Busan Dag 2 - Gamcheon Cultural Village

Één van de highlights van Busan is Gamcheon Cultural Village. Deze wijk ligt midden in de bergen en kijkt uit op zee. In 1940 stonden hier slechts enkele huizen, maar in 1950 werd Gamcheon aangewezen als plek voor vluchtelingen van de Korea oorlog. Busan is namelijk één van de weinige steden die vrij bleef van de oorlog. Jarenlang is het een sloppenwijk geweest en zelfs de armste wijk van Busan…
…tot 2009. Toen besloot het ministerie van Cultuur en kunst dat er wat moest veranderen aan de staat van Gamcheon. 
Samen met bekende kunstenaars, studenten en de inwoners van Gamcheon zelf werd de wijk onder handen genomen. Overal kwamen mooie muurschilderingen, huizen werden opgeknapt en er werden kleine ondernemingen opgezet zoals cafeetjes en souvenirwinkels. 

Binnen korte tijd werd Gamcheon populair bij toeristen. De gekleurde huizen en muurschilderingen trekken mensen van over de hele wereld. Niet alle inwoners van Gamcheon zijn even blij met de toeristen, maar voor de meeste is de kwaliteit van leven er wel op vooruit gegaan.
Er mag dan flink zijn ingespeeld op het toerisme, Gamcheon was nog steeds bijzonder om te bezoeken :) het doolhof van kleine straatjes maakt het leuk om te verkennen en de muurschilderingen zijn kleurrijk en mooi. Doordat de huizen ook pastelkleuren hebben gekregen heeft Gamcheon een vrolijke sfeer. 
Bij een cafeetje hebben we koffie gedronken met taart, even bijdragen de lokale business ;) Het uitzicht over de gekleurde huisjes verveelde ook geen moment. 
Mijn favoriete kunstwerk is het beeldje van de kat met rugzak die een broodjeswinkel in kijkt. 
Vanuit Gamcheon namen we de bus naar de Jagalchi vismarkt. Bizar om zoveel vis, schelp- en schaaldieren bij elkaar te zien! En dat dat iedere ochtend vers wordt gevangen. We hebben even rondgelopen maar ik vond het eigenlijk wel zielig om te zien dat de levende krabben letterlijk op elkaar gestapeld in bakken zaten en alle vissen ook heel weinig ruimte hadden😅☹️ 
Maar ja, voor lunch had ik dan wel weer een rijstbowl met tempura garnaal en sashimi en die was heerlijk omdat het zo vers was… lekker tegenstrijdig haha! 
Morgen gaan we op een georganiseerde tour naar de oude hoofdstad. Ben benieuwd!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!