Reflectie van het jaar 2019

Zojuist hoorde ik op de Top2000 dat de laatste 8 uur van het jaar 2019 zijn ingegaan! Ik was totaal niet met echt einde van het jaar bezig, maar nu ik dit hoor dringt het ineens tot me door: 2019 is op zijn einde! Een decennium wordt afgesloten! Het nummer "riders on the storm" speelt en het lijkt mij een perfect moment om terug te blikken op afgelopen jaar. Misschien niet het meest interessante voor jullie om te lezen, maar zelf vind ik het altijd leuk om herinneringen op te halen :) Laten we snel beginnen want ik heb het gevoel dat dit een lange post wordt haha!


Korte reflectie op de doelen van 2019:

1. Eindelijk ons huis echt opruimen
Dit is zeker voor een groot deel gelukt! Ons huis is zeker nog niet rommelvrij, maar dankzij de 30 dagen opruim-challenge deed ik in oktober maar liefst 465 spullen weg! #trots

2. Minder stressen en doemdenken
Uhmm dit is niet helemaal gelukt haha! Ik heb zeker de afgelopen weken behoorlijk veel gestrest vanwege het opzeggen van mijn huidige baan en het accepteren van een nieuwe baan (daarover in 2020 meer). Ook ben ik halverwege het jaar 3 dagen gaan werken omdat ik depri was. 
Wel lukt het me steeds beter om in het moment te leven en het doemdenken weg te drukken, dus jeejj daarvoor haha!

3. Beginnen aan een inspiratie boek
Ohja! Hahaha hier was ik inderdaad aan begonnen in het begin van het jaar, maar ik ben er mee gestopt toen het mooier weer werd. Wel heb ik veel plaatjes uit oude tijdschriften geknipt en dat ruimde lekker op! Misschien ga ik er volgend jaar wel mee verder. 

4. Meer boeken lezen
Voor mijn doen is dit zeker gelukt! Ik heb dit jaar 17 boeken gelezen😁 Dat is bijna 80% meer dan het jaar daarvoor. 

5. Minder snoepen
Dit had ik bedacht omdat we in Sri Lanka zoveel gesnoept hadden haha. Ik denk dat dit wel gelukt is omdat Maikel en ik van nature geen snoepers zijn. We houden veel meer van een lekkere maaltijd of hartige snacks. 

Reflectie op het jaar 2019: 

Januari & februari
In januari stond ik op 3 beurzen voor werk; in Groningen, Utrecht en Breda. Dat betekende veel uren in de trein en weinig vrije tijd. Wel een mooie gelegenheid om lekker te lezen. Daarnaast was een hoogtepunt van januari de sneeuw die viel. Ik hou daar zo van! Zeker in een grijze maand als januari. 
Februari vliegt altijd voorbij en daarvan herinner ik mij vooral de Valentijnsdag die Maikel en ik hadden. We gingen eerst lekker uit eten bij Table24 in daarna naar de vrijdansavond van onze dansschool Schröder. 

Maart
In maart sprak ik gezellig af met Sophie, en probeerde ik gezond te blijven eten (iets wat ik in januari en februari al succesvol had gedaan). Na één van mijn werkdagen vond ik aan de kant van de weg een post dat ik gratis mee mocht nemen. Zo gaaf! Dat was echt een hoogtepunt voor mij. Ook bezocht ik voor het eerst een Ajax wedstrijd in de Arena en kwamen eind maart onze nieuwe stoelen binnen. De tafel zou ook geleverd worden maar daarbij was helaas een productiefout dus daar moesten we nog langer op wachten. 

April
Het hoogtepunt van april was 100% onze stedentrip naar Londen. Maikel was er nog niet eerder geweest en voor mij was het alweer een aantal jaar geleden. Londen is zo'n leuke stad! We hebben de highlights bezocht, heerlijk gegeten bij een echte Kaiten Sushi en een beetje gewinkeld. 

Mei
Mei stond in het teken van onze familie vakantie naar Kreta! Wat een geweldige vakantie was dat zeg. We hadden heerlijk weer, hebben lekker gerelaxt, gewandeld, gegeten, stadjes bezocht, en bijgekletst. Het was zo leuk om weer meer tijd met elkaar door te brengen dan 1 avond of middag. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. 

Juni
In juni trouwde mama en René waar een prachtige dag als gezin bij hoorde en later ook een groot feest voor de rest van familie en vrienden. Het was een hele mooie en ook wel emotionele dag. 
Verder zijn Maikel en ik op de langste dag lekker naar het strand gegaan en sprak ik met Mandy af, die ik van Instagram ken. Het is elke keer weer leuk om elkaar te spreken.

Juli
In juli steeg de temperatuur naar 40 graden! Dat betekende ijsjes op kantoor en avonden aan het strand. Je kunt wel zeggen dat we een ECHTE zomer hebben gehad. Ook ging ik gezellig lunchen met mama. Dat doen we niet heel vaak dus ik vind dat het telt als een hoogtepunt haha! 
Omdat ik in juli begon met 3 dagen werken had ik meer tijd om te tekenen en die hobby pakte ik dan ook direct weer op. Tot slot vierde ik mijn 26ste verjaardag in Zeeland, waar het huisje helemaal versierd was met vlaggetjes en ballonnen. Zo lief!

Augustus
Hoogtepunten van augustus zijn de vakantie in Zeeland en Mysteryland Festival. In Zeeland hebben we heerlijk gerelaxt en van de zomer genoten; rummikub spelen, barbecue, strandwandelingen, lezen, koken en meer. Je hoeft niet naar een ver land te gaan om een vakantiegevoel te hebben. 
Mysteryland was ook weer top alleen wel erg warm! Het was dat weekend weer rond de 38 graden en op een festival is dat best afzien. Maar we mogen niet klagen want een jaar geleden stonden we in de stromende regen en dan is 38 graden toch beter haha! 

September
In september ging ik samen met Joost en mama naar Antwerpen. Vorige jaar zijn we naar Maastricht geweest, als cadeau voor mama's verjaardag, en dit jaar dus Antwerpen. Het was een erg gezellig weekend met veel eten en bier haha! Antwerpen is echt een mooie stad! 

Oktober
Als ik zo terugkijk op 2019 heb ik best veel stedentrips gemaakt! In oktober was het tijd voor de laatste van het jaar: een trip naar Wenen. Wat een prachtige stad! Mijn favorieten zijn: de bibliotheek, de opera en Gerstner K.u.K. Hofzuckerbäcker theesalon. Alles is zo chique en mooi in Wenen.
Ook sprak ik in oktober nog af met vriendinnen die ik al ken sinds de middelbareschooltijd en genoot ik volop van de herfst! Heerlijk wandelen en duizend foto's maken van de herfstkleuren. 

November
Best bizar om te bedenken dat wat ik in november allemaal heb gedaan, pas een maand geleden is. Het voelt al veel langer haha! In oktober had ik flink opgeruimd met de 30-dagen opruimchallenge en in november maakte ik de eindstand op: 465 spullen had ik weggedaan! Ik ben nog steeds trots!
Verder heb ik een gezellige shopmiddag met Sophie gehad en de herfstkleuren op zijn hoogtepunt mogen meemaken. Ook begonnen Joost en ik aan een eigen business gefocust op Alpaca merchandise. We zetten een Etsy webshop op en waren elke vrije dag druk bezig met ontwerpen. Heel leuk om samen te kunnen doen :) 
Eind november gaf het bedrijf waar Maikel werkt een groot feest. Het was heel gaaf gedaan met circusartiesten, een disco, casino en een photobooth waar we natuurlijk even een fotootje hadden laten maken. 

December
Shit! Helemaal vergeten dat we eind november ook nog naar Brugge zijn geweest voor een romantisch weekendje weg. Het was zo leuk, hoe kan ik dat zou zijn vergeten! Ik had er wel pas in december over geblogd... In ieder geval is dat ook zeker een mooie herinnering van 2019. 
December staat altijd in het teken van kerstsfeer. Op 5 december gingen we gezellig bij mama en René eten en we deden cadeautjes. De rest van de dagen was ik heel druk met solliciteren, wat vrij stressvol was. Om toch een beetje te kunnen ontspannen begon ik met het maken van kerstkaarten en natuurlijk namen we halverwege december een mooie kerstboom. 
De kerstdagen waren ook weer super gezellig! Veel gegeten en gekletst, zoals het hoort!

Ik wens iedereen een mooie avond en mooie jaarwisseling!
Tot in 2020!
Xx

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!