De 10x10 Challenge!

Ongeveer twee weken geleden zag ik op Instagram de 10x10 Challenge voorbij komen. De laatste tijd houdt ik me weer meer bezig met tweedehandskleding en minder fast fashion kopen, en één van de accounts die mij daarin inspireert is @notbuyingnew. Zij koopt al lange tijd alleen tweedehandskleding en is erg creatief in het bedenken van nieuwe outfit combinaties. Op haar account zag ik de aankondiging van de 10x10 Challenge staan met de vraag wie er nog meer meededen. Deze Challenge houdt in dat je 10 dagen achter elkaar, 10 verschillende outfits draagt, met 10 kledingstukken. (Om precies te zijn geen 10 kledingstukken maar: 2 paar schoenen, 1 jas en 7 kledingstukken.)


Dit leek mij een leuke uitdaging en dus sprintte ik na het werk naar huis om in de laatste minuten daglicht nog foto's te maken van de 10 gekozen kledingstukken. Omdat het nog winter is en ik het voor de eerste keer niet te lastig wilde maken koos ik voor enkel zwart, wit en grijze kledingstukken.  Hierboven op de foto kunnen jullie zien welke kledingstukken ik gekozen had. Toen kon de Challenge beginnen!

En, hoe ging het? 
Nadat ik bovenstaande collage had gemaakt had ik zoveel zin om aan de challenge te beginnen dat ik het de volgende ochtend niet eens erg vond toen mijn wekker om 6:00 afging.
Op mijn Instagram Stories deelde ik elke dag een outfit en daar kreeg ik leuke reacties op. Ook raakte ik aan de praat met @notbuyingnew (ik weet haar echte naam eigenlijk niet, erg he haha) en dat hield me enthousiast. Ik vind het echt leuk om nieuwe looks te bedenken en dit was de perfecte uitdaging. Pas rond dag 8 kreeg ik genoeg van de kledingstukken die ik had gekozen. Sommigen had ik al drie keer aangehad en eigenlijk ben ik gewend om iedere dag wat anders aan te trekken. Bovendien begon het weer steeds beter te worden en vond ik het jammer dat ik op mooie (vroege) voorjaarsdagen geen vrolijke kleuren kon dragen.

Toch heb ik ook veel geleerd van deze challenge, namelijk:
- Ik heb meer dan genoeg kleding in mijn kast. Stel dat ik na een week een deel van de 10 kledingstukken van de challenge zou wassen, dan zou ik daarna gewoon weer opnieuw de outfits kunnen dragen die ik had verzonnen. Een outfit combinatie hoef je natuurlijk niet maar één keer te dragen (al voelt het soms wel zo hihi), de tweede keer is de outfit nog net zo leuk!
- Ik hoef niet altijd wat nieuws te kopen om er leuk uit te zien. Hoe vaak sta ik s'ochtends wel niet voor mijn kast met het idee dat ik echtttt niks heb om aan te doen... Heel vaak! Maar tijdens deze challenge had ik daar helemaal geen last van. Met de kledingstukken die ik had probeerde ik creatief om te gaan om elke dag met een frisse look op het werk aan te komen. En dat ging prima!
Volgende keer dat je dus weer eens denkt dat je niks leuks hebt om aan te doen, moet je gewoon eerst eens goed kijken naar wat je hebt en proberen er creatief mee om te gaan voordat je wat nieuws koopt. Zo help je je portemonnee en het milieu, dubbele winst!
- Planning is alles.Voordat ik begon aan de challenge was ik vaak in de ochtend aan het stressen en haasten omdat ik weer eens te lang voor mijn kledingkast stond te twijfelen over wat ik aan wilde doen. Toen ik een lijst maakte van mogelijke outfits voor de 10x10 Challenge viel deze stress meteen weg. Het enige wat ik hoefde te doen was in de ochtend een optie van de lijst te kiezen en aan te trekken. Nu dat de challenge is afgelopen probeer ik vaker de avond ervoor al een outfit klaar te leggen.
Op Instagram gaf iemand aan dat zij het plannen moeilijk vindt omdat ze zich kleed op gevoel en pas in de ochtend weet ze hoe ze zich die dag gaat voelen. In dat geval kan je ook een lijst maken van outfits voor dagen dat je je energiek en goed voelt en voor dagen dat je moe bent of even nergens zin in hebt. Het kost even een uurtje de tijd om de lijst te maken, maar dan ben je wel van die ochtendstress af.
Voor herhaling vatbaar? 
Hierboven zien jullie de 10 outfits die ik heb gedragen tijdens de 10x10 Challenge. De look met de grijze blazer, het gestreepte shirt en de skinny jeans is mijn persoonlijke favoriet. 
Ik ben echt blij verrast met hoe deze challenge is gegaan en het heeft ook wel de kijk op mijn kledingkast veranderd. Met weinig kan je dus heel veel, is de conclusie. 
In het voorjaar wil ik deze challenge zeker opnieuw doen! Precies op dezelfde manier maar dan met wat vrolijkere kleuren en echt voorjaarskledingstukken. Daar heb ik nu al zin in haha!

Zouden jullie de 10x10 Challenge willen proberen? 

2 opmerkingen

  1. Wow, I see you managed the challenge fantastic and in a beautiful way!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke uitdaging! Je hebt mooie setjes gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!