3x New + About Fukubukuro Sales

Eigenlijk had ik me voorgenomen om in januari niet meer te shoppen. Niet per se vanwege het geld, maar omdat het allemaal niet meer in mijn koffer gaat passen als ik over 5 weken naar huis vlieg. Dat gaat sowieso al een probleem worden waarschijnlijk, maar daar gaat deze post niet over, haha! 
Ik heb namelijk héle goeie redenen voor het kopen van deze items. 
Ten eerste de sokken. Op dit moment is het in Matsumoto zo'n -6 graden elke avond en omdat mijn kamer slecht geïsoleerd is  heb ik het vaak erg koud. Daarbij heb ik ook last van wintertenen (zeer irritant) dus deze sokken waren echt een must. In de uitverkoop heb ik 3 paar voor maar 500 yen (ongeveer 3,50 euro) gescoord :D 

In Tokio kocht ik een tasje van LizLisa en deelde ik met jullie dat dit mijn eerste aankoop bij LizLisa was sinds ik in Japan ben. Nu 3 weken later heb ik mijn 2e item binnen haha! Ook bij LizLisa was het namelijk uitverkoop en dit super leuke jurkje was afgeprijsd van 9000 yen (ongeveer 63 euro) naar 4000 yen (ongeveer 28 euro). Zo'n buitenkansje kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. 

Daarnaast was het ook de tijd van de Fukubukuro sale in Japan. Dit zijn luckybags met daarin spullen, eten of kleding. Maar wat er precies inzit dat weet je pas als je er eentje koopt. Heel verleidelijk natuurlijk als jou favoriete merk zo'n Fukubukuro aanbied. Wat namelijk extra leuk is, is dat je bijvoorbeeld. rond de 100 euro voor zo'n Fukubukuro betaald en dan voor 300 euro aan kleding krijgt. Ik wil al sinds ik de Japanse mode tijdschriften lees een keertje zo'n Fukubukuro kopen en dat heb ik ook gedaan. Van deze ervaring heb ik een aantal dingen geleerd die ik graag met jullie wil delen. 
LizLisa Fukubukuro in Popteen
Ten eerste was ik toch een beetje sceptisch over het feit dat ik niet precies wist of ik de kleding in de Fukubukuto wel leuk zou vinden, daarom kocht ik er eentje van rond de 20 euro (waar ik dan 6 kleding stukken voor kreeg). Een goeie deal naar mijn idee. Als er al één item in zou zitten wat ik leuk vind, dan had ik het geld er al uit. En ja hoor, 5 van de 6 items waren echt niet mijn ding, maar deze mooie blauwe trui zat er gelukkig ook in en daardoor was ik al tevreden met mijn aankoop. Sophie echter, had een Fukubukuro voor 100 euro gekocht van het merk Emoda. Ze vertelde me dat het echt een vreselijke miskoop was omdat ze niet alleen geen van de items paste, maar ook nog eens alles heel erg lelijk en oubollig vond. Toen ik de aanwinst zag kon ik alleen maar met haar instemmen. Deze kleding, zou mijn oma nog niet dragen. Het topstuk was toch wel het glazuur roze croptop vestje dat zoveel haar afgaf dat ik meteen mijn kamer kon gaan stofzuigen. Ik had dit echt niet verwacht van een merk als Emoda... 
Dus wat hebben wij van deze geweldige miskopen geleerd:
1. Koop nooit een Fukubukuro waar geen afbeelding van de inhoud bij staat. Veel winkels hebben namelijk de laatste jaren een afbeelding naast de Fukubukuro's met daarop afgebeeld wat er ongeveer in zit. Heel handig want zo weet je tenminste zeker dat je iets leuks koopt. Helaas heeft nog niet iedere winkel doorgevoerd en daar zijn Sophie en ik dus vol ingetrapt. 
2. Vraag even na wat voor maat de kleding in de Fukubukuro heeft. Een one-size Fukubukuro kan een riskante aankoop zijn.
3. Wil je toch voor de spanning liever een Fukubukuro kopen waar geen afbeelding van de inhoud bij staat, koop dan voor de veiligheid eentje van 3000 of 5000 yen (20 of 40 euro). Als er dan maar één leuk kleding stuk (of geen) in zit dan is de schade tenminste niet zo groot ;)

Al met al ben ik weer een (interessante) ervaring rijker :P

Hebben jullie al ervaring met het kopen van een Fukubukuro? 
Ik ben benieuwd :)
4 opmerkingen

  1. Hihi heb je zoveel gekocht dat je koffer niet dichtgaat? Ik begrjip het volkomen hoor, ik zou het ook niet kunnen laten =) Die sokken zijn echt zo fijn! Ik draag ze hier ook, terwijl het hier gewoon boven 0 is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha jaa het is echt heel erg xD ik heb in november al een lading opgestuurd naar huis en waarschijnlijk moet ik dat straks eind januari weer gaan doen. Ik draag die sokken nu ook elke dag (zo fijn haha)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!