TIP: Tassenmuseum Hendrikje

Gisteren ben ik met mijn moeder naar Amsterdam gegaan om een bezoek te brengen aan Tassenmuseum Hendrikje. Het museum zit in een mooi oud grachtenpand aan de Herengracht en is opgericht door Hendrikje en Heinz Ivo. Dit koppel spaart al jaren tassen en vond het zonde dat een groot deel van hun collectie alleen maar in dozen verpakt zat. In hun eigen huis was geen plaats en dus besloten ze een museum te starten. Eerst zat het museum vlakbij hun huis in Amstelveen, later is het verplaatst naar het prachtige grachtenpand in Amsterdam.
Helaas is het pand momenteel deels in verbouwing en daardoor was de tentoonstelling ook wat kleiner dan gewoonlijk. Desalniettemin hebben we er toch zo'n 2 uur rondgelopen!

Bij de ingang kregen we luisterapparaatjes die ons door de tentoonstelling leidde. De tassen zijn op chronologische volgorde tentoongesteld. Het begint bij bijzondere exemplaren uit 1500/1600 en loopt tot de 21ste eeuw. Ik vond het echt tof dat ik redelijk wat designs van de laatste jaren herkende en kon benoemen, maar nog veel toffer om te zien hoe men vroeger tassen gebruikte en met welke modellen de bekende merken zoals Chanel, Dior en Prada zijn begonnen. Elke tas heeft een eigen verhaal en dat is zo mooi. Naast de luisterfragmenten zijn er ook enkele videobeelden waarin Hendrikje en Heinz vertellen over hun collectie.
Nadat we de tentoonstelling hadden bekeken hebben we in 'de huiskamer' van het museum nog even koffie gedronken. Op dit moment zijn de koffie en thee gratis vanwege de verbouwingen. De huiskamer waar je koffie kunt drinken heeft prachtig beschilderde plafonds en uitzicht over de grachten. Het is echt een aanrader om hier nog even na te genieten.
Als je fan bent van mode dan is dit museum zeker een must-visit! Zelf kreeg ik enorm veel inspiratie voor illustraties, iets wat de laatste tijd enigszins ontbrak. Tassenmuseum Hendrikje is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 en met je museumkaart is de toegang gratis. Ben jij al eens in het Tassenmuseum geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

Van het bekijken van al die prachtige tassen hadden we trek gekregen en dus gingen we in de kleine straatjes aan het Rokin op zoek naar een leuke lunchplek. We kwamen uit bij Kapitein Zeppos, een bar/lunchroom/restaurant vol met vrolijke kleuren, planten en Delftsblauwen tegeltjes. Hier hebben we heerlijk geluncht en de gezellig middag afgesloten 😊

Fijne zondagavond allemaal!

P.s. Vandaag en volgende week komt er even geen Gezond & Gelukkig artikel online. Afgelopen week had ik vrijwel geen foto's gemaakt en komende week ben ik vanaf donderdag in Berlijn (zin in!). Daarna ben ik wel weer van plan om het op te pakken :) 

4 opmerkingen

 1. Ohh ik snap dat je inspiratie hebt opgedaan zeg, wat ziet het er leuk uit!
  De tas met de schelpjes vind ik stiekem wel het leukste :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja het is echt een geweldig museum en die tas is leuk he! :D Echt eeen aanrader om eens heen te gaan

   Verwijderen
 2. Zo leuk dat je hier bent geweest. Het is één van mijn favoriete musea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa dat snap ik heel goed! Ik ga er zeker ook nog eens terug :D

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!