Reflecting on 2014 Goals + 2015 Goals

bron
Ik heb de afgelopen dagen al veel goede voornemens van andere bloggers voorbij zien komen en ik vind het elke keer weer leuk om te lezen wat iedereen van plan is in het nieuwe jaar. Ik ben 2015 zelf met een fris en goed gevoel begonnen. Ik ben lekker bezig met bloggen en heb ook weer goede motivatie voor school gevonden. Daar ben ik erg blij mee en ik zit daardoor ook lekker in mijn vel. Ik wilde zelf ook graag wat goede voornemens voor dit jaar met jullie delen. En omdat het vandaag precies een jaar geleden is dat ik mijn voornemens voor 2014 opstelde, leek het me ook wel leuk om daar even op te reflecteren. Here we go!

Mijn voornemens voor 2014, welke zijn gehaald en welke gefaald?
1. Workouts weer oppakken
In het begin van 2014 ging het heel goed met workouts doen, maar toen ik op stage ging naar Japan heb ik het een beetje laten vallen. Ik was veel te druk bezig met alle nieuwe dingen die me toen overkwamen. Ik neem het mezelf ook niet echt kwalijk :) Ik ben vanaf november wel een paar keer naar de sportschool geweest maar laten we maar zeggen dat dit voornemen half gehaald en half gefaald is haha!

2. Mijn Japans verbeteren
Hiervan kan ik zeggen dat ik het vlag en wimpel gehaald heb. Een belangrijk deel van dit voornemen was het halen van het 2e schooljaar zonder dat ik herkansingen zou hebben in jaar 3. Dit is gelukt en mijn Japans is sinds dat ik in Japan ben zeker vooruit gegaan. Ook ben ik niet meer bang om tegen mensen Japans te praten, dus ik ben best trots op mezelf :) 

3. Mijn blog beter bijhouden
Mijn voornemen was om in 2014 elke dag een artikel te schrijven. Dit is helaas gefaald. Zeker met al het schoolwerk en de drukte in Japan was het eigenlijk een onmogelijk voornemen voor mij haha. Toch ben ik wel blij met het aantal artikelen wat ik dit jaar gepost heb. Ik heb ook geen spijt van de keuze om begin juli een nieuwe blog aan te maken, want sindsdien heb ik alleen maar meer plezier gekregen in het bloggen :D

4. Gezonder leven
Ook voor dit voornemen geldt: half gehaald en half gefaald. Ik heb namelijk het eerste half jaar heel netjes gezond gegeten en mezelf af en toe getrakteerd op wat lekkers. En het tweede half jaar heb ik mezelf getrakteerd op veel lekkers en af en toe gezond gegeten haha. Gelukkig heeft het niet heel veel effect gehad op mijn lichaam en humeur ;)

5. Genieten van het leven
Dit voornemen heb ik dan weer wel volledig gehaald! Ik hoopte erop om veel mooie herinneringen te maken in 2014 en dat is zeker gelukt. Ik heb het afgelopen jaar (vooral de laatste maanden) geleefd als nooit tevoren. Geen feestje sloeg ik over en geen afspraak zei ik af. Nu dat mijn stage op zijn einde komt neemt het allemaal wel een beetje af. Maar er is een soort van knop om gegaan en ik denk dat ik vanaf nu gewoon altijd zal proberen volop te genieten :)
bron
Mijn voornemens voor 2015
1. Minstens 1 Blogilates kalender afronden
Ik ben zo vaak begonnen aan een kalender van Blogilates, maar heb er nooit eentje afgemaakt. In 2015 wil ik tenminste 1x een Blogilates kalender goed afronden. Ik ben op dit moment bezig met de kalender van januari samen met mijn huisgenoot. Maar, omdat we in Japan nog best vaak onverwachte uitjes hebben, denk ik dat ik pas echt begin met dit voornemen als ik weer in Nederland ben. Dan wil ik ook meer gaan bloggen over sporten en gezond leven :)

2. Creatiever zijn
Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar het afgelopen jaar ben ik daar amper mee bezig geweest. Hier in Japan ben ik weer wat creatiever geworden door collages te maken en een reisdagboek bij te houden. Ook in mijn blog kan ik goed mijn creativiteit kwijt en daar wil ik in 2015 weer meer aandacht aan gaan besteden. Gewoon de tijd nemen om lekker te schetsen of een inspirerende collage te maken i.p.v TV kijken bijvoorbeeld.

4. Het 3e schooljaar foutloos afsluiten en een leuke stage vinden
Als ik terug kom uit Japan heb ik nog 4 maanden school in Nederland voordat ik het 3e jaar van mijn studie afsluit. Ik ga proberen om zonder herkansingen het 4e jaar in te gaan en ik hoop ook een leuke werkstage te vinden voor in maart 2016. Het liefste zou ik voor een tijdschrift stage lopen dus daar ga ik naar op zoek :)

5. Citytrips maken
Nu dat ik heb geproefd van het reizen en de voornamelijk de uitstapjes naar steden het leukste vind, weet ik zeker dat ik in 2015 ook graag wat stedentrips wil gaan maken. Parijs, Londen en New York staan boven aan mijn lijstje. Dat wordt hard sparen haha! Ben benieuwd welke reisjes ik ook echt ga maken uiteindelijk~

6. Mijn kamer in Maastricht een make-over geven
Dit voornemen wordt nog een hele uitdaging aangezien mijn kamertje in Maastricht maar 10m2 is haha. Ik kwam erachter dat ik op deze blog nog geen enkele keer over een roomtour of iets dergelijks geschreven heb, dus dat is ook een voornemen. Daarnaast wil ik dus mijn kamer een make-over geven. Meer sfeer creƫren door een klein tapijtje op de vloer, een nieuwe spiegel, mooie collages aan de muur ect. Ik ga er tegen die tijd vast nog veel over bloggen :)


Wat zijn jullie goede voornemens voor 2015? 
5 opmerkingen

 1. Gelukkig nieuwjaar! Wat een mooie voornemens! Liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om te lezen! Ook al heb je niet al je doelen in 2014 behaald, het is toch goed dat je het wel deels hebt gehaald want je hebt ook goede redenen waarom het niet is gelukt. Wat is blogilates? =) Als ik het goed begrijp kom je dit jaar weer terug naar Nederland? Zal wel weer even wennen zijn denk ik zo =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjee :)
   blogilates is een workout programma gemaakt door Cassy Ho.Ze post elke week videos op youtube met nieuwe workouts en heeft elke maand een kalender voor je klaar met elke dag een aantal workouts die je dan kan volgen. Heel handig en leuk om te doen! meer info kan je vinden op haar site: blogilates.com

   Jaaa ik ga over een kleine 5 weken alweer naar huis. De tijd gaat zo snel hier! I heb wel weer zin om al mijn vrienden en familie te zien maar ik denk dat het inderdaad ook wel wennen wordt :)

   Verwijderen
 3. school gaat je vast lukken! :D je gaat vast zonder herkansingen het nieuwe jaar in ^^ knap dat je Japans voorruit gegaan is en dat je het gewoon tegen mensen praat, dat lijkt mij namelijk wel eng haha >< omdat hun het helemaal vloeiend spreken enzo.. dus ik bewonder je =D en ik ben benieuwd naar je kamer(tje)!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat school in 1x lukt inderdaad. Jaa ik vond het voor de stage en in het begin zo eng om Japans te spreken :O nu doe ik het bijna elke dag en is het een beetje normaal geworden :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!