Japanreis: Dagtrip naar Kawaguchiko, Mt. Fuji

Woensdag 10 mei was het prachtig weer en dus grepen we de kans om Mount Fuji te zien. Voor deze dagtrip reisden we naar Kawaguchiko, want dit dorpje ligt aan de voet van Mt. Fuji. De treinreis er naartoe is wel bijna 2 uur lang, maar we hoefden ons niet te vervelen want de omgeving is mooi en toen we bijna bij Kawaguchiko aankwamen konden we zelfs al Mt. Fuji zien liggen! 
Kawaguchiko zelf stelt niet veel voor, het draait eigenlijk allemaal om de vulkaan. Daarom zijn we één treinstation vòòr Kawaguchiko uitgestapt: op Shimoyoshida. Hier is namelijk een plek voor één van de mooiste uitzichten op Mt. Fuji. Dit is ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het station, waarbij je de optie hebt om een aantal trappen te beklimmen of via een vlakke weg ophoog te lopen. Je komt dan uit bij de Chureito Pagoda. 
Het uitzicht is de korte klim helemaal waard! Het was echt prachtig <3
En precies op deze plek werd ik door Maikel verrast. Die ging ineens op zijn knie!! Dat had ik niet aan zien komen. Ik was in shock maar zei wel direct JA. Het was een heel bijzonder moment en we moesten er daarna allebei even van bijkomen haha. Zo hebben we nog een tijdje van het uitzicht genoten.
Mt. Fuji werd overal gepromoot, ook de op trein die we namen om alsnog bij Kawaguchiko uit te komen :)
Van zo'n aanzoek krijg je trek 😜 Dus gingen we, eenmaal in het dorp, lekker ergens lunchen. 
Ik had gekozen voor koude soba noodles. Die doop je in een sausje, erg lekker!
En Maikel had gekozen voor een lokaal gerecht waar dit restaurantje, genaamd Hotou Fudo, om bekend staat. Het zijn Houtou Noodles. Platte noodles in een kom soep met veel groenten. Ook heel lekker!

Na de lunch hebben we een wandeling naar het meer van Kawaguchiko gemaakt. Dit schijnt ook één van de mooie uitzichtpunten te zijn. Maar juist toen wij er aankwamen werd het bewolkt en zag je de top van de vulkaan niet meer. Wat een geluk dat we vanmorgen direct naar dat andere punt zijn gegaan! 
De dag vloog weer voorbij en voor we het wisten was het alweer tijd om terug te gaan naar Tokyo. In de avond maakte ik nog deze foto vanuit onze hotelkamer. Het was een geslaagde dagtrip!

1 opmerking

  1. Wat leuk, gefeliciteerd met de verloving en dan nog op een mooie plaats,

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!