Japanreis: Dagtrip naar Nara en Uji

Een leuke plek om te bezoeken vanuit Kyoto is Nara. Met de trein ben je er in ongeveer 40 minuten. Nara is een gezellig stadje en trekt veel dagjesmensen. Toen wij op het station aankwamen was het al lekker druk. We hoefden dan ook niet op te zoeken hoe we naar de bezienswaardigheden moesten lopen; gewoon de stroom met mensen volgen haha. 
Het mag dan druk zijn op een zondag in Nara, het is wel gezellig. Vooral in Nara Park waar de hertjes los rondlopen. Daar kun je speciale koekjes kopen die je aan de herten mag voeren. Dit zorgt voor grappige scenes want sommige herten zijn nogal enthousiast en als ze er achter komen dat je koekjes in je hand hebt, dan laten ze je niet met rust. We zagen soms mensen wegrennen met een groepje herten erachteraan haha! Natuurlijk hadden wij ook koekjes gekocht om te voeren. Gelukkig kwamen er alleen lieve herten op ons af :p 
Een highlight van Nara is de Todaiji tempel. Deze huist een bronzen Boeddha van 14,5 meter hoog! Het complex is nu al indrukwekkend om te zien, maar we lazen dat het in 1700 nog 2x zo groot was! Helaas is dat complex afgebrand en hebben ze daarna eind 1700 de huidige constructie opgebouwd. 
In de buurt van de Todaiji tempel stonden weer allemaal kraampjes met lekker eten. Daar hebben we lunch gehaald: Yaki Soba en Fried Chicken. 
(ik mis dit eten zo erg 😢haha)

Als je met de trein van Nara terug naar Kyoto reist (of andersom) dan kun je ook uitstappen bij station Uji. Uji is een klein stadje, maar wel erg bekend in Japan om de distributie en productie van kwalitatief hoogwaardige groene thee. Het oudste theehuis van Japan staat hier en serveert al eigen geproduceerde groene thee sinds 1160! 
Ik was zelf ook nog niet in Uji geweest (wat als liefhebber van Japanse groene thee eigenlijk ECHT niet kan!) dus dat was extra leuk. De kleine straatjes zitten inderdaad vol met cafeetjes waar je thee kunt drinken en met veeelll winkeltjes waar Japanse thee wordt verkocht. Wij hebben uiteraard ook geshopt! :D nu al zin om de Matcha thee te drinken. Daarnaast mocht een matcha ijsje ook niet ontbreken. Super lekker!! 
Naast de groene thee zijn er ook nog enkele mooie tempels in Uji die op de werelderfgoedlijst staan. Wij bezochten de bekendste: de Byōdō-in tempel. Deze tempel is erg mooi om te zien. Als je de route rondom de tempel volgt dan kom je ook door het bijbehorende museum. Daar leerden we dat de Byōdō-in tempel wordt gezien als de doorgang naar het hiernamaals. Mensen kunnen hier bidden voor hun naasten die niet lang meer te leven hebben voor een soepele reis naar het hiernamaals. Ik vind het een mooi idee :) 
Aan het einde van de middag reisden we terug naar Kyoto en daar hebben we weer sushi gegeten. Sushi verveelt mij echt NOOIT hahah! Dit restaurantje had ook weer een lopende band maar dit keer zagen we de chefs aan het werk achter de band en dat was erg leuk!

De reeks Japan-posts komen bijna op zijn eind! Hierna staat er nog één of twee posts op de planning :) Ik heb dan nog steeds best veel in te halen van juni en juli haha. Maar de komende dagen ben ik van plan om even echt goed bij te werken. Ik mis ook het bloggen over de dagelijkse dingetjes en de moodboards. Dus dat komt er allemaal weer aan! Fijne maandag allemaal :) xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!