Een weekend in Lille (deel 2)

De tweede dag in Lille begonnen we met een lekker ontbijtje op het dakterras van ons hotel. Er was keuze uit verschillende lekkere broodjes en beleg, waaronder croissants en brie. In de schaduw met uitzicht op Lille was dit een heerlijk relaxte start van onze dag :) 
Na het ontbijt reisden we met de trein naar Roubaix. Daar wilden we namelijk het museum La Piscine bezoeken. Het was zo warm onderweg naar het museum, bijna 30 graden, dat we bij aankomst eerst even in de tuin van het museum onder een parasol moesten bijkomen. En eigenlijk was het ook al bijna lunchtijd, dus tijd voor wat lekkers ;) 
Na de lunch gingen we het museum binnen. Daar was het heerlijk koel, zo fijn! 
Wat bijzonder is aan dit museum is dat het een voormalig art-deco zwembad is, gebouwd in 1932 voor de werknemers die toen in de aangrenzende fabriek werkten. Later werd het mooie zwembad ook opengesteld voor publiek en kwamen hele families er de dag doorbrengen. 
Het is een prachtig gebouw met de glas-in-lood zon als middelpunt. Hoewel het zwembad iets smaller is gemaakt voor de tentoonstelling en de duikplanken er niet meer staan, is toch een deel nog in takt gebleven zoals de hokjes waar je je kon omkleden. Ik kon me echt voorstellen dat hier vroeger mensen kwamen zwemmen. 
Ik had zelf ook wel een duik willen nemen haha!
We hebben een groot deel van de middag in het museum rondgelopen. Wat ik ook leuk vond was dat de tentoonstelling in het deel van het zwembad ook alles te maken had met water. Het was niet één kunstenaar of stroming, maar van alles door elkaar met het thema water. 
Aan het einde van de middag namen we de trein terug naar Lille. Nog een tip, als je in Lille L'Europe uitstapt dan kun je de kunst aan de binnenkant van het station bewonderen. De wanden zijn van top tot teen beschilderd met beelden van andere steden van over de wereld en de highlights die zij te bieden hebben. Heel gaaf gedaan, vooral omdat we elke keer weer nieuwe dingen ontdekten.
Eenmaal weer terug in Lille was het tijd voor een borrel. Genieten!
We hebben na de borrel nog een dutje op de kamer gedaan en zijn toen weer op zoek gegaan naar een restaurant voor het diner. Het was weer lastig want kennelijk is op zondag veel dicht... alle leuke tentjes waar we op zaterdag langs waren gelopen waren nu gesloten. Erg balen. Dus uiteindelijk hebben we in een vrij-toerische tent wat gegeten. Ik heb er geen foto van gemaakt haha. 
Op maandag hebben we eerst weer lekker ontbeten in het hotel en daarna nog een wandeling door Lille gemaakt. We kwamen uit bij Parc de la Citadelle, een groot park dat het fort Citadelle de Lille omringt. Het fort kun je helaas niet in, want dat is nu een militaire trainingsbasis, maar het park is vrij om door te wandelen. 

Rond 15:00 namen we weer de trein terug naar huis. De rit tot aan Brussel ging goed, maar vanuit daar reed ineens de volgende trein niet meer. Dat was even schakelen. Uiteindelijk zijn we met twee Belgische boemeltjes naar Roosendaal gereden en daar op de Intercity gestapt. Wat een gedoe haha! Maar gelukkig konden we er om lachen en bleven we positief :) 

Het was een heel leuk weekend! Ik heb genoten van Lille en het was erg leuk om samen met mama weer eens een stedentrip te maken. Wat mij betreft doen we dat vaker💕

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!