OUTFIT: upcycled kimono

Zoals jullie weten vind ik het leuk om vintage en tweedehands te winkelen. Naast deze twee termen bestaat er ook nog "upcycling". Wat betekent dat je een oud kledingstuk nieuw leven inblaast door er kleine (of soms grote) veranderingen op aan te brengen. Dat kan inhouden dat je bijvoorbeeld je oude spijkerbroek omtovert in een korte broek, of dat je de grijze knopen van een oude blazer vervangt door mooie gouden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en het is een leuke manier om je garderobe nieuw leven in te blazen. Zelf heb ik nog nooit een kledingstuk "ge-upcycled", al staat het wel nog op mijn bucketlist om ooit te gaan doen. 

Ik volg wel een aantal meiden op Instagram die aan upcycling doen. Zo ook Shannon van Temple of Treasure.  Zij verkoopt vintage kledingstukken via haar webshop en Instagram, en de laatste tijd houdt ze zich ook bezig met het upcyclen van kleding. Toen ze vertelde dat ze stroken met geweven bloemen op oude tweedehands kimono's ging naaien was ik direct enthousiast. Ze stuurde mij 3 samples en uiteindelijk besloot ik te gaan voor de groene korte kimono. Ik zag direct al voor me dat ik deze met mijn flared jeans zou dragen (zoals op deze foto's), maar op een rokje zou het ook leuk staan. 
Natuurlijk zijn dit soort kledingstukken wat duurder dan wanneer je iets koopt bij H&M of Zara. Ik heb voor deze kimono 60 euro betaald inclusief de verzenkosten, dat is voor mij best een groot bedrag. Maar zo'n unieke kimono is toch VEEL leuker om te dragen! Daar loopt tenminste niemand anders ook mee rond en de kwaliteit is ook beter dan dat van fast fashionšŸ˜. 

Deze kimono gaat mee in mijn herfstgarderobe. Ik bedenk met net dat het ook super leuk is om te dragen met een zwarte (dunne) coltrui eronder! In ieder geval ben ik super blij met mijn aankoop en als je iets unieks zoekt dan kan ik zeker aanraden om een kijkje te nemen op Shannon's Instagram of website (link staat in haar Insta bio). Wat vinden jullie van deze kimono? 

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!