Gezond en gelukkig deel 4

Tijd voor een nieuw deel van 'gezond en gelukkig'; de reeks waarin in iedere week een fotodagboek deel van mijn zoektocht naar de perfecte balans op lichamelijk en geestelijk gebied. De nadruk ligt op het delen van (voornamelijk veganistische) recepten, het sporten en dingen waar ik gelukkig van wordt. Deze week bakte ik een vegan bananenbrood, startte ik een Bullet Journal en testte ik ontdekte ik een manier om cardio training "leuk" te maken. Kijken jullie mee? šŸ˜€ 
1. In dit artikel konden jullie lezen dat ik bij de Action voor slechts 2 euro een Bullet Journal kocht. Afgelopen week heb ik er verschillende malen in gewerkt en het is zo leuk om te doen! Vooral het handletteren en maken van tekeningetjes is echt rustgevend.
2. Om Valentijnsdag te vieren kocht ik de nieuwe vegan Ben&Jerries. Deze zijn nu in alle AH's te koop en echt een aanrader! In plaats van gewone melk is amandelmelk gebruikt en het smaakt echt heerlijk! De kwaliteit die je van Ben&Jerries ijs mag verwachten.
3. Ook besloot ik deze week een nieuw recept te proberen. Het bakken van een bananenbrood stond al een tijdje hoog op mijn lijst en dus ging ik op zoek naar recepten. Uiteindelijk koos ik voor dit recept van Its A Piece Of Cake. Wel veranderde ik het een en ander aan het recept. Zo koos ik voor amandelen in plaats van walnoten (want die hadden we nog thuis), gebruikte ik sojamelk in plaats van amandelmelk, gebruikte ik geen baking soda en gooide ik door het beslag wat pure hagelslag voor een extra element.

Doordat ik geen baking soda had gebruikt werd de cake goed stevig (ik noem het maar cake want het heeft niet echt de structuur van brood vind ik...). Zelf vind ik dat lekker, maar als je liever een luchtige cake/brood maakt dan raad ik aan om wel de baking soda te gebruiken.
In het recept staat dat de cake zo'n 45 minuten in de oven moet maar dat was bij mij echt veel te weinig. Uiteindelijk heeft de cake zo'n 60 minuten in de oven gestaan.
4. S'avonds testten we de cake samen met het Ben&Jerries ijs. Een heerlijke combinatie! De cake was echt goed gelukt en smaakte ook echt naar bananenbrood. De chocolade kan ik echt aanraden, dat voegt net iets extra toe aan de smaak. Deze cake ga ik zeker vaker maken!
5. Gezellig samen sporten voordat het weekend begint :)
6. Zaterdag en zondag was ik weer in de sportschool te vinden. Ik heb namelijk een nieuwe manier gevonden om cardio "leuk" te maken (ja ik vind het echt vreselijk om te doen haha!). Op de cardio machines bij onze FitForFree zitten tv schermen waar je onder andere TLC kunt kijken. Meestal val ik midden in een programma of is er iets op dat ik niet interessant vind. Dan verveel ik me snel.
Dit keer checkte ik dus in de ochtend de TVgids om te zien of er een leuk programma zou komen. Zondag begon om 13:00 Secret Eaters en dus zat ik braaf om die tijd op de crosstrainer. Elke keer als het pauze was wisselde ik van apparaat. De tijd vloog echt voorbij! Voor ik het wist was ik al 45 minuten aan het trainen. Dit ga ik voortaan ieder weekend doen haha!
7. Na het sporten was het tijd om te ontspannen en maakte ik een tekening van een prachtige ChloƩ tas (die nu op mijn Instagram te zien is).

Dat was het voor deze week!
Hoe maak jij cardio training leuk?

9 opmerkingen

 1. Ik vind cardio helemaal niet zo erg. Gewoon lekker tv kijken tussendoor en de tijd is zo voorbij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga dagelijks hardlopen en luister dan naar muziek om het leuker te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een goeie inderdaad! Goed bezig trouwens met hardlopen! Dat is mij nooit echt gelukt

   Verwijderen
 3. Goed bezig! Het bananenbrood ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bananenbrood is zo makkelijk om te maken en lekker he! bij mij is het al een heel poosje geleden, moet het dringend nog eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet ook eens terug in actie schieten, maar verveel me ook heel snel bij cardio oefeningen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!