staat dit boek nog op mijn lijst omdat ik het tof vind dat Danique eigenhandig een modelabel heeft opgezet die nu in Nederland best populair is. Als twintiger moet je het toch maar kunnen en vooral ook durven ;)

Wat vinden jullie van dit soort (koffietafel) boeken? Of lezen jullie liever "echte" boeken? ;)

2 opmerkingen

  1. Ik ben dol op koffietafelboeken. Die van Iris Apfel en Koffie lijken mij heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit klinkt als een heerlijk, inspirerend lijstje. Ik duik zelf het liefst weg in een goede thriller, maar zo af en toe vind ik dit soort boeken ook heerlijk om weg te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!