Ameichi Festival & It's Snowing!

Gisteren begon het ineens te sneeuwen! Niemand had er echt op gerekend aangezien het voor het eerst sinds een lange tijd boven 0 graden was. Toch was heel Matsumoto binnen een paar uur bedekt onder een dikke laag sneeuw. Ik ging snel even wat foto's maken want het begon alweer te smelten toen we naar huis liepen van school. Wel leuk om Matsumoto weer eens in een ander licht te zien ;)
 Onaangetaste sneeuw is zo mooi 
Ik had helaas niet op sneeuwval gerekend en kon dus meteen even testen of mijn UGGs (geen echte) waterbestendig zijn. Het antwoord is nee :P

Afgelopen weekend was er in Matsumoto van alles te doen. Bij het kasteel kon je ijssculpturen bezichtigen en er stonden eetkraampjes met onder andere geroosterde kastanjes. In de stad liepen we tegen een optocht aan waarbij een kleine tempel werd gedragen door verscheidene mensen. Er waren ook Taiko (trommel) optredens die zoals altijd weer heel indrukwekkend waren om te zien. De gedachte achter dit festival is het vieren van de tijd dat 2 strijdende leiders, uit respect en sympathie, zout gaven aan de bewoners van Matsumoto. 
Maar dat was nog niet alles, in dat weekend (10-12 januari) wordt ook de 'coming of age day' gevierd in Japan. Dit is een feestdag voor alle jongeren die het afgelopen jaar 20 zijn geworden. Vanaf je 20ste ben je namelijk volwassen in Japan en dat wordt in dat weekend gevierd. Je ziet dan veel jongeren in mooie kimono's rondlopen. Helaas heb ik daar geen foto's van kunnen maken, want dat vond ik een beetje onbeleefd. 

Wat zijn jullie plannen voor dit weekend?
Ik ga vooral studeren voor de examens, saai :P7 opmerkingen

 1. Mooie foto's heb je gemaakt! Ik ga morgen heerlijk een dagje shoppen in Utrecht :-). Succes met studeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is bij jullie ook een flink pak sneeuw gevallen zeg, heerlijk! Erg mooi die ijssculpturen, het blijft gewoon iets bijzonders hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw! Onaangetaste sneeuw is inderdaad het mooiste. Hier sneeuwt het nu ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ojee uggs niet waterbestendig.. XD ik had ze juist gekocht voor in canada hahaha i'm screwed~ en het is zo mooi daaaar ;_; ik word iedere keer jaloerser

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee wacht haha! Het zijn geen echte uggs (die zijn volgens mij namelijk wel gewoon water dicht) ik zal het meteen even veranderen in de post :)

   Verwijderen
 5. So cute! Check out my fave of today!

  http://www.shopstyle.com/action/loadRetailerProductPage?id=466382525&pid=uid7441-25962271-17

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!