Bijkletsen en foto's van de afgelopen dagen

1. Vorige week kocht ik een bosje tulpen bij de AH om onze woonkamer wat op te vrolijken. Ik had niet veel verwachtingen van de tulpen omdat ze meestal snel dood gaan, maar deze stonden een hele week! Het staat zo gezellig op tafel, elke keer dat ik naar de tulpen keek werd ik direct vrolijk :) 

2. Vorig weekend hebben we met Lucky gewandeld in het Groenendaalse bos. Daar worden veel honden uitgelaten en dat is echt leuk om te zien. Lucky kan heel goed met andere honden opschieten en heeft veel gespeeld en rondgerend. Ook lekker om weer eens een grote wandeling te maken. 
3. Achter ons huis staat een groot veld vol met bloeiende narcissen. Zo mooi!

4. Afgelopen week heb ik elke avond na werk een aflevering van Drive To Survive gekeken, haha. Nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden want ik heb nooit wat met Formule 1 gehad, maar deze documentaireserie is echt goed! De sport komt tot leven doordat je meer leert over de coureurs en de coaches achter de schermen volgt. 
5. De week vloog voorbij en voor ik het wist was het alweer weekend. Afgelopen zaterdag heb ik samen met Charlotte een mini shoppingsessie gehad. Donderdagavond hadden we shopafspraken ingepland en dus mochten we zaterdag naar binnen bij de Dille&Kamille en bij Casa. Bij Dille&Kamille kocht ik losse thee, het boek Pluktuin en zaadjes voor bloemen die vlinders aantrekken. Bij Casa kocht ik twee groene placemats (want we gebruikten nog steeds de kerstplacemats hahaha!) 
Daarna gingen we ook nog even naar de markt en daar kocht ik bloemen, aardbeien, kiwis en stroopwafels. 

6. Thuis meteen de bloemen in het water gezet. Hopelijk gaan ze lang mee :)
7. Ik moest even Googlen naar de naam van deze bloem, maar het is dus de Veronica Longifolia. Ik hoop dat de paarse kleur nog wat meer naar boven komt. Ik heb geen idee eigenlijk hoe lang deze bloemen mooi blijven haha. We gaan het zien. 

8. In de avond hebben we lekker pizza gegeten. Comfort food hoort nou eenmaal bij het weekend. 
9. Gisteren (zondag) pakte ik in de ochtend het boek Pluktuin erbij dat ik bij de Dille&Kamille had gekocht. In dit boek staat de werkwijze uitgelegd van hoe je bloemen in potten en bakken kunt zaaien. Wij hebben in de tuin wel een kleine border voor bloemen, maar ook veel steen, een veranda en kunstgras. We willen wel graag meer groen in de tuin dus dan zijn bloemen in potten een goede oplossing. Hopelijk kan dit boek ons daarbij helpen :)

10. Nadat ik zaterdag het boek Pluktuin had gekocht kreeg ik direct zin om weer eens naar het tuincentrum te gaan. Maar ook daar kan je alleen heen op afspraak en die moet minimaal 4 uur van te voren gemaakt zijn... Gelukkig hadden ze op de zondag nog genoeg plek. 
Er stonden weer zoveel mooie planten! Binnen no-time zat mijn karretje vol haha. 
11. Bij het tuincentrum kochten we onder andere drie Rhododendrons, die hebben we bij thuiskomst direct geplant. Ik hoop dat deze het goed gaan doen en het overleven want de plantjes die we vorige lente hadden gezaaid zijn allemaal overleden. Niet door de vorst maar doordat Indy ze bleef opgraven, zucht (ook een reden om bloemen in potten te zaaien). Deze Rhododendrons zijn al wat groter en steviger dus hopelijk blijft Indy hier wel van af. 

12. In de avond keken we de nieuwe Netflix documentaire Seaspiracy. Hij was heftig, maar ook leerzaam. Ik zal niks verklappen voor degene die hem nog willen zien, maar ik kan hem zeker aanraden. 


Vandaag is mijn parttime dag en dan rommel ik altijd lekker een beetje in huis. Op de planning staat: het schrijven van deze blogpost, de badkamer schoonmaken, groenten zaaien in het kweekbakje dat ik gisteren kocht, hopelijk even in de zon zitten en mijn tweede vlog afronden. 
Ik vind het echt leuk om te filmen en te werken aan de video's. Het kost veel tijd maar omdat er geen druk op zit blijft het leuk. Wel merk ik dat ik door het filmen de afgelopen week minder foto's heb gemaakt en daardoor niet zoveel te bloggen heb nu. Daar wil ik nog wel aan werken, want mijn blog blijft toch nummer 1 haha! 

De zomertijd is ook ingegaan en daardoor is het nu s' avonds langer licht. Heerlijk vind ik dat! Ik hoop ook dat het me meer energie geeft. Het zorgt in ieder geval voor meer mogelijkheden. Na werk kunnen we dan nog gaan wandelen (ik houd niet van wandelen in het donker), of tekenen, of als het straks echt warmer wordt een ijsje halen na het eten. Deze week begint in ieder geval al goed met woensdag (als ik het goed heb) 18 graden hier in Haarlem, whoehoe! Kan niet wachten om een blouse aan te doen naar werk in plaats van een dikke trui :) 
Nou, genoeg gekletst! Het is tijd voor koffie en een stroopwafel van de markt. Dan ben ik daarna helemaal klaar om te beginnen aan mijn to-do lijst. Fijne dag allemaal! Xx

2 opmerkingen

  1. Een heel gezellige artikel, ik word er helemaal blij van! Leuk dat boek, ik ben ook veel met de bloemetjes bezig. Een hele mooie dag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! :) en ja dat boek is echt een aanrader, ook voor iedereen die wel een tuin heeft.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!