Japanreis: Universal Studios en Mario World

Nadat we 2 weken lang elke dag minimaal 20.000 stappen hadden gezet dachten we: weet je wat we een leuk idee is als afsluiter van deze reis?
Juist! 
Nog meer stappen zetten en vooral heeelll lang in de rij staan! šŸ˜‹

En dus stonden we op maandagmorgen om 6:15 op om rond 8 uur aan te kunnen sluiten in de eerste rij van de dag, voor de ingang van Universal Studios Japan!

In Kyoto en omgeving hadden we alles wel gedaan wat we wilden doen en dus was een bezoek aan Universal Studios Japan in Osaka een leuke tijdsbesteding. Vooral omdat afgelopen jaar een nieuw deel van het park is geopend: Super Nintendo World! Voor Maikel de grootste reden om te gaan ;) 
We hadden nog geen kaartjes maar konden deze gelukkig makkelijk bij aankomst kopen bij de ingang van het park. Zodra we in het park waren konden we ook direct een tijdslot reserveren voor Super Nintendo World. Ja je leest het goed; een tijdslot. Het is namelijk zo populair dat het park anders de hoeveelheid bezoekers op die plek niet aankan. 
Ik ben zelf over het algemeen geen fan van pretparken omdat ik bijna nergens in durf, maar bij Universal Studios Japan (USJ) gaat het naast de attracties ook heel erg om de uitstraling van het park. Zo is bijvoorbeeld in Harry Potter World de Weg-is-weg voor een groot deel nagebouwd en kun je Boterbier drinken. Daarnaast is ook Zwijnstein nagemaakt.
Er zijn in het park veel verschillende “werelden” die mooi zijn opgezet waardoor het alleen al een feestje is om er doorheen te lopen. 
Gelukkig maar, want lange wachtrijen zijn in USJ heel normaal. Bij de eerste attractie hadden we geluk en hoefden we maar 25 minuten te wachten. Maar dit liep al snel op tot maar liefst 140 minuten bij de populairste attracties. Het langste dat wij uiteindelijk in de rij hebben gestaan is 90 minuten bij Harry Potter haha! 
Om 12:30 mochten we Super Nintendo World in en het voldeed aan alle verwachtingen! Het is allemaal zo mooi gemaakt! Het voelde echt alsof we in een level van een Super Mario game terecht waren gekomen. Super tof! 
De tijd vloog voorbij. Van te voren dachten we een halve dag in het park door te brengen, maar uiteindelijk zijn we er van 8:00 tot 18:00  gebleven. Toen waren onze benen en voeten echt op haha! Maar het was het helemaal waard :)
En zo is de reis waar we zo lang naar uit hadden gekeken ineens op zijn einde gekomen. De ochtend van de reis naar huis konden we gelukkig eerst lekker uitgebreid ontbijten bij een lekker koffietentje in het station. We vlogen pas in de namiddag. 
Na een vlucht van 18 uur, met overstap in Zuid-Korea, stonden we op 25 mei om 5:00 's morgens weer op Nederlandse bodem.  

We hebben zo enorm genoten!! Terug zijn in Tokyo voelde voor mij een beetje als thuiskomen. En om met zijn tweeĆ«n eindelijk Japan te beleven was bijzonder en onwijs leuk! Ik weet zeker; dit zal niet de laatste keer zijn dat wij samen Japan bezoeken! Het gewone leven is nu alweer 2 maanden in volle gang, maar ik denk nog heel vaak terug aan deze reis. We hebben mooie herinneringen gemaakt die we niet snel meer gaan vergeten :) 
P.s. 
Nog een laatste foto die ik maakte vanuit het vliegtuig. Het was zo helder toen we boven Japan vlogen richting Zuid-Korea, dat we Mount Fuji konden zien! Een mooie afsluiter van deze reis :)

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!