Boeken die ik tot nu toe heb gelezen in 2020 (Deel 2)

In maart schreef ik de eerste blogpost over de boeken die ik op dat moment al had gelezen in 2020. De eerste 3 maanden van het jaar had ik 6 boeken gelezen, dat schoot dus lekker op. Daarna ging het wat langzamer omdat ik startte met mijn nieuwe baan, maar de challenge om dit jaar 20 boeken te lezen ga ik wel halen denk ik. Voorheen moest ik mezelf echt een beetje dwingen om te gaan lezen en nu ga ik er steeds vaker uit mezelf lekker voor zitten :) 
Ik heb vandaag weer 6 boeken om met jullie te delen. Deze boeken heb ik allemaal in de afgelopen weken/maanden gelezen. Welk boek spreekt jullie het meeste aan? en als jullie nog titels hebben die ik zeker zou moeten lezen dan hoor ik het graag!
1. Shopaholic and sister - Sophie Kinsella
Samenvatting: dit is het 3e boek van de Shopaholic reeks. Becky Bloomwood is inmiddels getrouwd met Brandon en op huwelijksreis geweest. Alles lijkt erop dat hun huwelijk geweldig loopt, maar als ze eenmaal terug zijn in Londen veranderd alles. Haar leven neemt een onverwachte wending als ineens blijkt dat ze een zus heeft! Verrast maar ook blij gaat Rebecca de ontmoeting met haar lang verloren zus aan, ze hoopt dat ze samen veel kunnen gaan winkelen en echte vriendinnen worden, maar daar denkt haar zus anders over...
Mijn mening: ★★★Om de zoveel tijd vind ik het leuk om een Shopaholic boek te lezen. Het zijn simpele boeken die lekker weglezen. Ik lees ze expres in het Engels omdat ik ze dan grappiger vind. De eerste twee boeken van de reeks vond ik echt leuk, maar dit 3e deel viel wat tegen. De moeilijke relatie tussen Rebecca en haar zus was niet interessant maar ronduit irritant haha. Daardoor kwam ik er soms moeilijk doorheen. Het 4e deel ligt al wel klaar in mijn kast, dus hopelijk is die weer leuker. 

2. Crazy Rich Asians - Kevin Kwan
Samenvatting: Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd om zijn familie te ontmoeten in Singapore en mee te gaan naar de bruiloft van zijn beste vriend daar, weet ze dat dit een grote stap is in hun relatie. Wat ze niet weet is dat Nicholas stiekem heel erg rijk is en uit één van de meest begeerde families uit Singapore komt. Tussen alle glitter en glamour liggen de societydames op de loer en die willen niets liever dan de relatie van Rachel en Nicholas kapot maken.
Mijn mening:  ★★★Zoveel leuker dan de film!! Ik heb het boek snel uitgelezen en ben van plan om deel 2 ook nog te lezen in 2020. Als je houdt van Gossip Girl en luxe dan is dit zeker een aanrader. Bovendien vond ik het leuk dat er Chinese termen werden gebruikt in het verhaal, waar dan onder aan de bladzijde een uitleg over staat geschreven. 

3. Hiroshima - John Hersey
Samenvatting: Op 6 augustus 1945 viel om kwart voor 8 s'ochtends een atoombom op Hiroshima. Een verschrikkelijke gebeurtenis waarbij duizenden mensen direct om het leven kwamen en velen werden verminkt. Enkele jaren na de inslag van de bom interviewt John Hersey 6 overlevenden. Hun bizarre en toch echt waargebeurde verhalen beschrijven wat er gebeurde vlak voor, tijdens en na de inslag van de atoombom. 
Mijn mening: ★★★★ Hoewel dit een enorm heftig boek is vind ik het zeer belangrijk om te lezen. De verhalen van de 6 overlevenden zijn bijna te bizar om te geloven en toch waar gebeurd! Ik kon het boek moeilijk wegleggen ook al kreeg ik soms rillingen van de beschrijvingen. 
Wij kunnen ons een oorlog al niet (of amper) voorstellen, maar een verwoesting zoals een atoombom kan aanrichten al helemaal niet. En hopelijk hoeven we het ook nooit mee te maken....
4. Een van ons liegt - Karen McManus
Samenvatting: Op middelbare school Bayview High worden de roddels niet van mond tot mond verspreid maar via een beruchte app die door student Simon Kelleher is ontwikkeld. Hij heeft de studenten in zijn greep en dreigt van vier van hen grote geheimen prijs te geven. Maar dan sterft Simon onverwacht en precies in het bijzijn van deze vier studenten. Één van heeft de moord gepleegd, maar wie?  
Mijn mening: ★★★★ Na het serieuze boek over Hiroshima had ik zin om een luchtiger verhaal te lezen. Op Goodreads stond dit boek hoog aangeschreven en dus besloot ik het te lenen bij de bieb. Nog geen week later had ik het uit. Wat een verslavend verhaal! Als je van series zoals Gossip Girl en Elite houdt dan is dit boek echt een aanrader. Dit jaar is ook deel 2 verschenen, dat moet ik nog lezen maar het staat zeker op mijn lijst. 

5. In Paris - Jeanne Damas en Lauren Bastide
Samenvatting: Jeanne en Lauren interviewen 20 vrouwen die woonachtig zijn in Parijs over hun leven in de stad van de liefde. Ieder heeft een ander beroep, andere achtergrond en een andere kijk op Parijs.
Mijn mening: ★★★★ Heerlijk om te lezen over de Parisiennes en hun levenswijze. Het leuke vind ik vooral dat veel van deze vrouwen niet zijn geboren in Parijs maar vanuit de hele wereld uiteindelijk beland zijn in deze stad. Toch hebben ze allemaal een sterkte band met Parijs en voelen zich 100% Parisienne. 
Ik heb best een tijd gedaan over het lezen van dit boek omdat ik niet alle verhalen in één keer wilde lezen. Voor ieder verhaal nam ik de tijd om te lezen en ook om te mooie foto's te bekijken. Voor iedereen die van Parijs houdt; een absolute aanrader!

6. Just Kids - Patti Smith 
Samenvatting: In de zomer van 1967 ontmoeten Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar in Brooklyn. Er ontstaat een liefdesverhouding en levenslange vriendschap. Beide zijn op zoek naar erkenning voor hun kunst en willen beroemd worden. In deze biografie volg je hun weg naar de beroemdheid; van het begin als daklozen in Brooklyn, tot hun kamer in het Chelsea Hotel waar ze veel leren van de crème de la crème van de artistieke wereld, en uiteindelijk hun doorbraak. 
Mijn mening: ★★★★ Ik heb dit boek in mijn vakantie gelezen en was blij dat ik er alle tijd voor had. Het is namelijk moeilijk om dit verhaal weg te leggen haha. Het leven van Patti en Robert is ontzettend interessant en ik ging er helemaal in op. Bovendien is het heel tof om een kijkje te krijgen in de hippie wereld van New York in de jaren 60/70. 

2 opmerkingen

  1. Mooie boeken heb je gelezen. Ik herken het wel, de ene keer lees ik er een aantal achter elkaar en dan weer weken niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!