Zuid-Korea - dagtrip naar Gyeongju

Vandaag waren we weer vroeg op pad om met een georganiseerde groep naar Gyeongju te reizen. Gyeongju is de oude hoofdstad van het Silla Koninkrijk, een van de drie Koninkrijken van het vroegere Korea. Deze drie rijken waren constant met elkaar in strijd. Maar de leider van Silla was erg slim en zorgde ervoor dat uiteindelijk het Silla Koninkrijk de andere twee versloeg en daarmee voor bijna 1000 jaar aan de macht was. Gyeongju was als hoofdstad enorm welvarend en op een gegeven moment de 4 na grootste stad van de wereld! 

Je hoort het al, we hebben veel geleerd van onze gids op deze dagtrip :) het was een intense dag maar wel leuk en leerzaam. We hebben vooral veel UNESCO oudheden gezien, waaronder de Bulguksa tempel. Omdat het 15 mei was, de verjaardag van Boeddha en dus de zoveelste officiële feestdag van deze maand, was het erg druk en werden er ook optredens gegeven. 
Onze gids wist veel te vertellen over het Boeddhisme en dat vond ik inspirerend. Het is meer een levenswijze dan een geloof en er is niet maar 1 boeddha om te volgen. Maar als ik hier verder over doorga wordt deze post te lang haha. 
Dus terug naar de tempel! Er was ook een hal waar het hele plafond vol hing met briefjes waarop wensen stonden geschreven van mensen. En een tuin vol met door mensen zelf gestapelde pagodes van kleine stenen. Dat is ook onderdeel van het boeddhisme; het maken van een pagode met zelf opgeraapte stenen kalmeert de geest, en iedereen kan het doen. Een slimme manier om het Boeddhisme vroeger toegankelijk te maken tot het “gewone” volk. 
Na het bezoek aan de Bulguksa tempel was het tijd voor de lunch. Lekker typisch Koreaans met veel bijgerechten die altijd gratis zijn en je ook nog eens onbeperkt mag bijvullen. 
De volgende stop was een brug (waarvan ik de Koreaanse naam ben vergeten maar de bijnaam is ‘de liefdesbrug’) die leidt naar een dorpje vol met oude huizen. Ook hier werd veel over verteld maar om eerlijk te zijn kan ik het niet meer zo goed navertellen haha! 😅
Op de terugweg naar de bus ging iedereen op de foto voor de brug. Onze gids stond erop dat we ook nog een foto zouden maken met hartjes vingers haha! 
Verder naar stop nummer 3. Het Tumulipark in Gyeongju. In dit park staan 23 heuvels, en dit zijn geen gewone heuvels. Nee, het zijn graftombes van de Koninklijke familie van het Silla tijdperk. Pas in 1975 werden deze per toeval ontdekt, want men dacht daarvoor altijd dat het gewoon heuvels waren. In niet alle tombes zijn schatten gevonden, sommigen zijn ook leeg. Men denkt dat dit vroeger express is gedaan om het grafrovers moeilijk te maken. De tombes zijn namelijk heel moeilijk om uit te graven. 
Rondom het park liggen knusse straatjes met uiteraard weer 100 koffietentjes dus daar hebben we koffie gedronken met een taartje. 
De laatste stop van de dag was de Wolji Pond. Deze vijver ligt bij waar vroeger een paleis stond. Van het paleis is helaas vrijwel niks meer over want ook dit is verwoest door de Japanners. Maar er zijn wel enkele delen nagebouwd. Toen het donker was werd de vijver mooi verlicht. Dat is dan ook wat het een populaire trekpleister maakt. 
Wij waren op dit moment wel al behoorlijk moe en er wel aan toe om naar huis te gaan. Om 22:00 waren we weer terug in Busan :)

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!