Zuid-Korea - Dagtrip naar Nami Island

Vandaag hebben we een dagtrip gemaakt via een reisorganisatie. Heerlijk even niet nadenken over wat we willen bezichtigen en hoe we er moeten komen ;) 

We moesten vroeg op want om 7:20 vertrok de bus samen met de andere mensen en gids naar de eerste stop: The Garden of Morning Calm. In 1996 is deze tuin ontworpen en nu huist het meer dan 1.000 bloemsoorten en meer dan 5.000 plantsoorten in totaal. Er staan verschillende mooie bonsai bomen en de millennium juniper boom die ongeveer 1000 jaar oud is. Hier worden ook regelmatig films en drama’s opgenomen. Het was heel fijn om even geen muziek, auto’s, bliepjes te horen en van de natuur te genieten. 
De Millennium Juniper boom
Prachtige bloemen overal
We hadden na een uurtje rondlopen nog tijd om een kop koffie te drinken en daar bestelden we een speciaal taartje bij; van chocolade in de vorm van een boomstam. Mooi he!

De tweede stop van de dag was op Nami Island. Dit eiland ligt midden in de Han Rivier en is ontstaan doordat land boven water kwam na het plaatsen van een dam in 1944. Nami Island wordt ook wel de Naminara Republiek genoemd omdat het een zelfbenoemde micronatie is. Het heeft een eigen munt, vlag en nationaliteit. Je kunt zelfs voor omgekeerd 50€ een paspoort kopen waarmee je een jaar lang inwoner van Naminara bent, haha! 
Leuke feitjes daargelaten, de natuur en inhoud van het eiland zelf vond ik niet zo speciaal. Het voelde erg toeristisch en meer als een soort thema-park. En omdat de omvang van het eiland maar 5km is, ben je snel uitgekeken. 

De lunch was een Koreaanse kippenstoof in weer zo'n grote, hete pan. Het verschil was alleen dat we dit keer zelf nog de stoof moesten laten garen. Ondertussen kon ik de rijstballetjes rollen. Op deze manier je eigen eten koken is leuk om te doen :) En het was ook erg lekker. 

Snel door naar de laatste stop van deze tour en de reden voor ons om het te boeken: de fietskarretjes door de natuur. Dit was heel leuk om te doen! Soms gingen we best hard een heuvel af en soms moesten we heel hard trappen. De natuur is zooo mooi hier! Overal zijn bergen en rijstvelden en rivieren. Echt prachtig. 70% van Zuid-Korea bestaat uit bergen, nou dat was te zien haha. 

Rond 20:00 waren we weer terug in Seoul en daar hebben we bij een aantal streetfood kraampjes wat snacks gegeten. De bekende Corndog mocht niet ontbreken. Dit is gefrituurd deeg met daarin kaas en worst en erop ketchup, mosterd en mayonaise. Lekker vettig haha! 
Het was een leuke tour en onze benen konden mooi even een dagje rusten wat echt wel nodig was. Ik had zoveel spierpijn dat ik na de eerste busrit amper kon lopen hahah :') Gelukkig ging het in de middag alweer wat beter, want we moeten nog heel wat stappen zetten deze reis. 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!