Japanreis: Kyoto, kinkakuji, Gion & Arashiyama

Op dinsdag 16 mei reisden we van Kanazawa naar Kyoto. Toen we aankwamen op Kyoto station was het een drukte van jewelste! Hele rijen met mensen stonden aan de zijkanten en zwaaiden met vlaggetjes met daarop een afbeelding van de vlag van Japan. Na enig rondvragen en goed luisteren naar de enthousiaste gesprekken om ons heen, werd de reden van al deze ophef duidelijk: de afgetreden keizer, Akihito, en zijn vrouw kwamen langs! Zoiets maak je ook niet elke dag mee en dus bleven we staan kijken. We stonden wel een beetje achteraan, maar Maikel heeft een redelijke video gemaakt toen de keizer en zijn vrouw in de buurt kwamen :) Best tof om er bij te zijn geweest! 
Zo’n reisdag neemt altijd veel tijd in beslag en dus hadden we, nadat we eenmaal waren ingecheckt in ons hotel, nog maar weinig tijd om echt iets te gaan doen. We waren ook moe. Vlak bij ons hotel staat een tempel en daar zijn we even langs gelopen. De eerste van waarschijnlijk nog vele andere tempels in Kyoto. De stad telt meer dan 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto-schrijnen!
Tegen de avond brachten we een bezoek aan de wijk Gion om daar een leuk restaurantje op te zoeken. Gion is de wijk waar veel kleine straatjes zijn met oude stijl thee- en geishahuizen. Er hangt een gezellige sfeer. Vooral langs de Kamo rivier waar veel mensen aan de waterkant zaten te relaxen. 
We hebben gegeten bij een klein restaurantje waar ze specialiseren in Beef Katsu. Dat is gepaneerde biefstuk dat heel kort gebakken is en wordt geserveerd met rijst, salade, miso soep en 3 soorten saus. Op tafel staat ook een mini pannetje op het vuur zodat je eventueel het vlees zelf nog wat langer kunt garen. Het was ZO lekker!! 
Maikel dronk er een matcha biertje bij. In Kyoto kun je echt alles met matcha (groene thee) krijgen haha, dat blijkt maar weer :)
Na het diner waren we allebei moe van deze reisdag. Dus zijn we op tijd terug naar het hotel gegaan. 

De volgende dag was direct de warmste tot nu toe. 31 graden! We voelden direct de felle zon toen we buiten kwamen. In Japan is de UV ook al vroeg heel hoog. Om 12 uur 's middags was het UV 9! Die halen we in Nederland alleen als het hoogzomer is. 
Een goeie reden om de schaduw op te zoeken. De eerste stop was dan ook het Bamboe bos in Arashiyama. We waren duidelijk niet de enige met dit idee :,)
Sowieso valt het ons op dat in Kyoto veel meer toeristen lijken te zijn dan in Tokyo. Of misschien was iedereen in Tokyo gewoon beter verspreid. 
Hoe dan ook is het bamboe bos wel indrukwekkend. Je kunt er amper doorheen kijken zoveel bamboe zit er op elkaar. 
Matcha-vanille ijsje om even af te koelen/
Toch ontkwamen we vandaag niet aan de zon want we wilden ook de Kinkaku-Ji (gouden tempel) bezoeken en die ligt in een park. Even een ijsje om af te koelen, lekker Matcha en Vanille door gemixt, en daarna gingen we op weg. 
De Kinkaku-ji lag er prachtig bij! Geheel gehuld in bladgoud en heel netjes onderhouden. 
Inmiddels was het alweer tijd voor de lunch. Maar waar wij geen rekening mee hadden gehouden, was dat vrijwel alles tussen 15:00 en 17:00 dicht gaat. Door de hitte waren we iets later met lunchen en nu konden we nergens terecht. Gelukkig konden we uiteindelijk in een warenhuis nog Omurice (omelet gevuld met gebakken rijst) eten. Dat gerecht kan ook weer van ons lijstje ;) 
De rest van de middag hadden we geen plan en het was nog steeds 31 graden buiten. Dan maar op de bonnefooi rondlopen haha. Zo kwamen we opeens in hele leuke en gezellige straatjes terecht (waar het wel mega druk was, maar dat is nou eenmaal zo in Kyoto). Hier hebben we ons wel een tijdje vermaakt. Jammer dat we net geluncht hadden want er zijn in deze straatjes allemaal kraampjes met snacks die wel nog open waren! Naja, we komen hier vast nog terug :) 
De tijd vloog voorbij en ineens was het alweer etenstijd. Van de hitte waren we moe geworden dus hebben we in de buurt van ons hotel snel wat gegeten en zijn op tijd naar bed gegaan :)

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!